Situația se agravează: 345 de noi infecții cu coronavirus, în ultimele 24 de ore. Numărul cazurilor active crește iarăși, după o lungă perioadă

1
1037

Lucrurile par să se agraveze în România, unde în ultimele 24 de ore s-au înregistrat nu mai puțin de 345 de cazuri noi de infectare cu coronavirus – un bilanț care-l depășește pe cel de acum două zile (320) și care este cel mai mare consemnat din 7 mai încoace.

Raportul autorităților medicale notează că au fost prelucrate 11.715 teste, din care 345 au ieșit pozitive. Alți 14 oameni au murit din cauza Covid-19 de marți până miercuri.

În ultimele 24 de ore s-au depistat 345 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Numărul bolnavilor crește iar, după ce intrase în declin începând cu 29 aprilie

Un alt element important de natură să îngrijoreze este acela că, după o lungă perioadă, numărul cazurilor active (oameni bolnavi în acest moment) a reînceput să crească.

Dacă au fost diagnosticate 345 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, în schimb doar 46 de pacienți au fost declarați vindecați în acest interval, ceea ce înseamnă că numărul bolnavilor a crescut cu 299.

Numărul bolnavilor a început să scadă, în România, din 29 aprilie. În acea zi s-a atins punctul maxim al primului val epidemic: 7.716 cazuri active.
Încet-încet, la început cu unele ezitări, a început o pantă descendentă, iar pe 10 iunie, acum doar 8 zile, s-a atins cel mai scăzut număr de oameni bolnavi: 4.482.

Din acel moment, acest număr a început, treptat, să crească:

– 11 iunie: 4.530

– 12 iunie: 4.579

– 13 iunie: 4.650

– 14 iunie: 4.870

– 15 iunie: 4.921

– 16 iunie: 4.907

– 17 iunie: 5.206

Ne-am întors, astfel, la situația din 27 mai, când se înregistrau 5.205 cazuri active.

În ceea ce privește numărul de cazuri noi, atât de multe nu se mai consemnaseră din 7 mai (392).

Avem azi 161 de pacienți bolnavi de coronavirus aflați în situație grea, la terapie intensivă.

Ridicarea restricțiilor, relaxarea populației și lobby-ul agresiv al PSD și Pro România pentru nerespectarea precauțiilor au dus la revenirea epidemiei

Revenirea epidemiei s-a produs pe fondul ridicării treptate a restricțiilor, al relaxării oamenilor și al lobby-ului făcut de PSD și Pro România (Victor Ponta) pentru nerespectarea regulilor de protecție.
PSD a susținut din umbră, în perioada stării de urgență (15 martie – 14 mai), teoriile conspirației care susțineau că virusul nu există sau, chiar dacă există, nu e foarte periculos. Social-democrații au ieșit la lumină începând din 15 mai, când s-au alăturat propagandiștilor ruși și au organizat câteva mitinguri și chiar provocări, pentru a instiga populația la nerespectarea măsurilor de precauție.
Marcel Ciolacu și Victor Ponta, dar și alți baroni PSD (cum ar fi Dumitru Buzatu) și-au dat ostentativ masca de protecție jos, pentru a încuraja oamenii să sfideze reglementările autorităților medicale și ale guvernului.

Acțiunea a reușit, în bună măsură, și acum foarte mulți oameni nu se mai protejează, iar paznicii din magazine se tem să le mai măsoare temperatura clienților.

În aceste împrejurări, curba numărului de îmbolnăviri a început din nou să crească, iar medicii spun că ne apropiem iar de rata 1 de transmisie (adică fiecare bolnav infectează un altul). Acum circa o săptămână, rata era de 0,7-0,8.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.