Un masacru „de tip Țiriac”, făcut de spanioli, produce indignare în Portugalia. 540 de animale măcelărite

1
7002
Doi dintre vânători în mijlocul cadavrelor. Captură foto: Twitter / Alberto Mancebo

Scandal de proporții în Portugalia, după ce 16 vânători spanioli au ucis 540 de mistreți și căprioare în cadrul unei vânători private, informează BBC.

Vânătoarea a avut loc în cadrul unui eveniment privat la 40 de kilometri de Lisabona, în Azambuja, pe 17 și 18 decembrie. Ferma este împrejmuită cu gard, astfel încât animalele nu au avut nicio șansă de scăpare.

Vânătorii ar fi fost cei care au publicat fotografii și videoclipuri de la vânătoare, expunând animalele ucise drept trofee.

După ce imaginile au fost făcute publice, au apărut sute de reacții de indignare.

Imaginile au stârnit revolta nu numai a publicului, ci și a asociațiilor de mediu, a autorităților și chiar a vânătorilor portughezi.

Ministrul Mediului din Portugalia, João Fernandez, a declarat că vânătoarea celor 16 spanioli a fost „un act ticălos și inacceptabil”. De asemenea, a intentat un proces împotriva lor și a suspendat licența de vânătoare a fermei unde a avut loc masacrul.

Institutul pentru Conservarea Naturii și Pădurilor, care supraveghează activitatea de vânătoare din Portugalia, a raportat deja că nu avea informații anterioare că această vânătoare va avea loc, de aceea nu a putut fi prevenită.

În România, masacre similare organiza Ion Țiriac, pe domeniul său de la Balc, județul Bihor. Scandalurile repetate au dus la suspendarea vânătorilor de la Balc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* ÎPS Teodosie propagă ura chiar și în Pastorala de Crăciun. Cheamă la luptă împotriva „asaltului prigonitorilor”

1 COMENTARIU

  1. Tot ca în cazul lui Țiriac, bărbații (ajunși) cuuu… „aia” mică (Sic!) și femeile… „mai-urâte-decât-limba-rusă” (cum spuneam noi în copilărie, la noi, în mahalaua „Trei-Papuci”), toți FRUSTRAȚII adică, „se-scot”/”se-răcoresc”/SE-REFULEAZĂ prin… CRUZIME! Inclusiv vânătorească…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.