Moment istoric: vaccinul anti-Covid a ajuns în România chiar în ziua de Crăciun! Primele 10.000 de doze au intrat pe la Vama Nădlac

1
3020
Vine vaccinul!

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul programului de vaccinare anti-Covid din România, și Raed Arafat, secretar de stat în MAI, au preluat vineri, 25 decembrie, vaccinul pentru noul coronavirus din Vama Nădlac.

10.000 de doze vor fi distribuite cadrelor medicale din prima linie a luptei anti-Covid începând de astăzi. Injectarea serului va începe duminică, 27 decembrie, de la ora 9.00.

Arafat a declarat că asistăm ”la un moment istoric”, dar a avertizat că lucrurile ”nu s-au rezolvat” și că de vineri se va lucra ”pe două fronturi”.

Valeriu Gheorghiță a transmis că se bucură de interesul existent pentru vaccin și a reamintit categoriile de persoane și ordinea în care acestea vor fi vaccinate.

Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță: „Este o onoare pentru mine să fiu astăzi coordonator al campaniei. Astăzi este ziua în care primim prima tranșă, simbolică, de 10.000 de doze. Această tranșă simbolică este alocată pentru cadrele sanitare din prima linie a Covid-19. Mă bucur că există atâta interes și dezbatere publică. Toate aceste activități sunt perfect centralizate și în acord cu ce se întâmplă în celelalte țări europene. Este un efort imens. Avem o strategie de vaccinare, prima etapă este cea adresată personalului medical, în etapa a doua sunt persoanele la risc și în a treia celelalte persoane”.

Raed Arafat

Raed Arafat: „Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție, începem să o aplicăm. Vedem cum UE a reușit să nu dezamăgească cetățenii, astfel încât să înceapă campania în toate statele, inclusiv în România, care a contribuit și ea la acest lucru. Este o speranță, lumina de la capătul tunelului. Dar, atenție, nu înseamnă că lucrurile s-au rezolvat. E doar un început. De astăzi lucrăm pe două fronturi: de limitare a coronavirus și de vaccinare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* ÎPS Teodosie propagă ura chiar și în Pastorala de Crăciun. Cheamă la luptă împotriva „asaltului prigonitorilor”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here