Coronavirus: tratamentul cu plasmă reduce mortalitatea de la 15% la 6%. Rezultatele unui studiu în Lombardia

0
625

Un experiment condus de cercetătorii de la spitalul „San Matteo” din Pavia, regiunea Lombardia (nordul Italiei), a demonstrat că mortalitatea se reduce de la 15% la 6% în cazul pacienților tratați cu plasma persoanelor care s-au vindecat de coronavirus. 

Conform unui articol publicat de cotidianul La Repubblica, experimentul a fost coordonat de o echipă de medici de la Spitalul „Policlinico San Matteo” din Pavia, împreună cu Agenția Sanitară din Mantova. Rezultatul: mortalitatea persoanelor care au fost tratate cu plasmă a scăzut de la 15% la 6%.

Cercetările au fost făcute pe 46 pacienți bolnavi de Covid-19 și au fost prezentate publicului de către reprezentanții regiunii Lombardia. „La început, mortalitatea pacienților aflați în ventilație artificială în secția de terapie intensivă era între 13 și 20%, o medie de aproximativ 15%. Cu acest tratament, mortalitatea a scăzut la 6%”, a spus dr. Fausto Baldanti, directorul secției de virologie a spitalului „San Matteo”.

Studiul avea trei obiective: diminuarea mortalității în terapia intensivă, îmbunătățirea parametrilor respiratorii și îmbunătățirea parametrilor referitori la inflamare.

Chiar la primul obiectiv, cel referitor la scăderea mortalității, au fost atinse rezultatele cele mai încurajatoare.

Pacienții tratați cu plasmă aveau „un grad ridicat de insuficiență respiratorie: 7 erau intubați, toți aveau nevoie de oxigen și nu erau în vârstă foarte avansată”, a precizat Baldanti.

„Nu putem spune acum cu precizie data când acest tratament va fi recunoscut oficial, dar în câteva zile vom avea pregătite toate datele pentru a fi prezentate revistelor de specialitate. Pacienții aveau, toți, mai mult de 18 ani, rezultat pozitiv la testul pentru Covid-19 și probleme respiratorii grave, care au necesitat punerea lor sub ventilație artificială. De asemenea, prezentau rezultat pozitiv de pneumonie la radiografia toracică. Ultimul pacient care a avut parte de acest tratament a fost în data de 8 mai”, a conchis doctorul Baldanti.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Scrisoarea unor savanți români către un conspiraționist: „Lumea pe care o propui, lipsită de cercetători și doctori, fără vaccinuri și medicamente, e una pe care n-o poți dori copiilor tăi!”

Radu Moraru: „Ne vor lua cu izoleta și ne vor vaccina obligatoriu! Și veți vedea, la Nașul TV, niște legume. O să ne pună-n geam ca să râdeți de noi”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.