Interlopul și maimuțele. Plus cămila din Ferentari

1
1140
Nuțu Cămătaru

Perchezițiile făcute miercuri dimineață la locuința din București a interlopului Nuțu Cămătaru au adus noi surprize: polițiștii au găsit două maimuțe și o cămilă. Acțiunea a avut loc după ce, săptămâna trecută, o maimuță s-a plimbat timp de câteva ore pe străzile Capitalei.

„În această dimineață, polițiști ai Secției 24 Poliție, sub supravegherea Parchetului Judecătoriei Sectorului 5, aflați în continuarea cercetărilor privind primata identificată pe raza Sectorului 5, au pus în aplicare o autorizație de percheziție, pe raza aceluiași sector”, a anunțat Poliția Capitalei.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, perchezițiile au loc la locuința lui Nuțu Cămătaru. În casa acestuia au fost găsite deja alte două maimuțe și o cămilă, iar căutările continuă.

La operațiune participă și reprezentanți ai Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și ai Gărzii de Mediu.

Nuțu Cămătaru are improvizată în curtea locuinței din Ferentari o minigrădină zoologică. În martie 2013, în timp ce se aflau în arest pentru infracțiuni de crimă organizată, frații Nuțu și Sile Cămătaru au rămas fără patru lei și doi urși, după ce autoritățile au descins pe proprietatea lor.

Maimuța din pod

Săptămâna trecută, o maimuță s-a plimbat pe străzile din Sectorul 5, fiind capturată de jandarmi în podul unei case. În acest caz a fost deschis dosar penal in rem pentru nerespectarea regimului de conservare a habitatului natural.

„Am capturat-o, o acțiune foarte dificilă, poate cea mai dificilă de până acum, din mai multe puncte de vedere, având în vedere că sunt multe case în jur, multe locuri în care se cațără, este pericol public de a nu lovi pe cineva din greșeală și ea să nu atace pe cineva din greșeală. Am reușit să o nimerim de două ori. Prima oară am lovit-o în os, de aceea tranchilizantul nu și-a făcut efectul. Am alergat-o foarte mult. Va trebui să mergem la clinică, la centrul nostru de salvare și reabilitare a animalelor sălbatice, unde vom scoate acul din os și o vom trezi”, a declarat Ovidiu Roșu, medicul veterinar care a capturat maimuța.

Legislația interzice persoanelor fizice să dețină animale exotice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

O nouă înfrângere a mafiei din justiție: instalarea Adinei Florea la SS-Gestapo a fost blocată a cincea oară! Vot la limită: 10-9

Dăncilă dezgroapă un dinozaur PSD pentru a o ajuta în campania prezidențială: fostul pușcăriaș Miron Mitrea

Cum putem scăpa de PSD în 3 pași și 15 luni, plecând de la dorința lui Moise Guran: „Să scăpăm odată de acest blestem!”

VIDEO. Ultimele ore ale Alexandrei. La reconstituire, anchetatorii au făcut focul, iar Dincă a pus lemne sub butoi. O polițistă a jucat rolul Alexandrei, iar la ardere a fost folosit un manechin

VIDEO. Cumpănașu, furios că nu e păzită de jandarmi și mama sa, când strânge semnături! Se simte spionat, zice că renunță la protecția Jandarmeriei. Urlă că e datoria noastră să-i asigurăm paza, pentru că el luptă pentru popor!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Revanșa reporterului Pro TV: Dragnea l-a chemat la baie, el s-a dus în Teleorman. Ancheta lui Alex Dima, de mare audiență, a putut fi văzută și la Rahova, unde e întemnițat Dragnea

Beizadeaua ucigașă a mai făcut două accidente grave! A distrus trei mașini de lux, în valoare totală de peste 600.000 de euro: Nissan, Ferrari, Aston Martin!

DOCUMENT. Așa arată cetățenia americană a Sorinei! Plus: distracție cu vrăjitoarea. Între timp, televiziunile din România primesc confirmarea ticăloșiei cu care au tratat acest caz

VIDEO. Cum a fost lovit în cap un gorjean, în curtea bisericii, de glonțul tras de un jandarm la 2,5 kilometri distanță

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here