Ministrul Cîţu: „Primul raport finalizat la Primăria București a fost deja trimis la DNA! Prejudiciu de 40 de milioane de euro”

1
2550
Florin Cîțu - Gabriela Firea

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu (PNL), a anunţat luni seară, pe Facebook, că primul raport de control de la Primăria Capitalei a fost trimis la DNA. Prejudiciul calculat de inspectori este de 200 de milioane de lei.

„Să fie foarte clar pentru toată lumea: Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a scris Cîțu pe Facebook, luni, după ora 20.00.

Luni la prânz, într-o altă postare pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice a anunţat: „Să fie clar pentru toată lumea. Suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o, în urma controlului efectuat la PMB, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 de milioane de lei (în jur de 40 de milioane de euro)”.

Tot luni, ministrul Finanţelor a organizat o conferinţă de presă, în care a vorbit despre controlul Inspecţiei Economico-Financiare din minister la Primăria Municipiului Bucureşti.

Veniturile totale ale Primăriei Municipiului Bucureşti, în acest an, au fost de 3,4-3,5 miliarde de lei, a declarat Cîţu. Acesta a precizat că banii au existat, dar nu au ajuns acolo unde trebuie.

Ministrul a mai afirmat că şi la capitolul datorii „situaţia arată rău, arată clar o administrare proastă a banului public”. De exemplu, cheltuielile cu salariile au fost nefiresc de mari.

Primarul general încă în funcţie, Gabriela Firea (PSD), a declarat luni că afirmaţiile ministrului de Finanţe după controlul la Primăria Capitalei sunt „de râs”. Firea susţine că a fost „un control politic” și că inspectorii ar i-fi spus că „dacă nu scriu ceva, orice, vor fi daţi afară, şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Soțul judecătoarei „anti-botniță” din Piatra Neamț a adus un autocar cu moldoveni în Piața Universității, ca să nu fie „îmbotnițați”. El a găsit vinovații pandemiei: masoneria, „cârpa”, „musulmanu’”

Triplă lovitură a Guvernului Orban, pe relația SUA: autostrada și calea ferată Constanța – Gdansk, Centrala de la Cernavodă și finanțarea cu 7 miliarde de dolari

1 COMENTARIU

  1. Panarama de pupaza din tei fura , minte si tipa in gura mare ca atii sunt hotii in tara asta ; crezand ca mai gaseste multi fraieri s-o mai creda . A fost caracterizata perfect de finul ei .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here