Efectul „coronavirus”. Primele ziare din România la care jurnaliștii lucrează de acasă. O televiziune nu-și mai machiază invitații

1
849

Trustul elvețian Ringier („Libertatea”, „Gazeta Sporturilor”, mai multe reviste) și televiziunea Digi 24 au luat măsuri interne severe pentru a reduce riscul infectării cu coronavirus, anunță Paginademedia.ro.

Angajații grupului de presă elvețian Ringier vor lucra de acasă următoarele două săptămâni. Redacțiile „Libertatea”, „Gazeta Sporturilor” și oamenii din departamentele revistelor („Avantaje”, „Elle”, „Unica”, „Viva”) vor lucra de acasă pentru două săptămâni.

Decizia intră în vigoare începând de miercuri, 11 martie, când se închid și școlile din învățământul preuniversitar.

Nu este o decizie luată de conducerea Ringier România, ci de board-ul central al grupului, de la Zürich, pentru toate filialele grupului elvețian, din toate țările în care acesta este prezent.

Angajații din redacțiile grupului Ringier au primit un mesaj intern cu normele pe care trebuie să le respecte în contextul epidemiei de coronavirus (Covid-19). De exemplu:

 • Reporterii vor continua să meargă pe teren, dar trebuie să evite pe cât posibil prezența în redacție.
 • Emisiuniile live ale Libertatea și Gazeta Sporturilor vor rămâne doar cu o ediție pe zi: „La fix, cu Adriana Nedelea” – de la ora 12.00 (în loc de 10.30 și 15.30), iar emisiunea lui Costin Ștucan – de la ora 11.00 (în loc de 9.00). Orele celor două emisiuni au fost schimbate pentru ca angajații să evite aglomerațiile din transportul în comun (mai ales de la metrou).

Mesajul Ringier către angajați

„Grupul Ringier este preocupat de protejarea angajaților în fața riscului de infectare cu coronavirus și, în consecință, a decis introducerea pentru două săptămâni, începând de miercuri, 11 martie, a sistemului de lucru preponderent de acasă.

Pe lângă acest e-mail, un comunicat va fi trimis tuturor angajaților în cursul zilei de mâine, din partea board-ului din Zürich.

Cei care sunt nevoiți să continue să vină la birou vor fi organizați în așa fel încât să minimizăm riscul blocării activității în cazul apariției unui caz de coronavirus în departament.

Fiecare angajat va primi detalii de la șeful lui direct în legătură cu programul/procedurile de lucru, începând de mâine.

Fac apel la voi toți să încercați ca, printr-o bună organizare/comunicare, să afectați cât mai puțin activitățile pe care le aveați în mod curent, este esențial să minimizăm impactul acestei crize asupra business-ului.”

Reguli drastice la Digi 24

La postul de televiziune Digi 24, măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului sunt de altă natură. Angajații instituției au primit un mesaj cu ce trebuie să facă și să nu facă în această perioadă.

Primele măsuri:

 • Prezentatorii vor evita orice contact fizic cu invitații din platou.
 • Mai puțini invitați în studio, mai multe intervenții telefonice.
 • Invitații nu vor mai fi machiați de serviciul postului TV.
 • Reporterii sunt îndemnați să se machieze singuri.

Măsurile luate de conducerea Digi 24 au fost transmise angajaților de Dumitru Rahău, producător general al stației.

Mesajul Digi 24 către angajați

„Infecția cu COVID-19 nu este deloc vreo glumă, e o amenințare cât se poate de reală. O amenințare care ne poate afecta pe noi toți, atât individual, cât și din punct de vedere al televiziunii la care muncim.

În acest sens, impunem niște reguli noi, pe care le aplicăm începând de acum, și o serie de sfaturi cu caracter obligatoriu:

 • Niciun invitat invitat nu va mai beneficia de serviciile de machiaj și coafor. Vor fi duși de fetele de la recepție direct în studio.
 • Rog prezentatorii să evite orice contact fizic cu invitații din platou: strângeri de mâini, pupături etc.
 • Încercați să păstrați o distanță de 1-2 metri față de invitați. Să încercăm să limităm numărul invitaților din platou.
 • Să încercăm să folosim cât de mult reacțiile telefonice în locul prezenței invitaților în platou.
 • Rog reporterii să încerce să se machieze singuri și să evite pe cât posibil serviciile de machiaj Digi 24.
 • Fetele de la machiaj și coafor sunt obligate să dezinfecteze toate ustensilele, scaunele, mesele și, cel mai important, mânerele ușilor.

Vom achiziționa în cel mai scurt timp dispensere de dezinfectant pe care le vom amplasa prin clădire. Vă rog să le folosiți cât puteți de des.

Vom vorbi cu administrativul pentru ca femeile de serviciu să curețe și să dezinfecteze cât se poate de des toate balustradelele, mânerele. Încercați să nu mai puneți mâna pe acestea.

Rog reporterii să încerce să evite pe cât posibil apropierea de mulțimi sau de persoane cu risc.

Folosiți cât de des puteți dezinfectantul, măștile de față și mănușile chirurgicale, dacă aveți posibilitatea!

Rog toți colegii să-și dezinfeccteze la începutul programului biroul. Cu spirt. Funcționează impecabil.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

 1. poate da iama in aia de la onania tv,tvr1,antenele …!!!…grigore ,daca tot te duci la oreste ,intreaba-l pe dl georgescu daca virusul asta chinezesc are vreo legatura cu scandalul reteli 5G ???….si de ce Bil Gates Dumnezeul informatice pe pamant ,prevedea inca de anul trecut aceasta epidemia exact din zona wahan!!!…ce treaba avea el cu virusii umani???>…de unde stia de aceasta epidemie???..si cum dracu’ de vreo doua zile tocmai in acea zona a aparut Führerul de la Beijing zambitor,fara masca,…totul reintra-n normal….!!!..dar a nenorocit o planeta criminalul asta !!…ar trebui judecat de tribunalul international de la Haga pentru crime prin raspandirea voita a acestui virus creat in laboratoarele mortii din wuhan!!!…totul tine de cine e mai tare ,sferele de influenta politica ,economica,militara..sa-i aud acum pe evrei???…cu holocaustul lor …pai criminalul asta d echinez a omorat dintr-un foc cateva milioane de chinezi..banda din Shanghai ,plus vreun milion in puscarii pe viata!!!…asta la el in tara !!..acum nenoroceste de vreo 20 de ani toata lumea cu virusii creati in laboratoarele mortii…aratarea e paranoic,se crede stapanul lumii…si uite acum a reusit..te caci pe ele arme ,daca un criminal da drumul la o epidemie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here