Ministrul Bădălău: „Eu nu ascult ce spune un domn Timmermans”. Şi Tăriceanu continuă atacurile la liderii UE

5
1534

Niculae Bădălău, ministrul Economiei, a declarat că ar trebui emisă o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei, „dacă societatea o cere şi dacă specialiştii în drept, profesorii şi magistraţii consideră că da”.

„Trebuie să discutăm lucruri serioase ca politicieni, de ce au nevoie românii, ce trebuie în statul român, cum trebuie să funcţioneze statul român, nu cum ne arde nouă să influenţăm politic alegerile, că de fapt lucrul acesta se încearcă. Modificările aduse justiţiei prin ordonanţă de urgenţă, dacă sunt cele de la Curtea Constituţională, sunt perfect constituţionale. Noi trebuie să respectăm deciziile Curţii Constituţionale, nu trebuie să respectăm ce spune un anume politician european pe la Bruxelles, nici pe la Satu Mare, nici nicăieri. Trebuie să respectăm legea, ca toţi cetăţenii obişnuiţi din această ţară, iar Curtea supremă a României vizavi de legislaţie este Curtea Constituţională”, a aberat ministrul.

Când i-au fost amintite recomandările Comisiei de la Veneţia şi cele din MCV, Bădălău a spus că „discutăm de recomandări”.

„Eu respect legile ţării româneşti. Atunci când merg în Germania şi în Statele Unite, respect legile ţării respective. Deci, n-o să respect niciodată ce spune un anume domn Timmersmans nu ştiu unde, ci respect legile ţării, ca cetăţean român. Şi trăiesc aici”.

Întrebat de ce modificările la legile justiţiei nu se fac în Parlament, Bădălău a răspuns că nu se pricepe la justiţie.

„Domnişoară, mă pricep la justiţie probabil cât vă pricepeţi şi dumneavoastră. Dar ca român, vreau să spun că trăiesc în România şi respect legile româneşti. Restul, iertaţi-mă, sunt atâţia oameni specialişti în Drept, încât cu unul în plus ca mine chiar ar fi un dezastru”.

Jurnaliştii au insistat, întrebându-l dacă nu consideră că ar trebui totuşi discutate recomandările care vin din partea instituţiilor europene, din moment ce România a aderat la Uniunea Europeană.

„Uniunea este membru, noi suntem membri europeni. Vreau să vă spun că eu sunt unul dintre cei care susţin ca să primim toţi cetăţenii paşaport european, nu paşaport românesc, deci trebuie să avem o integrare totală şi cred în asta. Dar în acelaşi timp, cred că sunt român şi românii trebuie să fie respectaţi. Legile române trebuie să fie respectate şi de domnii din Olanda, din Franţa şi de oriunde! Ambasadorii nu-şi pot permite să calce în picioare voinţa poporului. Despre asta discutăm. Dacă acum 150 de ani respectam ce spunea Paşa de la Stambul, acum 60 de ani respectam ce spune preşedintele Uniunii Sovietice, acum vreau să respect ce spun legile româneşti. Sunt român!”

Şi Tăriceanu gândeşte ca Bădălău

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE şi preşedintele Senatului, a atacat din nou Uniunea Europeană, pe motiv că „nu lasă justiţia română să facă anchete penale”.

Din nou o declaraţie mincinoasă, căci liderii europeni şi ambasadorii nu au cerut niciodată aşa ceva. Dimpotrivă, au cerut PSD şi ALDE să nu facă justiţie politică, aşa cum face secţia SS a Adinei Florea împotriva lui Kovesi. Mai mult, au cerut PSD şi ALDE să respecte Tratatul de aderare la UE, în care România s-a angajat să nu adopte legislaţie în domeniul justiţiei fără avizul organismelor europene. Or, înfiinţarea secţiei SS, una de tip terorist pentru Justiţie, s-a făcut fără acordul Comisiei de la Veneţia, al GRECO sau al Comisiei Europene. S-a făcut chiar ÎMPOTRIVA partenerilor noștri europeni.

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. Domnul Bădălău e un mitic local dar dacă mergem la Bruxelles măcar să fim cu un procuror francez, nu unul român. Să nu uităm că nu avem autostrăzi în sec. 21 deoarece PNA şi DNA nu au recuperat banii de la cei care au furat economia. E destul a afirma că în moarte clinica fiind e nevoie de gropari şi de preoți la căpătâi.

    Laura Codruța Kövesi nu e omul potrivit la locul potrivit. A face din ea un Zeu, mai bine ne ducem de-a dura pe prund în jos. Fiecare om e propriul proprietar. Nu mai mare şi nu mai mic. Gura mare cere aur mult. Gura lumii însă nu o umple nimeni. Fericirea este definită de moment şi nu accentul pus la tronul unui mort subit. Economia moare cu atâta social. Cei ce pot munci trebuie să muncească. Lenea e curva cu brațe mici. Să fim ordinari, deci.

  2. Dacă societatea , magistrații cer legile justiției atunci doamne arată ce cauta
    Acedti magistrați? Nu este cumva de unele decizii greșite date de acești magistrați care se simt cu musca pe căciula in favoarea binomului Coldea -Kovesi pentru a bagă oameni nevinovați in pușcărie? Doar întreb și eu ca roman plătitor de taxe și impozite ca acești tinerei de magistrați sa-și ridice salariile uriașe la care milioane de romani visează și nu le vor avea vreodată! Noi plătitorii de taxe și impozite nu suntem naivi sa-i ținem pe aceste salarii uriașe.Romania nu are capacitate sa le plătim salarii de zeci de mii de lei numai ca sa iasă pe post și sa ne îndruge verzi și uscate!!!!

  3. Bai tractoristule cu mekla de bidon turtit , tu nu ai ascultat nici pe mata si pe popa satului care ti-au spus ca nu-i bine sa furi.Si te-au prins militienii cu 4 saci cu pap’soi furat .Si ai fost condamnat la puscarie ptr asta .Si gratiat de gingavul si semianalfabetul Ceausescu.Nu te mai chinui sa debitezi timpeniile pline de prostie si nesimtire tipic PSD-ista ptr ca orice om destept realizeaza ca un gunoi ca tine si domnul Timmermans nu sunt din acelasi film .Si mai ales faptul ca nici un gunoi PSD-ist nu va avea niciodata functia de Prim vicePresedinte al Comisiei Europene asa cum este din 2014 domnul Timmermans.Siktir Badalaule badaranule si mitocanule PSD-ist ! MUIE PSD !

  4. Bre badalene matale nu poti sa asculti la ce zice Prim-vicepreședintele Comisiei Europene fiindca nu intelegi despre ce vorbeste. Nivelul tau este maneaua si in special aia cu „ma pis pe diaspora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here