Marea „țeapă” servită de Zelenski celor doi maimuțoi mioritici ai propagandei putiniste – extremistul George Simion și sluga kuzministă Diana Șoșoacă

4
2706

„Victoria” de la București a celor doi maimuțoi siniștri ai intereselor Rusiei în teritoriile României este, de fapt, o mare și zdrobitoare înfrângere.

Comentând „victoria” de la București a partidei ruse – renunțarea la discursul președintelui-erou Volodimir Zelenski în Parlamentul României –, reputatul politolog Vladimir Tismăneanu (profesor de științe politice la Universitatea Maryland, SUA) comenta cu fină ironie, într-o postare pe o rețea de socializare: „De la tovarășa Ana la tovarășa Diana. Prima oară tragedie, a doua oară farsă. O farsă tragică. Kuzmin îi poate raporta lui Putka «victoria» de la București. Prevăd, oripilat, revenirea statuii ostașului sovietic eliberator în Piața Victoriei”.

Realitatea este însă alta, și este mult mai puțin sumbră! Președintele Zelenski a ieșit cu eleganță și dibăcie din capcana pregătită de cei doi agenți de influență ai Rusiei în Parlamentul României – un scandal monstru care urmărea compromiterea vizitei președintelui Ucrainei.

Liderul-erou al Ucrainei a declarat, la conferința de presă susținută alături de președintele României: „Cred că înțelegeți că nu am nicio problemă cu discursurile, în nicio ţară, cu tot respectul. Am venit să vizitez oamenii din România și să vorbesc lucruri strategice cu președintele Iohannis. De asemenea, pe agenda mea a fost să mă văd cu premierul și cu unii parlamentari. Dar nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Nu sunt pregătit să fac asta. Dar data viitoare, fiți siguri, în special pentru parlamentarii voștri, pentru toți jurnaliștii, pentru toată lumea, voi veni și, desigur, cu plăcere voi vorbi”.

Un răspuns elegant, concis, înțelept și care nu lasă loc de alte comentarii. Evident că discursul lui Zelenski era în program, chiar conducerea Camrei Deputaților a recunoscut-o, într-un comunicat: „Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, consacrată primirii mesajului președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, programată pentru astăzi, ora 17.00, s-a anulat”. Dar oaspetele de la Kiev a jucat magistral cartea care a dezumflat gogoașa naționalist-putinistă.

Înainte de toate, înfrângerea suferită de slugile Rusiei lui Putin în Parlamentul României este provocată de deciziile adoptate în urma discuțiilor oficiale dintre Zelenski și Iohannis.

În declarația comună, care a fost dată la Palatul Cotroceni, cei doi președinți însărcinează guvernele celor două țări să rezolve fără întârziere problema distincției artificiale dintre limba română și „limba moldovenească” și, totodată, stabilesc organizarea unei ședințe comune a celor două guverne, în această lună, la Kiev.

Sursa: president.gov.ua
Volodimir Zelenski și Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni / FOTO: President.gov.ua

Conform textului declarației, președintele Volodimir Zelenski și Klaus Iohannis „au remarcat importanța unei cooperări efective care să vizeze asigurarea drepturilor persoanelor aparținând minorității naționale ucrainene din România și ale persoanelor aparținând minorității naționale române din Ucraina, inclusiv prin dezvoltarea cadrului juridic bilateral, bazat pe principiul nivelului echivalent de protecție a drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina și ale persoanelor aparținând minorității ucrainene din România, ținând cont de obligațiile și standardele internaționale. Guvernele noastre să rezolve, fără întârziere, problema distincției artificiale dintre limba română și limba «moldovenească», cu respectarea tuturor aspectelor juridice”.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că slugile lui Putin din România au primit un adevărat „cap în gură” prin declarația președintelui Klaus Iohannis. Pentru prima oară de la declanșarea agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, acesta a afirmat public că România va sprijini militar Ucraina „atât timp cât va fi nevoie, până la victoria împotriva agresiunii ruse”.

În concluzie, vizita lui Zelenski a fost un succes pentru Ucraina, dar și o „gură de oxigen” pentru politica externă și internă a României.

Statul român își afirmă oficial și fără echivoc implicarea (inclusiv militară!) în susținerea Ucrainei împotriva Rusiei lui Putin. Subiectul delicat al situației minorității românești din Ucraina este asumat oficial de către președinții celor două țări, iar primul pas important în reglementarea situației acestora (rezolvarea problemei distincției artificiale dintre limba română și limba „moldovenească”) este cuprins într-un act oficial.

România se reafirmă ca actor important în Europa de Est, iar extremiștii pro-Putin se văd lipsiți de una dintre cele mai puternice „arme” propagandistice: așa-zisa prigoană asupra minorității românești din Ucraina.

Se poate spune că marți, 10 octombrie 2023, FSB (Serviciul Secret al Federației Ruse, succesorul KGB-ului) și Ministerul de Externe al Rusiei au suferit o înfrângere categorică la București, prin vizita de succes a președintelui-erou Volodimir Zelenski, dar și prin, trebuie să recunoaștem, declarațiile curajoase ale președintelui Klaus Iohannis (care dă semne că s-a trezit, brusc, din somnul de „turist” în care părea că se irosește de ceva vreme!).

Rămase probabil fără indicații de la stăpânii lor, slugile lui Putin din Parlamentul României au reacționat după cum le este firea de creaturi bizare și malformate, evadate din mahalaua mioritică.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
Ruskaya Șoșocoanea / FOTO: Inquam Photos / George Călin

Șoșoacă a făcut ce știe ea mai bine: scandal și istericale pe holurile Parlamentului României, reușind doar să se facă de râsul târgului și probabil să-i provoace o criză de nervi ambasadorului Rusiei la București – sclavul lui Putin, pe numele său Valeri Kuzmin.

Simion, cu instinctul de băiat de cartier și lider de huligani din galeria de fotbal, a simțit că situația îl depășește total și s-a abținut de la declarații oficiale. Frustrat și timorat, „băiatul de mingi” al propagandei putiniste din Parlamentul României a încercat un fel de „miștocărie” de mahala.

Sursa: Facebook
Sursa: Facebook

Amintindu-și probabil de vremurile când făcea el „mișto” la băutele cu băieții din galeria de fotbal, a postat pe o rețea de socializare un text cu pretenții de ironie, dar conținut care dezvăluie cât de penibil este „marele naționalist”: „E OFICIAL: Cu durere in suflet, anuntam ca viteazul presedinte ucrainean Volodimr Zelinski (sic!) nu va mai veni astazi in Parlamentul Romaniei”.

Șoșoacă și Simion înghit în sec și dau semne că n-au înțeles nimic din cele întâmplate, ca niște maimuțe care s-au trezit, brusc, teleportate într-o sală de filarmonică.

Iar undeva, departe, spre Răsărit, la Moscova, într-un birou din Liubianka, niște ofițeri superiori FSB pregătesc, cu chipurile albite de frică, un raport pentru Putin prin care trebuie să explice rușinea informativă și dezonoarea geostrategică pățite de Rusia, în minunata zi de 10 octombrie 2023, la București.

Слава Україні!

CITIȚI ȘI:

* Regimul Iohannis-PSD a capitulat în fața putinistei Șoșoacă: Zelenski a fost nevoit să-și anuleze discursul din Parlamentul României! Nicăieri, în lumea civilizată, nu i s-a mai întâmplat așa ceva

VIDEO. George Simion devine agresiv când e întrebat „de ce ține cu rușii”

* De ce nu-i mai ajung lui Ciolacu nici măcar cele mai mari încasări din istoria României: cheltuielile statului PSD-PNL cresc în acest an la 39% din PIB!

* În timp ce anunța austeritate, Ciolacu dădea pe furiș aproape tot fondul de rezervă al Guvernului ca să majoreze pensiile speciale la Ministerul de Interne!

Cum arată „reforma administrației”: în 2023, PSD și PNL au angajat la stat câte 21 de oameni pe zi! În administrație sunt cu peste 50% mai mulți angajați decât în 1990

Abuz grav al lui Ciolacu: a promis că „taxa pe zahăr” se va întoarce la Coca-Cola, sub formă de ajutor de stat! „Ce a primit la schimb?!”

Planul Rusiei de a destabiliza Europa printr-o nouă criză a refugiaților, după modelul celei siriene din 2015. De data asta, ținta sunt țările africane din Sahel

Urgia din Israel – al doilea război declanșat de alianța teroristă Rusia–Iran! Hamas și Hezbollah sunt uneltele regimului de la Teheran, susținătorul militar al Moscovei în Ucraina

Cumplita soartă a tinerei Shani Louk, nemțoaica venită să se distreze la festivalul din Israel: violată, ucisă, dezbrăcată și târâtă pe străzi de teroriștii Hamas

* VIDEO. Vedeta porno libaneză Mia Khalifa, stabilită în SUA, a fost concediată de Playboy „pentru comentariile dezgustătoare și reprobabile prin care a celebrat atacurile Hamas în Israel”

4 COMENTARII

  1. Oricum este o mare rusine pentru Romania ceea ce fac cei doi mascarici rusofili. Eu ma intreb cum de li se permite asa ceva? In orice alta tara astia doi ar fi fost scosi cu catuse afara. Hai ca fac circ pe strada, dar sa faca asa un circ in parlament sa jigneasca un presedinte venit in vizita este prea de tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here