Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: „Tai și demufez cheltuielile inutile, contractele-fantomă. Elimin corupția și risipa. Asta fac!“

0
1422

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a postat, în seara de 1 ianuarie 2021, un mesaj mai puțin obișnuit pentru un politician. În locul obișnuitelor urări lingușitoare, al pozelor cu sfinți și al promisiunilor bombastice, liberalul le-a mulțumit scurt oamenilor, apoi i-a anunțat că se așteaptă la sprijin și atitudine din partea lor, pentru a putea civiliza sectorul.

Ciucu îi tratează pe oameni ca pe niște cetățeni responsabili, care pe lângă drepturi au și obligații față de comunitate. Le-a dat vestea proastă că precedentul primar, PSD-istul Gabriel Mutu, a îndatorat sectorul până aproape de plafonul maxim, pe o perioadă de zeci de ani, și că, din acest motiv, situația financiară nu e strălucită.

În același timp, Ciprian Ciucu spune că va încerca să compenseze prin accesarea fondurilor europene pentru a realiza investiții și că optimizează cheltuielile eliminând contractele inutile sau fantomă și încercând să stopeze corupția și risipa.

Mesajul atipic al lui Ciprian Ciucu

„La început de an…

Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o în 2020! Pentru toți, pentru noi cei din Sectorul 6, este un nou început. Știu că așteptările sunt mari, simt povara imenselor probleme ale Sectorului 6 și ale Bucureștiului, o simt pe umerii mei.

Dar să știți, încă de acum, de la început, că și eu am așteptări de la dumneavoastră! Nu sunt singur in acest sector, nu depinde doar de mine. Dacă așa va fi, nu va fi suficient să schimbăm fața Sectorului nostru și să ne îmbunătățim viața. Depinde și de dumneavoastră! Eu, echipa mea, Primăria Sectorului 6, vom face tot ce este omenește posibil!

Vom lua măsuri care ne vor scoate, pe moment, din zona noastră de confort. Unele vă vor afecta direct, altele mai mult, altele mai puțin. Dar toate vor fi în direcția de a ne responsabiliza, civiliza, respecta regulile, avea un spațiu public și servicii de calitate.

Nu va fi ușor, Sectorul este împrumutat până aproape de plafonul maxim pentru lucrările electorale (și de proastă calitate) de anul trecut. Pentru ca dorea să arate că face si el ceva, a împrumutat bani mulți, pe zeci de ani de zile, pe care i-a cheltuit odată. El a plecat, gazonul scump a rămas, trebuie întreținut, iar noi am rămas cu datoriile. Voi întări zona de fonduri europene, tai și demufez permanent cheltuielile inutile, contractele fantomă și elimin corupția și risipa. Asta fac!

Dar o să am nevoie de dumneavoastră aproape! Eu va voi explica politicile, unde se duc banii și cu ce finalitate. Dar dacă nu sunteți aproape, doar jumătate din treabă va fi făcută pentru că, repet, multe țin de comportamentul nostru, al tuturor (colectare selectivă, parcarea pe spațiul verde etc.).

Intrasem aici să vă urez «La mulți ani!» și văd că m-am lungit, m-am dus cu mesajul meu către dumneavoastră de început de an în altă direcție. Iertați-mă, le am pe suflet, nu mă odihnesc nopțile, mă culc cu problemele Sectorului 6 în minte și mă trezesc cu ele în gând.

LA MULȚI ANI! Să avem un an nou mai normal și să facem treabă! Un an nou mai bun! Depinde de noi.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here