Președintele Parlamentului European: „Doamna Kovesi rămâne candidata noastră și se bucură de încrederea noastră și de sprijinul nostru”

1
1663
Antonio Tajani

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și-a exprimat îngrijorarea față de punerea sub control judiciar a Laurei Codruța Kovesi de către Secția specială de investigare a magistraților (SS).

În deschiderea sesiunii plenare de la Bruxelles, Tajani a spus că această măsură reprezintă o limitare a libertăților fostei șefe a DNA, inclusiv în privința deplasării în străinătate și a dialogului cu presa. Tajani a cerut Guvernului de la București să nu-i pună obstacole în calea candidaturii la șefia Parchetului european.

Mesajul lui Antonio Tajani

  • „Am aflat cu îngrijorare că Laura Codruța Kovesi, candidata Parlamentului European la postul de procuror-șef al Parchetului european, a fost pusă de autoritățile române sub control judiciar. Acest lucru înseamnă limitarea libertății sale personale: nu poate să părăsească țara fără autorizație, trebuie să se prezinte periodic la poliție și nu poate să facă declarații de presă.”
  • „Pe baza principiului neingerinței și neimplicării în activitatea autorităților judiciare și cerând respectarea prezumției de nevinovăție, doresc să exprim preocuparea Parlamentului European în legătură cu situația astfel creată.”
  • „Repet clar că doamna Kovesi rămâne candidata noastră și se bucură de încrederea noastră și de sprijinul nostru.”
  • „Cer, deci, autorităților române să respecte principiul cooperării sincere între statele membre și instituții și să nu pună obstacole la participarea candidatei la toate fazele procedurii de selecție pentru postul de procuror-șef european.”
  • „Astăzi voi scrie o scrisoare în acest sens autorităților române, așa cum s-a hotărât în această dimineață de conferința președinților.”

Și un social-democrat austriac arată cu degetul spre Guvernul Dăncilă

Un mesaj dur la adresa Guvernului de la București a fost transmis și de vicepreședintele grupului social-democrat (S&D) din Parlamentul European, austriacul Josef Weidenholzer.

„Ne îngrijorează această măsură lipsită de proporționalitate față de doamna Kovesi. Regretăm faptul că preocupările exprimate de Parlamentul European, cu ocazia rezoluției adoptate în data de 13 noiembrie 2018, nu au fost respectate de autoritățile române. Ne exprimăm sprijinul față de domnul prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans. Lansăm un apel înspre România să demareze un dialog constructiv cu instituțiile europene și să renunțe la toate aceste activități care nu respectă, care nu sunt utile pentru atingerea acestui obiectiv comun pe care îl avem”.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Dacă va este așa de Draga LCK dragi parlamentari europeni luați-va pe duduia acasă !cu oameni nevinovați băgați la pușcărie căutându-si apoi dreptatea la CEDO.Stiati ca rata este 36% de nevinovați ? Nu ne mai dați lecții de justiție, ca roman sunt sătui de acești umflați de la Bruxelles cu salarii de zeci de mii de euro pe luna ! Domnule Timmermans luați-va drogații din Amsterdam și luați-i acasă! Ați reușit sa exasperați romanii cu trompetele voastre! România nu este câmp experimental pentru toate aberațiile voastre!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here