Europa face SCUT în jurul lui Kovesi. Guvernul României, somat OFICIAL să n-o mai saboteze pe fosta şefă a DNA

0
17841
Laura Codruța Kovesi

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va transmite o scrisoare Guvernului Dăncilă în semn de protest față de ”comportamentul inacceptabil” vizavi de Laura Codruța Kovesi, care a fost pusă sub control judiciar de SS, secţia înfiinţată de clanurile penale din PSD şi ALDE pentru sabotarea justiţiei din interior.

Scrisoarea va fi transmisă în numele Parlamentului European.

De asemenea, Antonio Tajani (alăturat) va face, în deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European, o declarație de susținere față de Laura Codruța Kovesi, reafirmând sprijinul PE pentru ca fosta șefă a DNA sp ocupe funcția de procuror-șef al Parchetului European, au mai explicat sursele citate. Ședința PE va începe astăzi, la ora 15.00 – ora României (14.00 – ora Bruxelles-ului).

Potrivit acestora, decizia a fost luată miercuri dimineață în cadrul Conferinței președinților (liderii grupurilor politice și președintele PE), care a început la 9.30, ora României.

Sursele citate au mai explicat că cele două propuneri – declarația de susținere din partea președintelui PE și trimiteerea unei scrisori Guvernului de la București – au fost făcute de co-președinta grupului Verzilor, Ska Keller, și au fost susținute de PPE și ALDE.

Conferința președinților din Parlamentul European (liderii grupurilor politice și președintele PE) s-a întrunit azi începând cu 9.30, ora României, pe agendă aflându-se și subiectul Laura Codruța Kovesi, în contextul negocierilor dintre Parlament și Consiliu pentru numirea procurorului-șef european.

”Marți a avut loc o întâlnire tehnică ce a precedat Conferința președinților. În urma discuțiilor, toate grupurile politice, mai puțin socialiștii, au dat un semnal pozitiv pro-Kovesi”, au explicat surse europene pentru G4Media.ro.

Dăncilă, gata să spurce azi UE şi să dea OUG!

Guvernul pregătește adoptarea în ședința de astăzi programată pentru ora 16.00 adoptarea OUG-ului de modificare a Codurilor Penale sub pretextul punerii în acord cu deciziile Curții Constituționale.

Pe agenda anunțată oficial de guvern nu figurează adoptarea OUG-ului pe Coduri, dar ultima ordonanță care a modificat legile justiției, de pildă, a fost adoptată prin suplimentarea ordinii de zi. Potrivit surselor G4Media, OUG-ul ar putea conține, pe lângă modificările cerute de punerea în acord a Codurilor cu deciziile CCR, și câteva texte fără legătură cu deciziile Curții și texte menite să-l scape, între alții, pe liderul PSD Liviu Dragnea. Nu e clar totuși dacă OUG-ul va fi în cele din urmă adoptat, deoarece au mai existat mai multe tentative similare în trecut oprite în ultimul moment.

Chiar dacă proiectul de OUG pleacă de la Ministerul Justiției fără aceste modificări cu dedicație, orice ministru sau chiar secretarul general al guvernului poate propune introducerea suplimentară de modificări în textul ordonanței, au mai explicat sursele citate.

Presa internaţională pune tunurile pe Dragnea şi Tăriceanu

Atacul puterii PSD-ALDE la Kovesi a cuprins toată Europa. Presa de pe continent a relatat pe larg despre teroarea pornită de clanurile penale asupra fostei şefe a DNA.

Prestigiosul cotidian italian „La Repubblica” a dezbătut pe larg situația teribilă în care este fosta şefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA),  aflată „sub tirul partidului corupt controlat de condamnatul Liviu Dragnea”.

„Brutală întoarcere la represiune în România condusă de coruptul partid social-democrat (…) condus de puternicul condamnat penal Liviu Dragnea. Chiar în timpul preşedenției semestrale române a Uniunii Europene, fosta șefă a Parchetului anticorupție şi eroina protestelor societății civile, curajoasa Laura Codruta Kovesi, a fost acuzată de corupție.

Este o acuzație care pare cusută cu ață albă. Decizia a fost comunicată după o procedură de şase ore, care ne aduce amunte în mod sinistru de procesele-farsă din epoca stalinistă, pe timpul Uniunii Sovietice. Laura Codruta Kovesi, care anul trecut a fost demisă din funcția de şef al DNA, trebuie să se prezinte aproape în fiecare zi la secția de poliție din cartierul său. De asemenea, i s-a interzis să părăsească țara şi să discute cu presa”, scrie cotidianul italian.

În articol se specifică faptul că Uniunea Europeană şi-a exprimat maxima preocupare şi a cerut în mod formal guvernului de la Bucureşti să înceteze persecuția împotriva fostei şefe  a DNA.

CITIȚI ȘI:

Dancă (PNL): „O manipulare tipică Antenei 3”. Gâdea, isteric: „Afară! Afară! Vreți să vă dau afară cu bodyguarzii? Tăiați-i microfonul!”

VIDEO. Imaginile șocante în care Gâdea îl dă afară pe Ionel Dancă (PNL) „cu bodyguarzii”!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.