Ciolacu: „Suspendarea președintelui e o temă falsă. Românii nu vor asta. Pentru PSD nu e o prioritate”

1
745
Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis înscriu România pe curs de coliziune cu Uniunea Europeană

„Lupta“ PSD cu președintele Klaus Iohannis și cu PNL a atins „apogeul“ marți seara, la Antena 3, când Marcel Ciolacu, șeful PSD, a anunțat că partidul său nu se va alătura AUR în tentativa de suspendare a șefului statului deoarece „românii nu vor asta“. Ciolacu a adăugat că tema e falsă și că PSD nu vede o prioritate în asta.

Fără îndoială că momentul ar fi cu adevărat inadecvat în criza guvernamentală, sanitară și economică pe care le traversează România, dar la fel de adevărat este că PSD și sistemul oligarhic din spatele acestei grupări n-a ținut niciodată cont de prioritățile țării. România n-ar avea nevoie acum, când e fără Guvern, distrusă de valul 4 pandemic și ruinată de creșterile prețurilor, de o criză suplimentară.

Însă altul e motivul pentru care PSD afirmă că tema suspendării lui Iohannis e „falsă“. Țara se îndreaptă cu repeziciune către o coaliție PNL-PSD, fie formală (oficializată), fie informală (Guvern minoritar PNL cu susținerea PSD din Parlament), iar funcțiile au început să fie deja împărțite între cele două grupări politice.

Ciolacu, încurcat la Antena 3 când a trebuit să explice votanților dresați să-l înjure pe Iohannis că PSD nu se va alătura AUR în demersul de suspendare a președintelui

În acest context, la Antena 3, Marcel Ciolacu a încercat să găsească argumente rezonabile pentru marea masă a susținătorilor PSD, cei care până acum au fost hrăniți zilnic de oamenii lui Dan Voiculescu cu argumente că Iohannis trebuie destituit.

Motivele găsite de Ciolacu sunt vagi. Șeful PSD a explicat neconvingător că „românii nu sunt de acord“, când în realitate Iohannis este la cea mai scăzută cotă de popularitate de la alegerea sa în funcție. Liderul social-democraților a admis că „președintele a încălcat Constituția“ și că „ar trebui suspendat“, dar nu e convins că are majoritate în Parlament și nici nu e dornic s-o găsească.

Despre înțelegerea secretă dintre Iohannis și PSD s-a scris insistent încă din septembrie. Președintele a bătut palma în culise cu social-democrații la sfârșitul lui august, pentru ca aceștia să-l ajute în Parlament atunci când va da afară USR de la guvernare. Evenimentul s-a petrecut vineri, 3 septembrie, iar PSD s-a ținut de cuvânt, blocând alături de PNL, în mod ilegal, moțiunea de cenzură depusă de USR și AUR. Blocajul a durat, conform înțelegerii cu Iohannis, până după Congresul de alegeri din PNL, unde omul președintelui, premierul Florin Cîțu, a fost instalat șeful liberalilor.

Ulterior, social-democrații au denunțat înțelegerea și au început să-l șantajeze pe Iohannis, cerând privilegii suplimentare pentru a-i susține din umbră Guvernul minoritar.

În acest moment, toate indiciile sunt că va urma un Executiv PNL-UDMR cu susținerea PSD în Parlament, cele trei partide urmând să-și împartă resursele țării și posturile în administrație.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu despre ideea suspendării lui Klaus Iohannis

Există vreo majoritate în acest sens? Este o prioritate a românilor acum suspendarea domnului Iohannis? Momentan, Partidul Social Democrat este cea mai stabilă forţă politică din România şi cea mai responsabilă.

Nu cred că prioritatea românilor este acum suspendarea. Aici facem diferenţa între partidele care câştigă alegeri şi partide care încearcă de la un scor mic să vină cu lucruri fantastice – că l-am văzut şi pe domnul Cîţu cum a venit cu lucruri extraordinare – care să schimbe agenda. Nu cred că agenda publică este suspendarea domnului Iohannis.

Nu că nu ar trebui suspendat domnul Iohannis. L-am auzit pe domnul Orban care a spus pentru prima oară că domnul Iohannis a încălcat Constituţia. Am auzit şi eu la televizor că domnul Orban are 41 de parlamentari. Ca să suspenzi un preşedinte îţi trebuie o majoritate în Parlament. Să vorbim de un demers fără să ai o majoritate – momentan nu există o majoritate de a pune un Guvern, nu de a suspenda un preşedinte – mie mi se pare că este temă falsă în acest moment.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tudor Chirilă despre Cîțu și Iohannis: „Superman și Terminator au aruncat țara în criză” / „Păpușa de la Grivco a devenit păpușar”

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* TEXT ȘI VIDEO. Discursul integral al lui Florin Cîțu la moțiunea de cenzură. Analiză: 35 de afirmații bizare în 24 de minute

* Iohannis a reușit dezastrul perfect: Guvernul Cîțu a căzut după numai 9 luni! Înfrângere zdrobitoare: 281 de voturi împotrivă (cu 47 mai multe decât cele necesare)

Pe Boc l-a luat gura pe dinainte în direct: „Sunt convins că putem face cu PS… USR reformele pe care ni le-am propus“

AUDIO-VIDEO. Dovada că un deputat PNL a încercat să cumpere un deputat AUR, înaintea moțiunii. „Promovăm câțiva oameni unde vrei tu, nu știe nimeni. Ne spui unde, instituții deconcentrate”

Orban amenință că-și face partid! „Iohannis a rămas repetent. Parcă a fost înlocuit cu o sosie”

CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

Un dintre vedetele regimului Dăncilă-PSD, numită de Cîțu administrator la Aeroportul Otopeni. A absolvit Academia SRI

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

1 COMENTARIU

 1. Ce v-am spus …
  Trucaje bolșevice … 😂😂😂
  1- Ruperea coalitiei … done !
  2 – Ruperea PNL … in progress
  3 – Reunirea USL … in progress
  4 – USL SALVEAZĂ ROMANIA !!! URA !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here