miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăMainMinistrul Finanțelor: Administrația Firea a deturnat subvențiile pentru apă caldă, căldură și...

Ministrul Finanțelor: Administrația Firea a deturnat subvențiile pentru apă caldă, căldură și transport. Ex-primărița Capitalei vrea un loc în Senat, ca să capete imunitate

-

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a acuzat luni, când a prezentat rezultatele controlului efectuat la Primăria Capitalei, că Administrația Firea a deturnat subvențiile primite pentru căldură, apă caldă și transport. Faptele, spune Cîțu, sunt de natură penală.

În aceste circumstanțe, pentru ex-primărița Bucureștiului, alegerile parlamentare devin o chestiune de viață și de moarte. Doar când va intra în Senat (unde deschide lista candidaților PSD la București) va putea spera să scape Gabriela Firea, în caz că viitoarea majoritate parlamentară va fi tot una anti-justiție, precum cea din prezent, grupată în jurul PSD.

În ultimii 4 ani, parlamentarii au păstrat legea conform căreia anumite acte procedurale făcute de procurori se pot face doar dacă Parlamentul încuviințează acest lucru. Iar Parlamentul, de cele mai multe ori, n-a încuviințat, ci a împiedicat anchetele magistraților.

„Banii destinați subvenției pentru energia termică și transport au existat și, totuși, au ajuns în altă parte. Trebuie să aflăm unde au ajuns acești bani

Florin Cîțu, care a început să fie atacat violent pe Facebook de Gabriela Firea după ce s-a apucat să spună despre neregulile găsite la Primărie, a declarat luni: “Opinia mea personală este că banii Primăriei Municipiului București destinați subvenției pentru energia termică și transport au existat, au fost în buget, veniturile au venit, am suplimentat venituri și, totuși, au ajuns în altă parte. Au ajuns, în baza unor contracte, în alte destinații. Trebuie să aflăm unde au ajuns acești bani. Bineînțeles că toți cei responsabili vor răspunde pentru acest lucru. Vom vedea ce vor spune procurorii și instanțele“.

- Advertisement -

Lista neregulilor descoperite la companiile municipale, în timpul controalelor efectuate începând din februarie acest an, este aproape interminabilă.

Dezvăluirile lui Florin Cîțu

“Au fost constatate fapte care ar putea constitui elemente infracționale, potrivit legii penale. Să le luăm pe rând.

– Angajare de cheltuieli din serviciul local, cu serviciul public de alimentare a energiei termice, peste limita cheltuielilor aprobate, fapt care, potrivit legii, constituie infracțiune.

- Advertisement -

– Plata fără bază legală din fonduri publice, în exercițiile financiare 2018 și 2019, în ceea ce privește serviciul de furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat a cheltuielilor induse, în valoare de peste 80 de milioane de lei, în condițiile neîndeplinirii de către Municipiul București a obligațiilor de a implementa programe de organizare.

– Plata fără bază legală din fonduri publice a sumei de 1.418.500 de lei, fără TVA, reprezentând contravalorea unor așa-zise servicii prestate, fiind vorba de un festival.

– Neasigurarea bunei administrări a fondurilor publice, ceea ce a dus la prejudicii aduse bugetului local în valoare de 50.970.082 de lei, reprezentând pierderi înregistrate în exercițiul financiar 2017 și 2018 de către 18 operatori economici.

– Plata din fonduri publice, fără bază legală, a sumei de 6.014.993 de lei în perioada 2012 – 2017, către Regia de Transport București. Ca să fie mai simplu: de la Primăria Municipiului București au fost plătite aceste sume de 6 milioane de lei c[tre Regia Autonomă de Transport București și nu aveau legătură cu subvențiile. Singurii bani care trebuiau să meargă de la PMB la RATB erau banii legați de subvenție. Aici nu există bază legală“.

Neasigurarea bunei administrări a patrimoniului public, ceea ce a dus la prejudicii aduse bugetului local în valoare de 8.541.655 lei, reprezentând chiriile încasate de RATB. Prejudicii produse bugetului local în valoare de 47.447.661 de lei, cu nerespectarea de către Municipiul București a prevederilor dintr-o Ordonanță de Urgență, în sensul în care Municipiul București a schimbat condițiile în care a inițiat și derulat contracte. Sunt contracte a căror destinație a fost schimbată ulterior“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Soțul judecătoarei „anti-botniță” din Piatra Neamț a adus un autocar cu moldoveni în Piața Universității, ca să nu fie „îmbotnițați”. El a găsit vinovații pandemiei: masoneria, „cârpa”, „musulmanu’”

Cam mulți basarabeni la protestul Covidioților! Și-a activat Rusia agenții pentru a produce anarhie în România?

Triplă lovitură a Guvernului Orban, pe relația SUA: autostrada și calea ferată Constanța – Gdansk, Centrala de la Cernavodă și finanțarea cu 7 miliarde de dolari

VIDEO. Protestul pro-moaște, deturnat de conspiraționiști. S-a scandat împotriva străinilor și a măștii de protecție

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -