Mesaj preventiv al lui Navalnîi din închisoare: „Nu am de gând să mă spânzur ori să-mi tai venele cu lingura”

0
2694
Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi (44 de ani), principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin (68 de ani), a precizat, în primul său mesaj public din închisoarea de lângă Moscova unde se află încarcerat, că nu are nicio intenţie să se sinucidă, informează The Moscow Times.

„Pentru orice eventualitate: nu am de gând să mă spânzur de fereastra celulei sau să-mi tai venele cu o lingură ascuţită”, a precizat Navalnîi într-o declaraţie care a fost postată pe pagina sa oficială de Instagram.

„Merg pe scări cu foarte mare grijă şi zilnic mi se ia tensiunea, astfel că ipoteza unui infarct subit este exclusă. Sunt stabil din punct de vedere emoţional şi psihologic”, a spus opozantul rus.

23 ianuarie 2021 – cele mai mari proteste din ultimii ani în Rusia 

Peste 3.000 de persoane au fost arestate sâmbătă, 23 ianuarie, la demonstraţiile pro-Navalnîi organizate în zeci de orașe din întreaga Rusie, la care au participat peste 100.000 de protestatari (40.000 doar la Moscova).

Demonstranţii au protestat împotriva închiderii lui Alexei Navalnîi şi au cerut eliberarea sa.

În Siberia, protestele s-au desfăşurat şi la -50 de grade Celsius.

Oamenii au scandat „Putin, hoţule!”, „Navalnîi, suntem cu tine” sau „Libertate pentru deţinuţii politici!”.

Manifestaţiile de sâmbătă au fost cele mai importante din ultimii ani în Rusia.

La Moscova au avut loc ciocniri în mai multe rânduri în cursul după-amiezii. Poliţiştii i-au lovit cu bastoane pe manifestanţi, în timp ce aceştia răspundeau cu bulgări de zăpadă şi alte proiectile.

Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok în luna august 2020 de către agenţi ai serviciului secret rus FSB (fostul KGB). Opozantul a fost transportat la un spital din Berlin, unde a fost tratat. Până săptămâna trecută, el a urmat un tratament de recuperare în Germania.

La reîntoarcerea la Moscova, Navalnîi a fost arestat chiar în aeroport şi ulterior închis, pentru o perioadă de cel puţin 30 de zile, într-o închisoare de maximă securitate a FSB.

Autorităţile l-au acuzat pe Navalnîi că a încălcat condiiile supravegherii prin faptul că a rămas în Germania şi nu s-a prezentat, la finele anului trecut, la biroul Serviciului Federal al Penitenciarelor în legătură cu o condamnare la închisoare cu suspendare pentru delapidare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here