Acasă Sport Gâdea, Badea, Ciutacule, șo pe ei, pe paraguayeni! L-au încătușat pe marele...

Gâdea, Badea, Ciutacule, șo pe ei, pe paraguayeni! L-au încătușat pe marele Ronaldinho

1
4478
Ronaldinho și-a acoperit cătușele cu un pulover

Televiziunile de propagandă din România, numite generic Mafia TV, au un nou prilej să se dezlănțuie: un fost fotbalist de legendă, numit ambasador al Turismului în țara sa, a fost arestat și încătușat! Gâdea, Badea, Ciutacule, dați-i bătaie, Ronaldinho așteaptă disperat să-l scoateți din pușcărie!

Campion mondial cu naționala Braziliei în 2002, desemnat de două ori fotbalistul numărul 1 al planetei (în 2004 și 2005), Ronaldo de Assis Moreira, cunoscut ca Ronaldinho, a dat de bucluc. De trei zile, el se află într-o închisoare din Paraguay, pentru folosirea unui pașaport fals la intrarea în micuța țară sud-americană.

Vineri, Ronaldinho (39 de ani) a fost arestat alături de fratele său, Roberto de Assis Moreira, care îi este și impresar.

După o audiere de aproape 8 ore în fața unui judecător, Ronaldinho a fost eliberat vineri seara, dar în scurt timp a fost arestat din nou. Parchetul de la Asuncion a anunţat, pe contul de Twitter, că a emis un mandat de arestare şi a solicitat plasarea în detenţie a lui Ronaldinho și a fratelui său. Judecătoarea care se ocupă de caz a dispus prelungirea arestării preventive, considerând că „există riscul” ca Ronaldinho „să fugă”. Conform legii, fostul mare fotbalist ar putea rămâne în arest până la 6 luni!

Ronaldinho şi Roberto Assis au mers din Brazilia în Paraguay pentru a promova o carte și pentru a participa la un eveniment caritabil. Eu au devenit însă obiectul unei anchete judiciare, după confiscarea unor paşapoarte false din camera lor de hotel din Asuncion. Autoritățile paraguayene susțin că au fost alertate încă de la aeroport că actele prezentate de cei doi erau false.

În septembrie 2018, Ronaldinho a fost numit ambasador al Turismului în Brazilia, de către ministerul de resort. El nu s-a putut deplasa însă în afara țării, întrucât avea pașaportul confiscat de stat, ca urmare a amenzii neachitate.

Două amănunte confuze

Ronaldinho și fratele său au depus o cerere pentru a fi eliberaţi, dar judecătoarea Clara Ruiz Diaz a decretat că infracţiunea este una serioasă împotriva intereselor statului Paraguay.

Avocatul lui Ronaldinho, Tarek Tuma, a fost consternat de decizia instanţei.

„Ronaldinho nu înţelege deloc ce se întâmplă aici”, le-a spus acesta ziariştilor.

Un alt avocat al starului brazilian, Adolfo Marin, și-a jignit clientul, în încercarea de a-l scoate de după gratii: „Justiția nu a înțeles că Ronaldinho nu știa că el comite un delict pentru că nu a înțeles că i s-au dat niște acte false. E prost!”.

Vineri, după ce a fost lăsat în libertate pentru câteva ore, Ronaldinho s-a pozat cu procurorii și polițiștii care s-au ocupat de el. Nu știa că va în scurt va reveni în arest.

Zâmbiți!

Cariera unui mare fotbalist

Ronaldinho a fost un fotbalist uriaș. Născut pe 21 martie 1980, a cucerit gloria la trei mari cluburi europene – Paris Saint-Germain (2001-2003), FC Barcelona (2003-2008) și AC Milan (2008-2010) -, dar și la naționala Braziliei.

În țara sa natală a jucat pentru Gremio (de la 18 ani), Flamengo, Atletico Mineiro și Fluminense, punând stop în 2016, la 36 de ani.

A făcut o escală de un an și în Mexic, la Queretaro (2014-2015).

Trofee câștigate

  • 2002: campion mondial cu Brazilia (2-0 în finală cu Germania)
  • 2004, 2005: cel mai bun fotbalist din lume (FIFA World Player of the Year)
  • 2006: câștigător al Ligii Campionilor, cu Barcelona (2-1 în finală cu Arsenal Londra)
  • 2005, 2006: campion al Spaniei, cu Barcelona
  • 2005, 2006: câștigător al Supercupei Spaniei, cu Barcelona

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările
Advertisements