miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaMasacru într-o cazarmă putinistă: 30 de morți după ce rușii și tadjicii...

Masacru într-o cazarmă putinistă: 30 de morți după ce rușii și tadjicii s-au mitraliat între ei, din motive religioase! Scandalul a pornit de la un colonel care a spus că Allah era „un laș”

-

Numărul morților din cazarma rusească unde sâmbătă recruții s-au împușcat între ei a ajuns la 30, scrie portalul Visegrad 24 pe Twitter. Inițial, după producerea măcelului, surse oficiale din Ministerul Apărării de la Moscova au afirmat că ar fi vorba de 11 morți și 15 răniți, dar martori oculari citați de site-ul independent rusesc Meduza au avertizat că numărul victimelor ar putea fi de peste două ori mai mare. Scandalul care a generat incredibilul masacru a pornit după ce un ofițer a făcut remarci insultătoare la adresa lui Allah.

Incredibilul dezastru a avut loc într-o tabără de antrenament din regiunea Belgorod (în vecinătatea frontierei cu Ucraina). Locotenent-colonelul Andrei Lapin i-ar fi jignit pe musulmanii din unitate, spunând că Allah a fost „un laș”. La această discuție s-a ajuns după ce colonelul, într-un discurs, i-a informat pe militarii mobilizați că războiul împotriva Ucrainei este unul „sfânt”. Unul dintre recruți i-a răspuns că război sfânt e doar cel purtat de musulmani contra necredincioșilor.

Situația era deja tensionată atât din cauza faptului că mobilizații aveau moralul foarte scăzut, iar condițiile din cazarmă erau mizerabile, cât și pentru că militarii de confesiune musulmană nu erau lăsați să se roage. Etnicii tadjici s-au plâns de mai multe ori că nu-și pot face rugăciunile atunci când trebuie.

- Advertisement -

La circa o oră și jumătate după cearta dintre ruși și tadjici, pe când trupele se aflau într-un poligon de tragere, musulmanii au întors mitraliera către propriii camarazi. Primul împușcat a fost locotenentul Lapin. Tadjicii i-au avertizat pe militarii din poligon de alte etnii – daghestanezi, azeri etc – să nu se amestece în conflict și au început să-i mitralieze pe ruși.

Cei trei atacatori tadjici au fost sergentul major Bikzot, caporalul Ami și soldatul Anușe. La un moment dat, primii doi au fost lichidați de un ofițer rus pe nume Semionov, dar al treilea, deși rănit în umăr, a reușit să scape și până duminică seara, la peste 24 de ore după incident, încă nu fusese prins.

Autoritățile au încercat să minimalizeze atât incredibilul eveniment, cât și rezultatul acestuia. În timp ce Ministerul Apărării spunea că sunt 15 morți și 11 răniți, publicația Sota menționa, citând surse direct de la fața locului, că sunt 22 de morți și 16 răniți. Între timp, unii dintre răniți n-au supraviețuit, iar numărul deceselor a crescut la 30.

- Advertisement -

Inclusiv modul de comunicare ales de administrația Putin a fost unul absolut neinspirat, de natură să crească tensiunile între militarii nenumăratelor etnii de pe întinsul Rusiei. Ministrul Șoigu a spus că „doi cetățeni din altă țară CSI” au deschis focul asupra personalului, atacatorii fiind uciși. Se știe acum că și aici ministrul rus al Apărării a mințit, fiind vorba de trei atacatori, nu de doi. Motivul pentru ca s-a ascuns numărul real: ministrul ar fi trebuit să recunoască faptul că unul a reușit să scape, iar anchetatorii nu l-au prins.

Bloggerul militar pro-rus Anatoli Șari a postat mai multe poze de la poligon, în care se pot vedea numeroase corpuri de oameni întinse pe pământ.

Între timp, canalele de Telegram ale bloggerilor controlați de Kremlin insistă pe ideea că atacatorii erau voluntari din Tadjikistan, de religie musulmană.

Ministerul Apărării de la Moscova a catalogat atacul drept „terorist”. Acest lucru e de natură să sporească animozitățile și neîncrederea între membrii zecilor de etnii mobilizați de Putin pentru a fi trimiși pe front.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Firea, desființată de Astra Arad: „Suntem ofensați de aberațiile dvs. Cu o nerușinare greu de înțeles, atacați încontinuu tramvaiul fabricat de Astra. Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane”

* Rușii rămân fără rachete de înaltă precizie. „Din totalul pe care l-au avut pe 24 februarie, mai sunt 25-28%”

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

* Pierdere uriașă: celebra soprană Mariana Nicolesco, „Primadonna Assoluta”, a decedat într-un spital din București

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -