miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăSportHai și-un meci cu Groenlanda, ca să bată și eschimoșii pe cineva!...

Hai și-un meci cu Groenlanda, ca să bată și eschimoșii pe cineva! Cu Feroe e mult prea periculos…

-

De ce ne-om mai chinui noi să jucăm fotbal? Puteam face o minunată excursie în Islanda și Norvegia! Aveam timp de vizitat gheizere și fiorduri și nici nu ne mai întorceam bătuți.

Am ajuns o Maltă a fotbalului: Norvegia – România 4-0, la patru zile după Islanda – România 2-1.

La pauză era 2-0 și pentru islandezi, și pentru norvegieni. Dar la fel a fost și în campania pentru Europene: tot la pauză, și tot în deplasare, ne-au condus cu 2-0 și suedezii (la final, 2-1), și norvegienii (la final, 2-2); apoi, din nou suedezii, la noi acasă (la final, 2-0).

Dacă tot începem cam toate meciurile importante de la 0-2, de ce nu jucăm doar repriza a doua? Avem timp, astfel, să facem și oleacă de turism, până la pauză.

- Advertisement -

Să iei 4-0 de la Norvegia e mult mai grav decât să iei 5-0 de la Spania (s-a întâmplat anul trecut).

La 2-0 de ani, Erling Braut Haaland (atacant la Borussia Dortmund) ne-a dat 3 goluri, și putea să ne dea 5, dar a mai scos Tătărușanu două mingi grele, în situații de „1 la 1”.

Norvegia – România 4-0 / Autorii golurilor

- Advertisement -

Iar noi am continuat să nu ajungem decât rareori în careul lor… Ca și în meciul cu Islanda, senzația e că adversarii pureau să joace fără portar, pentru că noi nu prea obișnuim să trimitem mingea într-acolo…

Norvegia – România 4-0 / Jucătorii

Victoria din Austria (3-2) pare să fi fost întâmplătoare. Ne definește mai bine seria cu nordicii (1-1 acasă cu Irlanda de Nord, 1-2 în Islanda, 0-4 în Norvegia).

Apropo: victoria Islandei cu România a venit între două înfrângeri severe ale „focilor” din Atlanticul de Nord: 1-5 cu Belgia și 0-3 cu Danemarca.

Mai e cineva prin cețurile Nordului care nu ne-a luat puncte? Păi, ar mai fi Insulele Feroe (tot mai periculoși „pescarii”!), poate Groenlanda (dacă-și fac și eschimoșii echipă)…

Miercuri jucăm din nou cu Austria, dar la Ploiești. S-ar putea să aibă ceva gânduri de răzbunare…

Am ratat calificarea la Europene, acum ne ducem pe tobogan și în Liga Națiunilor. Am stat o etapă pe locul 1, dar o seară rușinoasă ne aruncă direct pe 3 (din 4).

Mai putem spera ceva de la generația asta? Nu prea. Cel mult, vreo calificare – o dată la 10 ani – la un turneu final european, la care participă jumătate de continent. Dar la Mondiale nu mai ajungem! Și nici n-am mai ajuns din 1998, adică de 22 de ani…

Asta e, stingem lumina. Până nu ne apucăm de construit serios, de la bază, cu academii de fotbal adevărate, n-o să mai avem fotbaliști de clasă, cu atât mai puțin o generație performantă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Victorie superbă: 3-2 în Austria! Plăcerea, entuziasmul și pasiunea aduse de Rădoi. România învață din nou să fie pe locul 1

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -