Ministrul Muncii descrie linșajul la care a supus-o „un PSD odihnit și agresiv”, cu Șerban Nicolae, Zamfir, Pop și Corlățean în prim-plan

7
5679
Violeta Alexandru la audieri / FOTO: Facebook

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a povestit în detaliu, pe pagina sa de Facebook, despre audierea sa, luni, de către comisiile parlamentare de muncă și protecție socială. Ea îi nominalizează pe patru PSD-iști „odihniți și agresivi”: Șerban Nicolae, Daniel Zamfir, Liviu Pop și Titus Corlățean.

„PSD nu voia răspunsuri. Ei întrebau, ei concluzionau. La Șerban Nicolae, Liviu Pop, Zamfir, Corlățean mă refer”, scrie Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii descrie agresivitatea politicianistă, irațională a celor patru PSD-iști nominalizați.

* „Mă uitam la Corlățean cum mă lua la rost despre ce grijă am pentru românii din afară și nu îmi venea în minte decât ceea ce scria presa despre haosul creat de el, care a împiedicat diaspora românească să voteze.”

* „Îl ascultam pe Zamfir cum ținea un discurs despre grija pentru români, dar nu avea nicio idee despre cum se derulează un proces de mediere/semnare contract de muncă pentru românii care muncesc în străinătate.”

* „Urla acuzator Liviu Pop, ca și când nu fusese la Ministerul Muncii să se ocupe de drepturile românilor la muncă în străinătate.”

Violeta Alexandru a anunțat că va pleca „personal” în Germania, pentru a „verifica și în teren condițiile de muncă” și a „discuta cu românii”.

Postarea integrală a Violetei Alexandru

* „3 ore și jumătate în audiere la comisiile parlamentare dominate de PSD. Un PSD odihnit și agresiv. Subiectul: activitatea Ministerului Muncii în legătură cu plecarea românilor să muncească în străinătate în activități sezoniere. Întrebările nu au vizat doar MMPS, dar am răspuns la toate.”

* „Pentru PSD, toți angajatorii sunt din principiu niște infractori. Pentru mine, angajatorii oferă locuri de muncă, iar cei care încalcă legea trebuie verificați și sancționați, dacă este cazul.”

* „Pentru PSD, statul trebuie să îngrădească dreptul românilor de a munci. Pentru mine, românii nu trebuie împiedicați să muncească, asigurându-li-se toate condițiile legale, inclusiv condiții de protecție în această perioadă de pandemie.”

* „Pentru PSD, românii nu sunt capabili să-și citească contractele. Pentru mine, românii sunt capabili, iar celor care au nevoie de sprijin, statul român trebuie să le ofere sprijin gratuit, la cererea acestora.”

* „Pentru PSD, românii trebuie forțati să rămână în țară la muncă. Pentru mine, românii trebuie să aibă posibilitatea să aleagă unde doresc să muncească în cadrul UE, iar Statul Român trebuie să dezvolte oferte atractive pentru locurile de muncă din România, astfel încât ei să aibă alternativă și, în final, să opteze liber.”

* „Pe scurt, la audierile de astăzi am vorbit despre:

– Linia verde disponibilă la Inspecția Muncii pentru orice sprijin necesar în vederea semnării contractelor propuse de angajatorii germani.

– Faptul că sunt în dialog cu românii care merg în străinătate la muncă, oameni care îmi spun că au condiții bune și că au ales să plece prin contracte discutate, după cum au procedat mereu în ultimii 4, 5 ani de când merg, direct cu angajatorii.

– Verificările și sancțiunile, după caz date de Inspectoratele Teritoriale de Muncă la Agenții de Plasare a forței de muncă încă dinainte de pandemie. Românii nu sunt obligați să apeleze la ele. Important este să citească contractele, să se asigure că înțeleg bine ceea ce semnează și să ceară ajutor, la nevoie.

– Materiale informative ale Ministerului Muncii se află astăzi la fiecare aeroport din țară, la Gara de Nord, puncte de trecere a frontierei, prin acestea explicându-li-se condițiile de muncă din fiecare țară cu numere de contact ale ambasadelor/atașaților de muncă în caz că e nevoie de sprijin.

– Consultări cu Ministerul Muncii din Germania și solicitări adresate de România pentru ca instituțiile de control din Germania să verifice condițiile de muncă. Am încredere că autoritățile din Germania sunt responsabile așa cum și ele au încredere în mine și în instituțiile din România că verificăm sesizările privind potențiale încălcări ale legislației muncii, de siguranță și securitate în muncă.

Audierea se poate urmări în această pagină de Facebook.”

* „Nu doresc să tratez cu demagogie subiectul plecării românilor la munci sezoniere în străinătate. Nu ascund, nu acopăr nimic, orice sesizare asupra potențialei încălcări a legii este tratată cu atenție de mine și de omologul meu, minstrul Muncii din Germania. Cred în dreptul românilor de a alege unde doresc să muncească în spațiul UE. Pentru românii a căror muncă o respect, indiferent unde este aceasta desfășurată, în România sau în străinătate, am un singur mesaj – tot respectul meu pentru munca voastră. Munciți cu forme legale, niciodată fără forme legale, și aveți încredere că la prima sesizare legată de o problemă pe care o întâmpinați, autoritățile române vor fi implicate cu responsabilitate.”

* „PSD nu voia răspunsuri. Ei întrebau, ei concluzionau. La Șerban Nicolae, Liviu Pop, Zamfir, Corlățean mă refer.”

* „Mă uitam la Corlățean cum mă lua la rost despre ce grijă am pentru românii din afară și nu îmi venea în minte decât ceea ce scria presa despre haosul creat de el, care a împiedicat diaspora românească să voteze.”

* „Îl ascultam pe Zamfir cum ținea un discurs despre grija pentru români, dar nu avea nicio idee despre cum se derulează un proces de mediere/semnare contract de muncă pentru românii care muncesc în străinătate.”

* „Urla acuzator Liviu Pop, ca și când nu fusese la Ministerul Muncii să se ocupe de drepturile românilor la muncă în străinătate.”

* „Voi pleca personal în Germania. Simt nevoia să verific și în teren condițiile de muncă și să discut cu românii. Nu plec de la premisa că angajatorii germani sunt iresponsabili, după cum nu îi tratez așa nici pe angajatorii din țară, despre care PSD ar spune că sunt niște infractori.”

* „Așa cum am spus tuturor omologilor mei din țările membre UE în care avem comunități de români, mă voi implica în promovarea unei dezbateri europene orientate spre găsirea de soluții pentru ca indiferent unde lucrează un cetățean european, în spațiul european, să existe o corespondență clară între măsurile de protecție socială și de siguranță la locul de muncă. Sunt foarte activă în comunicarea cu Miniștrii Muncii din UE în această perioadă, din respect pentru munca cinstită a fiecărui român.”

* „O surpriză pentru mine a fost atitudinea altor partide parlamentare (nu la PSD mă refer, aici nu am nicio așteptare) din care reieșea că TOȚI angajatorii trebuie verificați, din oficiu. Nu, nu cred că mediul privat este un dușman. Dimpotrivă.”

* „La final, mi-au spus că mă trimit la Comisia de anchetă. Tipic PSD la Parlament.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

7 COMENTARII

 1. Dacă liberalii umblă cu mănuși și nu-l pune la punct pe unul ca Zamfir sau nu rată unuia precum Corlățean drumul spre pușcărie degeaba se vaită prin presa puțină care ne mai arată adevărul.
  Personaje grobiene, derbedei sau traseiști fără rușine cum sunt Nicolae, Corlățean, Pop sau Zamfir trebuie întrebați doar „ce știu să facă”. Că de răcnit urlă orice monstru când se îmbată.

  • Bai baiete,cred ca nu stii ce vorbesti,ai uitat cine are inca majoritate in sparlament,sau nu traiesti in Romania,altfel trebuia sa stii demult ca spagarii si hotii pesdei au imunitate sparlamentara si se folosesc de ea sa evite drumul spre puscarie!! Pentru asta s-au luptat de 30 ani,sa-si faca constitutie ,ccr si avocat al poporului spagar ,toatein folosul lor, doar pentru a-i apara de puscarie!De aceea,de abia dupa ce romanii vor alege altceva la parlamentare si locale,de abia atunci vor putea fi trimisi in fata procurorilor

 2. D-na Alexandru este apreciata.Incearca sa puna in ordine cate ceva pe acolo.
  Dar ca diplomatul B.Aurescu sa fie interpelat de Nicolae,Corlatean si Zamfir este mai mult decat suport.
  Mai lipsea Voltuta si gasca de idioti era completa.

 3. In concluzie mergeți în Germania..? interesant că guvernul german nu știe nimic…cu cine discutați acolo ,cu angajatorii?… uitați stimată doamnă că acolo funcționează economia de piață.. n-are treabă Angela Merkel cu patronii unde lucrează românii.. acolo sunt alte relații de producție!!..nu intervine politicul in economie…dar e bine că mergeți, măcar aveți idee de condițiile în care muncesc românii..

 4. Să crezi tu, fetiță, ceeace spui. Să nu se atingă nimeni de PNL. Nu se ating de pzdei pentru că sunt din aceeași plămadă ordinară. Alegem de 30 de ani. Și? Mai alegem 100 de ani și ce găsim?
  Orbani, Romani și, mai nou, Rareși Bogdani. Noi ne facem că alegem, ei se fac că ne vor binele. Sictir! Pentru toți politicienii români. Politicieni pe viață. Nu vezi, fetițo, că tot un egal (=) e de la stânga și pâna la dreapta eșichierului politic (mult spus). Put a comuniști de la o poștă
  Nu mi-o lua în nume de rău. Hommo vine de la individ (individual, distinct).
  A murit de mult Brucan. Și tezele lui o dată cu el.
  S-auzim de bine!

  • O bulibaseala in capul tau …ceva mai aiuritor nu am citit decat la postacii rusi sputnikari,deghizati jalnic in opozanti pesede..mars in Moldova putinista, acolo se scrie moldoveneste,nu in Romania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here