„Minciunile lui Daea, cu producțiile lui record, au provocat perturbări pe bursele agricole. Demisia, mincinosule!”

1
1006
Ludovic Orban (PNL) - Petre Daea (PSD)

Președintele PNL, Ludovic Orban, a atras atenția luni, în tradiționala conferință de presă săptămânală de la sediul partidului, că România riscă să piardă fonduri europene de peste 10 miliarde de euro, din cauza incapacității Guvernului Dăncilă de a le atrage.

De asemenea, există riscul de a avea o rată de absorbție mai mică în exercițiul financiar 2014-202 decât în 2007-2013.

Orban i-a cerut demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, pentru rușinea provocată, la nivel european, de falsificarea cifrelor la producțiile agricole, prin „umflarea” lor după model ceaușist.

Temele abordate de Ludovic Orban

Autostrăzi. „România riscă să piardă 10 miliarde de euro”

 • „În timp ce Vasilica Viorica Dăncilă se plimbă ca Vodă prin lobodă, cu elicopterul prin țară, milioane de români sunt blocați în trafic, pe orice traseu pe care vor să se deplaseze în țară. Guvernul este iresponsabil pentru modul în care a tratat marile proiecte de infrastructură. La ora actuală, niciun proiect major de infrastructură, indiferent că el este finanțat din fonduri europene sau beneficiază de altă formă de finanțare, nu a fost lansat de actuala guvernare.”
 • „Tragem un semnal de alarmă, în ceasul al 12-lea: România riscă să piardă minim 10 miliarde de euro din banii europeni la care are dreptul, în cadrul exercițiului financiar 2014-2020. Există riscul major ca nivelul absorbției pe acest al doilea exercițiu financiar bugetar să fie mai mic decât gradul de absorbție pe primul exercițiu financiar bugetar, 2007-2013.”
 • „Proiecte majore de infrastructură, pentru care există finanțare europeană, sunt ținute blocate de actuala guvernare. Tronsonul de autostradă Sibiu – Pitești; Autostrada Unirii, Târgu Mureș – Iași – Ungheni, pentru care, deși Comisia Europeană și-a arătat clar disponibilitatea de finanțare a studiului de fezabilitate și finanțarea ulterioară a proiectului, Guvernul a găsit de cuviință să facă cel mai rău lucru, și anume să rezilieze inclusiv contractul care era privitor la realizarea studiului de fezabilitate.”
 • „Tronsonul de autostradă Comarnic – Brașov, legătura între Târgu Mureș și granița de Vest, la Borș, Târgu Mureș – Borș. Tronsoane care au început și care bat pasul pe loc, cum sunt Lugoj – Deva și Turda – Sebeș. Toate sunt blocate, întârziate, iar Guvernul acesta parcă își dorește să nu construiască infrastructură modernă de transport.”

Calea ferată. „Niciun proiect major de modernizare”

 • „Același lucru îl găsim în domeniul feroviar. Niciun proiect major de modernizare a infrastructurii feroviare, pe coridorul pan-european de la Constanța până la Curtici, nu a demarat, deși și aici avem fonduri europene, miliarde de euro la dispoziție pentru finanțarea acestor lucrări de modernizare, care pot să aducă traficul feroviar la standarde europene.”
 • „Nu mai vorbim de blocarea lucrărilor de asigurare a navigabilității Dunării și de neutilizarea fondurilor europene pentru toate celelalte proiecte de infrastructură majoră.”

Fonduri europene. Oglinda rectificării bugetare

 • „Tragem un semnal de alarmă în ceasul al 12-lea și somăm Guvernul să accelereze toate procedurile privitoare la absorbția de fonduri europene. După ce ne-au mințit la elaborarea bugetului că vor absorbii miliarde în decursul acestui an, Guvernul recunoaște în rectificarea bugetară că nivelul absorbției o să fie sub nivelul prognozat. La rectificare au recunoscut, scăzând veniturile care provin din decontările de la nivelul Comisiei Europene a fondurilor europene alocate pentru proiectele din România cu o sumă de peste un miliard.”
 • „Treziți-vă, pentru că altfel riscăm să pierdem miliarde de euro, peste zece miliarde de euro, bani care pot fii folosiți pentru o infrastructură modernă, pentru spitale regionale, care pot să fie folosiți pentru modernizarea instituțiilor de învățământ, mai ales a instituțiilor de învățământ cu caracter profesional și a liceelor tehnice. Acești bani pot fi folosiți pentru creșterea competitivității firmelor românești pentru cercetare, inovare, dezvoltare. Din păcate, în momentul de față, Guvernul își bate joc de banii europeni și îi ține blocați la intrarea în România.”

