„Marțea neagră” a coronavirusului! Explozie în București: încă 8 cazuri, totalul ajunge la 11. Bilanț amenințător pentru România: 25

2
2383

Este „marțea neagră” a crizei generate de coronavirus! Au fost depistate 8 cazuri noi într-o singură zi, toate în București. Până acum, recordul era de 4 cazuri pe zi (sâmbătă, 7 martie). Totalul persoanelor infectate în România a ajuns la 25, dintre care 11 în București.

Astăzi, inițial, autoritățile confirmaseră 7 cazuri noi de coronavirus: „3 sunt în legătură cu «cazul Gerota», unul este contact al primului infectat din București, 3 sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie”. Informație ulterioară: și cel de-al 8-lea a venit tot din străinătate (Israel).

România se află la numai un pas de a intra în stadiul 2 al răspândirii virusului: acum are 25 de cazuri, iar de la 26 va trece la un nou nivel.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a prezentat scenariile de evoluție a infecției cu coronavirus în România și măsurile de răspuns necesare. Strategiile au în vedere patru scenarii:

  • stadiul 1: 0-25 de îmbolnăviri
  • stadiul 2: 26-100 de îmbolnăviri
  • stadiul 3: 101-2.000 de îmbolnăviri
  • stadiul 4: peste 2.000 de îmbolnăviri.

Familia cu 4 infectați: ofițerul, fiul, nora și nepotul

Un caz special este cel al familiei ofițerului de 60 de ani care fusese internat la Spitalul Gerota. Trei dintre persoanele depistate astăzi sunt rudele ofițerului: fiul, nora și nepotul acestuia. Informația a fost făcută publică de primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, impacientată că nora ofițerului (infectată cu coronavirus) este angajată la Primăria Capitalei.

Bărbatul de 60 de ani este fost ofițer în Ministerul de Interne și a fost confirmat pozitiv cu coronavirus luni. El era internat din 5 martie la Spitalul de Urgență al Ministerului de Interne – „Dimitrie Gerota” – pentru afecțiuni pulmonare.

Ofițerul susține că nu a călătorit recent în niciun stat din zonele considerate de risc maxim, anunță Grupul Interministerial de Comunicare Strategică. Marți, Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a spus că ofițerul a fost în Israel și s-a întors în țară pe 26 februarie.

Distribuția pe județe a celor 25 de infectați din România: București (11), Timiș (5), Hunedoara (2), Mureș (1), Maramureș (1), Suceava (1), Gorj (1), Olt (1), Buzău (1), Galați (1).

Dintre cei 25 de infectați, 21 s-au virusat pe „filieră italiană”: 12 s-au întors recent din Italia, unul (gorjeanul de 25 de ani) a luat virusul de la un om de afaceri italian venit în România, 8 s-au infectat de la persoane venite din Italia. Alți 3 s-au întors recent din Marea Britanie, Germania și Israel, pentru unul nu au fost comunicate date.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Toti noii infectati au in comun cu cei veniti din Italia Otopeniul. Aceasta mica eruptie, explozia nu s-a intamplat inca, e pe drum se datoreaza prostiei guvernului care nu a suspendat din prima zi toate zborurile din Italia. Romanii veniti din Israel, Marea Britanie, Germania au trecut exact prin acelasi aeroport, au atins aceleasi suprafete din aeroport ca miile de romani veniti din Italia!

    • Lasa tu prostia guvernului, si zi mai bine de lipsa totala de responsabilitate a jigodiei de pensionar militar nesatul care si-a infectat familia, pentru ca nu a declarat ca vine din Israel, pe 26 februarie, Israelul in momentul de fata este inchis ca si Italia, oricine intra il baga in carantina, sau nu-l primeste. La fel, o nesimtire maxima si la cumatra de la OSIM, care venise pe 27 februarie din Roma, cand deja in Roma erau cazuri. Acesti doi nesimtiti iresponsabili ar fi trebuit imediat sa se auto-izoleze la domiciliu, dar ei ce fac? Se duc la serviciu, nene, ca-i gasise corectitudinea, si infecteaza cine stie cati. Maciuca de la OSIM a intrat in contact cu 29 de persoane, iar cretinul de pensionar militar, pila de-a firoaicii, a venit fuga la servici ca sa dea martisoare si sa intre in contact cu 120 de persoane. Sper ca acesti doi idioti sa plateasca si penal, pentru lipsa totala de responsabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here