marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina"Rușii vor să anexeze Belarusul înainte de alegerile lui Putin". Noile planuri...

„Rușii vor să anexeze Belarusul înainte de alegerile lui Putin”. Noile planuri mârșave ale Kremlinului după dezastrul din Ucraina

-

Prăbușirea „operațiunii militare speciale” din Ucraina schimbă planul inițial al Kremlinului. Neputincioși să-i „denazifice” pe apărătorii lui Zelenski, teroriștii coordonați de sceleratul Vladimir Putin pun la cale și anexarea Republicii Belarus, republică ex-sovietică pe care oricum o considerau parte a federației lor criminale.

Alipirea Belarusului la Rusia ar urma să se producă înainte de așa-zisele alegeri prezidențiale din 2024. Această considerație este formulată cu tărie de un opozant celebru al actualei puteri autocratice din Belarus, Pavlo Latușko.

Născut la Minsk pe 19 februarie 1973, Latușko (49 de ani) a deținut funcții importante în aparatul de stat din Belarus, de-a lungul vremii:

  • atașat al departamentului contractual și juridic al Ministerului Afacerilor Externe (1995-1996);
  • consul al Consulatului General de la Bialistok – Polonia (1996-2000);
  • șef al Departamentului de Informații și secretar de presă al Ministerului de Externe (2000-2002);
  • ambasador în Polonia (2002-2008);
  • ministru al Culturii (2009-2012)
  • ambasador în Franța, Spania și Portugalia (și-a pierdut postul la 15 ianuarie 2019, prin demitere).

Latușko a mai fost:

- Advertisement -
  • membru al Consiliului Coordonator pentru organizarea procesului de depășire a crizei politice din Belarus;
  • șeful Administrației Populare Anti-Criză;
  • reprezentant al Cabinetului Comun de Tranziție pentru Tranziția Puterii.

Declarațiile diplomatului cu privire la noua stratagemă a lui Putin au apărut pe site-ul Espreso.tv. El vorbește despre trei scenarii, în care sunt țintite Ucraina și Belarus. Dictatorul rus ar intenționa să creeze un conflict între cele două state, pentru a le slăbi și mai mult capacitatea de luptă.

Ziaristii.com vă prezintă principalele opinii formulate de diplomatul Pavlo Latușko. El spune că mobilizarea de trupe rusești pe teritoriul Belarusului nu este deloc una întâmplătoare. Pe 15 octombrie, primul personal militar rus din „gruparea regională” de trupe a ajuns pe teritoriul republicii păstorite de tiranul Lukașenko.

„Putin a vrut să mănânce felul principal la masă – Ucraina. Nu merge. Și-a rupt dinții. Iar ca desert, cu siguranță va fi Belarusul”

Presiune asupra Ucrainei. „După părerea mea, astăzi pot fi luate în considerare două scenarii. Scenariul de bază: crearea unui grup comun pentru a face presiune informațională asupra Ucrainei. Pentru ca Ucraina să ridice trupe.”

- Advertisement -

Planul anexării. „A doua etapă este o intrare reală (a Belarusului în război contra Ucrainei – n. red.), dar asta se va întâmpla cel mai probabil anul viitor. Ei bine, al treilea scenariu este că, sub toată această aparență, rușii au un plan clar de anexare a Belarusului, iar acest lucru trebuie făcut înainte de alegerile lui Putin (2024 – n. red.), dacă așteaptă aceste alegeri.”

Belarusul va fi servit ca desert. „Scuzați-mă pentru această comparație, vă rog să mă înțelegeți corect: Putin a vrut să mănânce felul principal la masă, acesta este Ucraina. Nu merge. Și-a rupt dinții. Acești dinți trosnesc. Iar ca desert, cu siguranță va fi Belarusul. I-a spus asta cancelarului Scholz pe 15 februarie. El a spus că Ucraina și Belarus nu ar trebui să existe ca state și că ar trebui incluse în Federaţia Rusă.”

Plan real. „Am sentimentul că, în această situație, Putin vrea doar să-și înceapă cina cu desertul. Sau poate o va termina. Oricât îmi pare rău să spun asta ca politician din Belarus, trebuie să înțelegem realitatea acestor planuri, acest lucru, această amenințare, pentru a realiza de ce să ne opunem. Și acestea sunt planurile reale ale lui Putin – să mănânce Belarusul, ceea ce înseamnă anexarea Belarusului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Firea, desființată de Astra Arad: „Suntem ofensați de aberațiile dvs. Cu o nerușinare greu de înțeles, atacați încontinuu tramvaiul fabricat de Astra. Vă ştiam specialistă în motoare turceşti, nu ştiam că v-aţi specializat şi în motoare germane”

* Rușii rămân fără rachete de înaltă precizie. „Din totalul pe care l-au avut pe 24 februarie, mai sunt 25-28%”

„Ucraina va elibera Crimeea cel târziu vara viitoare. Aceasta este ultima iarnă în care Rusia va mai perturba economia Europei” – fostul comandant al trupelor SUA în Europa

* Pierdere uriașă: celebra soprană Mariana Nicolesco, „Primadonna Assoluta”, a decedat într-un spital din București

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -