miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăNewsCe simte un medic când, întors de la spital, întâlnește vecinii care-l...

Ce simte un medic când, întors de la spital, întâlnește vecinii care-l lămuresc că “virusul nu există”? Emoționanta mărturie a unei doctorițe din Cluj

-

Ce credeți că simte un doctor infecționist ieșit din tură, de la spital, copleșit de gândul că în ziua respectivă i-au murit 10 pacienți, și care odată ajuns acasă află de la prietenii și vecinii conspiraționiști că “virusul nu există”?

Sentimentele nu pot fi descrise ușor, spune medicul specialist Teodora Iacob, din Cluj-Napoca, într-un excelent material semnat de Valentin Șchiopu pe Pressone.ro. Tânăra de 36 de ani, care lucrează la Secția clinică boli infecțioase II din Cluj-Napoca, evită cuvintele tari, dar printre rânduri se pot înțelege multe.

Sentimentele și gândurile unui doctor când, întors acasă de la spital, este “lămurit” de cunoștințe că “virusul nu există”. Mărturia Teodorei Iacob

Teodora Iacob a acceptat să vorbească, pentru Pressone.ro, despre miturile apărute în pandemia de coronavirus – unele dintre ele, puternic susținute și azi de propaganda rusă, alături de politicienii PSD și Pro România. Există virusul? Cât de periculos este? Vaccinurile sunt periculoase? Are vreo legătură apariția coronavirusului cu rețelele 5G?

Iată câteva fragmente din gândurile unui specialist într-un moment în care lumea întreagă pare să nu mai aibă nevoie de așa ceva, pentru că, nu-i așa, pe Facebook și la televizor toți ne pricepem la orice.

- Advertisement -

Medicul infecționist Teodora Iacob despre…

Teoria „virusul nu există“

„Adică eu m-am ocupat exclusiv în aceste luni de ceva ce nu există? Asta a trezit în mine cele mai puternice sentimente de tristețe și de nervi din ăia sănătoși.

Cu atât mai mult cu cât vedeam test după test PCR, adică acel fragmențel de virus pe care-l evidențiezi în cel mai valid mod care există pe planeta asta – reacție de polimerizare în lanț. Vedeai că omul pe care-l tratezi prezintă acel fragmențel de virus și, mai mult de atât, e simptomatic sau chiar grav simptomatic.

În același timp, erau și sunt oameni care puneau la îndoială existența virusului. Atât de mare era frustrarea, încât efectiv ajungeai la un moment dat să te gândești: oare prin ce ar trebui să treacă un om ca să-ți validezi meseria și medicina pe care o aplici?

- Advertisement -

Asta a născut foarte multe reacții în rândul medicilor, asistentelor și rezidenților. Era o încărcătură emoțională foarte puternică în momentul în care auzeai pe cineva că spune că virusul nu există sau că gravitatea evoluției sau cazurilor nu e așa cum se spune“.

Teoria „Virusul există, dar nu e chiar așa grav“

„Spre deosebire de epidemia de gripă porcină, actuala epidemie a afectat mai mult vârstnicii. Dar să vii să zici că virusul ăsta nu e atât de agresiv?! În momentul în care ai și 10 decese într-o clinică, într-o săptămână, e o statistică dureroasă. Orice deces contează, de fapt.“

Teoria „Vaccinurile sunt foarte periculoase“

„(…) mă doare, simt o tristețe când știu că există boli pentru care avem o prevenție: prevenție prin imunizare sau prin vaccinare.

Aceasta se face nu de cinci ani, nu de zece, vaccinul anti-rujeolă datează din anii ’70 – 80 la noi în țară. Când ai un vaccin care previne o boală ce poate avea o evoluție spre fatalitate și tu, pe considerente mai mult sau mai puțin emoționale, sau din cauză că vezi conspirații și oculte peste tot, îți expui copilul și nu vrei să-l vaccinezi, asta se numește o crimă.

Eu văd copii cum mor de rujeolă, copii care ar fi putut fi salvați prin vaccinare. Toate miturile cu autismul, cu mercurul, toate au fost spulberate. S-a demitizat totul, sunt niște aberații.

Cercetarea la nivel global a ajuns la un asemenea nivel încât nu permite greșeli de genul acesta. Un vaccin trece prin atâtea etape înainte să ajungă să fie dat în folosință“.

Teoria “există o legătură între virus și 5G“

„Orice chestie care sună științifico-fantastic are acest efect de bulgăre în online. Din acest motiv, un clip grotesc sau ciudat poate deveni viral în câteva ore. Oamenii îmbrățisează aceste speculații și la anti vaxxeri e totul la nivel speculativ“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 * Un mesaj care dinamitează frontul anti-PSD. Năsui și Voiculescu (USR-PLUS): „De liste comune nici nu poate fi vorba!”

- Advertisement -

7 COMENTARII

  1. Am avansat tehnologic, dar in egala masura am avansat ca mijloace de manipulare in masa incat cei interesati sa umple mintile oamenilor cu confuzie, folosesc la maximum aceste mijloace, sfidand orice logica.
    Pandemia asta ne-a adus atatea temeri si necazuri, incat sa-i vezi pe acesti inventatori de teorii absurde, te apuca rabia! O societate ar trebui sa-i pedepseasca pe cei care mint sfidand munca si lupta altor oameni cu boala. Libertatea de batjocura nu e benefica nimanui !

    • @Adriana Te referi la cei care creeaza aceste virusuri in laborator și le dau drumul in public, sau la cei care te inchid in casa spunandu-ti ca mastile nu funcționează și trebuie carantina la domiciliu iar apoi cand vine vara, te obliga sa porti masca ca acum funcționează ?? Cand statul ucide economia, și saraceste populatia aia nu e batjocura ?

  2. Pai sa-i invite la spitale,sa vada vorturile de triaj si vanzoleala de pe langa !Daca nici atunci nu cred,atunci sa intre in spitale ,sa se convinga singuri,ca m-am saturat de atata prostie!!!

  3. Tanti Doctoru virusu exista bre. Voi medicii nu reusiti sa-i aflati secretele. Virusul este tip corona la fel ca toate gripele si d-aia va ies pozitivi multi oameni. Ei nu fac forme usoare de cov-19 ci gripa bre.

  4. […] Potrivit informațiilor furnizate de Ziaristii.com, iată câteva fragmente din gândurile unui specialist într-un moment în care lumea întreagă pare să nu mai aibă nevoie de așa ceva, pentru că, nu-i așa, pe Facebook și la televizor toți ne pricepem la orice. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -