„Marea ofensivă rusă” din zona Kreminna pare să fi fost stopată deja de ucraineni. „Eșecul acestei ofensive coordonate demonstrează eficacitatea în scădere a unităților rusești”

0
988
Harta operațiunilor din zona Kreminna, unde atacurile rusești au fost respinse de ucraineni după două zile de lupte intense. Sursa: Chuck Pfarrer/Twitter

Marea ofensivă declanșată de ruși în partea de est a frontului ucrainean pare să fi eșuat deja, după doar 24 de ore. În zona Kreminna, masivele atacuri au fost oprite și respinse pretutindeni de ucraineni, arată multiple rapoarte atât din zona rusă, cât și din cea ucraineană.

În cursul zilei luni, bloggeri militari ruși și ucraineni semnalau începerea unor acțiuni ofensive de amploare în zonele Kreminna și Kupiansk – Bahmut, pentru care Statul Major General al armatei ruse se pregătise în ultimele săptămâni intens. Forțele aruncate în luptă erau estimate la circa 100.000 de oameni, 900 de tancuri și circa 300 de lansatoare multiple de rachete. Informațiile privind începerea atacului au fost confirmate de armata ucraineană.

Luni și marți, pe sectoarele de front amintite s-au dat bătălii de mare amploare. Până la sfârșitul zilei de marți, 18 iulie, armata ucraineană i-a respins pe ruși pretutindeni în zona Kreminna. Atacurile rusești de la Novovodiane, Makiivka, Novoliubivka, Nevske, Terni, Iampolivka, Torske și Bilohorvika au eșuat.

Chuck Pfarrer, blogger militar și veteran al unităților de elită SEAL din foțele navale americane, care relatează constant despre războiul din Ucraina, prezintă harta amănunțită a operațiunilor și concluzionează: „Forțele Rusiei au deschis un atac pe 7 direcții pe axa drumului O-131306. Forțele ucrainene au întâmpinat și au înfrânt aceste atacuri. Eșecul acestei ofensive coordonate este semnificativ și demonstrează eficacitatea de luptă limitată și în scădere a unităților rusești”.

Acest lucru pare cu atât mai semnificativ, cu cât în luptă au fost aruncate forțele considerate cele mai bune ale armatei ruse – unitățile de parașutiști. Contul WarMonitor menționa pe Twitter, în cursul zilei de duminică, faptul că „forțele rusești folosesc în primul rând unități parașutate și motorizate în asalturile lansate pe 7 direcții”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* DOCUMENT. Președinta Comisiei Europene atrage atenția Puterii PSD-PNL: „Dacă nu elimină pensiile speciale, România nu va primi tranșa a treia din PNRR!”

* Mesaj halucinant al PSD-istei Firea, la demisie: „Plătesc pentru faptele bune pe care le-am făcut” / „Mi-a fost milă de oamenii aflați în nevoie” / Nicușor Dan – „un individ absolut nepăsător la nevoile oamenilor”

* „Firea pleacă din politica mare lăsând în urmă o duhoare de godei și godaci îngrășați din banii românilor”

* Monstrul Godei era omul de casă al Gabrielei Firea! Aceasta l-a angajat și la Senat, după Primăria Capitalei. Anterior, Godei fusese plasat la FC Voluntari, clubul finanțat de Primăria lui Pandele. Firea a mințit că Godei nu e un apropiat al ei, ci un „simpatizat care bagă și el capul în poză”

„Șoferul lui Firea”, care patrona „azilele groazei”, cheltuia pe prostituate, droguri și lăutari banii furați de la bătrâni. Sora Gabrielei Firea nu-l controla, deși era obligată s-o facă

Documente oficiale: Firea a mințit și când a pretins că sora ei n-a lucrat la serviciul care controla „azilele groazei”. Nu doar că a lucrat, dar a fost și șefă!

* EDITORIAL CARTIANU. Ultimele zbateri ale Vrăjitoarei. Spaima lui Ciolacu. Mușcătura Viperei

Discurs inept al unui vicepreședinte PNL în cazul „azilelor groazei”: „Nu e cazul să se ceară demisia lui Budăi. Firea nu știa nimic”

* Caracatița din Voluntari: o firmă din ograda clanului Firea-Pandele a primit acces la date secrete cu câștigătorii programului „Casa Verde 2023” și le face oferte, deși nici lista instalatorilor autorizați n-a fost anunțată

OPINIE. Madam, pentru atâtea „fapte bune” ar trebui să candidezi la „Primăria” Târgșor! Dar ai grijă, că Elena Udrea își face deja campanie! Cu ea te bați în alegeri, nu cu Nicușor Dan!

Armand Goșu: „În România e tot mai activă propaganda rusească. E pe bani, probabil se face prin Moldova această corupere. Dacă serviciile de informații ar face un mic efort, ar descoperi traseele pe care se mișcă banii”

Curvăsărie media la Realitatea Plus: a aflat fiica patronului, „mamă de 5 copii”, de la colega sa Anca Alexandrescu că Dan Andronic „o are mică”?! Fiica jurnalistului Horia Alexandrescu a fost prima soție a fiului caricaturistului Adrian Andronic

„Du-te, copile, unde vezi cu ochii! Alege o meserie pe care s-o poți practica oriunde și apoi pleacă, du-te cât mai departe de țara asta!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here