Agricultură. „Daea este un mincinos”

 • „De asemenea, solicit oficial demisia lui Daea, pentru că este un mincinos și pentru că acest lucru a fost relevat de DG Agri, care i-a solicitat în mod expres să rectifice datele privind producțiile agricole pe 2018. Deoarece datele prezentate sunt date umflate cu pompa, sunt date mincinoase, date care nu corespund cu producția agricolă reală a României și date care au produs inclusiv perturbări pe bursele agricole, ca urmare a raportărilor fictive, care au fost făcute de Ministerul Agriculturii condus de Daea.”

Diaspora. Dublarea numărului de parlamentari

 • „De asemenea, am votat un proiect de lege propus de PNL Diaspora, care să ducă la dublarea numărului de parlamentari care reprezintă cetățenii români aflați în diaspora, în corespondență cu numărul de cetățeni români care sunt înregistrați oficial ca cetățeni români cu domiciliul în străinătate.”

Iohannis la Washington. „Doamna Dăncilă nu poate ajunge nici la programul de vizitare turistică a Casei Albe”

 • „Probabil, doamna Dăncilă este invidioasă că nu poate să ajungă la Casa Albă, nici măcar la programul de vizitare turistică a Casei Albe, în timp ce președintele României este, iată, la a doua întâlnire oficială cu președintele Statelor Unite ale Americii.”
 • „Președintele Iohannis nu are nevoie să se consulte cu doamna Dăncilă privitor la liniile de politică externă, pentru că aceste linii de politică externă, consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, consolidarea poziției de stat membru al Uniunii Europene cu un cuvânt greu și cu influență la nivel european pentru România, parteneriatul în cadrul NATO – sunt linii de politică externă care sunt susținute de președintele României, sunt susținute de cetățenii români și reprezintă direcții fundamentale de politică externă, pe care președintele Klaus Iohannis le-a susținut sistematic.”

Ordonanța 114. „Atacă societățile din energie”

 • „Doamna Dăncilă ar trebui să rezolve niște probleme care au fost provocate chiar de domnia sa ca premier, de exemplu să abroge OUG 114, cel puțin prevederile din OUG 114 care atacă societățile din energie și care riscă să afecteze investitorii importanți în domeniul energiei, care pot să aibă un impact extrem de favorabil asupra dezvoltării economice a României.”

Pilonul 2 de pensii. Risc de naționalizare

 • „Doamna Dăncilă să rezolve toate prevederile care riscă să naționalizeze Pilonul 2 de pensii, toate prevederile care afectează sistemul financiar-bancar și, în general, toate prevederile din OUG 114, inclusiv acel fantomatic Fond de dezvoltare și de investiții aflat la dispoziția Comisiei de Prognoză, care este un alter ego al CNAIR în materie de contractare de proiecte de infrastructură și în alte domenii de activitate.”

Donați AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM!

CITIŢI ŞI:

Se complică situația celor peste 400.000 de români din Marea Britanie. Brexit-ul dur va elimina libera circulație

Cățărat pe cadavrul Alexandrei, „Unchiul” Cumpănașu își târăște și copiii la televizor. Plus: „Îi dau dracu’ pe procurorii ăștia!”

Încă un șmen al polițiștilor care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea au divorțat în 2018 ca să poată fi amândoi șefi!

O paralelă dureroasă: Alexandra – Sorina. Poliția Română „și-a încheiat programul” pentru răpire+viol, Ambasada SUA și-a prelungit programul pentru o viză

S-au pensionat cei doi polițiști-șefi care au nenorocit-o pe Alexandra. Soții Mirea abia au depășit 50 de ani și vor avea pensie specială

EXCLUSIV. Alexandra cerea ajutor, iar șeful Poliției Olt și-a continuat cheful cu somon, fripturi și șampanie

DOCUMENT. Iată cine a ucis-o pe Alexandra! PSD și ALDE au scos din pușcării 3.592 de „Gheorghe Dincă” în 20 de luni

STENOGRAME. Apelurile Alexandrei la 112. Dialoguri dureroase. Disperarea fetei e tratată de polițiști cu ironii criminale

Masacrul de la Săpoca – „un lung șir de erori umane și manageriale”. Și o întrebare: de ce ținea directoarea PSD-istă 45 de posturi blocate?

Familia tradițională PSD care a îndoliat Buzăul: soția e directoare la Spitalul Săpoca, soțul e director la Salvare, după ce a căpușat banii publici

1 COMENTARIU

 1. Ne aminteste de unul dintre celebrele bancuri-cu-„RADIO-EREVAN”, de dinainte de 1990:

  – ” Un ascultator intreaba daca-i adevarat ca in U.R.S.S. porumbu-i ca… stalpii-de-telegraf. „;
  – ” Radio Erevan raspunde: Da, e adevarat, uneori… CHIAR SI MAI RAR ! „

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here