Moartea vine de la Răsărit! Rusia: explozia unui laborator care deține viruși de HIV, Ebola, antrax, ciumă și variolă

5
1655

La 6 săptămâni de la accidentul nuclear din nordul Rusiei (regiunea Arhanghelsk), în care și-au pierdut viața 7 persoane (dintre care 5 cercetători de la compania de stat Rosatom), o nouă catastrofă vine de la Răsărit. De data asta, pericolul nu e atomic, bacteriologic.

Unul dintre cele mai mari centre pentru cercetare a virușilor, situat în Siberia, a fost cuprins de flăcări după ce o explozie subită a zguduit din temelii clădirea. Instituţia, cunoscută sub numele de „Vector”, este unul dintre două laboratoare din lume care deţin virusul variolei. De asemenea, centrul din Siberia deține mai multe probe ale virusurilor Ebola și HIV, dar şi tulpini de antrax, informează The Guardian.

Explozia s-a produs în timpul unor lucrări de reparaţie la Centrul de cercetare de Virologie şi Biotehnologie, situat în Kolțovo, în regiunea Novosibirsk din Siberia, a declarat luni conducerea centrului. Instituţia a deţinut studii despre arme biologice în timpul erei sovietice, iar acum este unul dintre principalele centre de cercetare a bolilor din Rusia.

Explozia „unui cilindru de gaz” ar fi provocat incendiul în clădirea de beton. Presa rusă a relatat că echipele de intervenţie au reacţionat cu rapiditate, însă „situaţia a fost rapid actualizată de la o urgenţă ordinară la un incident major”.

Un angajat a suferit arsuri de gradul 3, iar geamurile clădirii au fost sparte în urma exploziei. Incendiul, care s-a întins pe 30 de metri pătraţi, a fost în cele din urmă stins.

Autorităţile din Rusia insistă că în încăperea în care a avut loc explozia nu se aflau substanţe cu risc biologic şi că explozia nu a produs pagube structurale.

Primarul oraşului Kolțovo a asigurat locuitorii că nu au există niciun risc biologic în zonă. Totuşi, cauza exploziei este încă necunoscută.

Virusul variolei „supravieţuieşte” în două locuri pe Pământ: în laboratorul „Vector” şi în alt laborator de maximă securitate, situat în Centrul pentru Controlul Bolilor, din Atlanta, SUA.

Mass-media de stat din Rusia a confirmat că laboratorul, care s-a ocupat de „dezvoltarea vaccinurilor pentru Ebola şi hepatită, cât şi pentru studierea epidemiilor şi a chestiunilor generale referitoare la imunologie”, a participat la un „program sovietic, actualmente defunct, de cercetare a armelor biologice”. În incinta instituţiei sunt în continuare depozitate „unele din cele mai periculoase tulpini (virale) – inclusiv variolă, Ebola, antrax şi anumite tipuri de ciumă”.

În 2004, o cercetătoare de la laboratorul „Vector” a murit, după ce s-a înţepat accidental cu un ac care era contaminat cu virusul Ebola.

Incidentul de la centrul de cercetare în domeniul virusologiei survine după un accident produs pe 8 august în regiunea Arhanghelsk, în cursul testării unei rachete cu propulsie nucleară.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă înfrângere a mafiei din justiție: instalarea Adinei Florea la SS-Gestapo a fost blocată a cincea oară! Vot la limită: 10-9

Dăncilă dezgroapă un dinozaur PSD pentru a o ajuta în campania prezidențială: fostul pușcăriaș Miron Mitrea

Cum putem scăpa de PSD în 3 pași și 15 luni, plecând de la dorința lui Moise Guran: „Să scăpăm odată de acest blestem!”

VIDEO. Ultimele ore ale Alexandrei. La reconstituire, anchetatorii au făcut focul, iar Dincă a pus lemne sub butoi. O polițistă a jucat rolul Alexandrei, iar la ardere a fost folosit un manechin

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Revanșa reporterului Pro TV: Dragnea l-a chemat la baie, el s-a dus în Teleorman. Ancheta lui Alex Dima, de mare audiență, a putut fi văzută și la Rahova, unde e întemnițat Dragnea

Beizadeaua ucigașă a mai făcut două accidente grave! A distrus trei mașini de lux, în valoare totală de peste 600.000 de euro: Nissan, Ferrari, Aston Martin!

DOCUMENT. Așa arată cetățenia americană a Sorinei! Plus: distracție cu vrăjitoarea. Între timp, televiziunile din România primesc confirmarea ticăloșiei cu care au tratat acest caz

VIDEO. Cum a fost lovit în cap un gorjean, în curtea bisericii, de glonțul tras de un jandarm la 2,5 kilometri distanță

5 COMENTARII

  • PRINTRE ALTELE (!!!), Mazăre l-a rasplatit SI (!!!) cu… doua (2) mandate consecutive (2008-2012-2016) de deputat P.S.D. de Constanța, pentru… (MULT !) mai tânara sotie a lui M.M., frumusica (Sic !) Manuela Mitrea, care veneau, de altfel, în… continuarea… altor doua (2), tot consecutive, de… deputat de Mehedinți (2000-2004-2008) !
   Apropo: ati auzit, vreodata, de aceasta doamna parlamentar, timp de… patru (4 !) mandate (2000-2016) consecutive ?! (In afara unei… tentative, nereusite, de lege… antifumat, de prin 2011…)

   Asta in timp ce Miron Mitrea (fostul lider sindical, fondator al „Frației”, initial… ANTIFESENIST – ! –, pana la… tradarea din 1993, cand… „a intors foaia” si „s-a dat” cu F.D.S.N./P.D.S.R. !) era cand parlamentar P.S.D. de Vrancea (deputat, intre 1996-2008. si, apoi, senator, intre 2008-2012), cand ministru al unui… MEGA-minister, creat special pentru el, in Guvernul P.S.D. al lui Adrian Nastase: ministerul… Transporturilor, Lucrarilor Publice, Constructiilor, Muncii, Familiei si Turismului, care ordona… cam tot bugetul de investitii al Tarii !

 1. Aproape zilnic afli dinspre SUA, China si alte tari despre descoperiri stiintifice in folosul omenirii. Dinspre rusi vin doar moutati legate de bombe, explozii, noi generatii de arme, spipnaj. Iata acum o noua „bomba”: bacteriologica.
  De la ei se va trage sfarsitul lumii, asa vor ramane in istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here