Cîțu împarte bani înaintea negocierilor pentru noul Guvern: un miliard de lei pentru primării. 30% merg la PSD

0
759

A doua zi după ce a fost demis prin moțiune de cenzură cu scor istoric în Parlament, premierul Florin Cîțu a scos din Fondul de Rezervă al Guvernului 1.000.000.000 de lei (200 de milioane de euro) și i-a împărțit autorităților locale. Pentru că provin din Fondul de Rezervă, creat inițial cu scopul de a fi folosiți în cazurile de criză majoră sau de cheltuieli neprevăzute, banii n-au un statut clar și pot fi distribuiți de premier după bunul său plac.

Banii s-au dus către primării și Consilii Județene. Potrivit comunicatului emis de Ministerul Dezvoltării, sunt vizate 2.756 de administrații locale care au primit, în total, 1.010.966.000 lei. Dintre aceștia, „25-30% se vor duce și către primarii PSD“, a anunțat premierul Cîțu.

Decizia premierului vine într-un moment în care sunt toate indiciile că președintele Klaus Iohannis a ajuns la un acord cu PSD să se meargă mai departe cu un Guvern PNL minoritar susținut din umbră, în Parlament, de social-democrați. Primul-ministru Cîțu a început deja să împartă funcții în fruntea companiilor de stat către clientela PSD, partid care, conform înțelegerii, va avea acces la resursele publice la schimb cu susținerea în Parlament.

Marcel Ciolacu și-a informat deja susținătorii, la Antena 3, să-și ia gândul de la o acțiune de suspendare a președintelui țării, pe care PSD n-o va susține.

Iohannis și Ciolacu au bătut palma, inițial, înainte ca premierul Cîțu să declanșeze criza politică prin îndepărtatea USR de la guvernare. Șeful statului s-a asigurat că PSD va fi alături de PNL în Parlament și va bloca orice inițiativă înaintea alegerilor de la Congresul liberalilor din 25 septembrie. Ciolacu s-a ținut de cuvânt, dar după alegerea lui Cîțu a denunțat acordul și, profitând de faptul că PNL rămăsese fără nicio altă opțiune, a impus noi termeni, cerând condiții mult mai avantajoase pentru clientela PSD și baronii locali. Iohannis a cedat.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tudor Chirilă despre Cîțu și Iohannis: „Superman și Terminator au aruncat țara în criză” / „Păpușa de la Grivco a devenit păpușar”

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* TEXT ȘI VIDEO. Discursul integral al lui Florin Cîțu la moțiunea de cenzură. Analiză: 35 de afirmații bizare în 24 de minute

* Iohannis a reușit dezastrul perfect: Guvernul Cîțu a căzut după numai 9 luni! Înfrângere zdrobitoare: 281 de voturi împotrivă (cu 47 mai multe decât cele necesare)

Pe Boc l-a luat gura pe dinainte în direct: „Sunt convins că putem face cu PS… USR reformele pe care ni le-am propus“

AUDIO-VIDEO. Dovada că un deputat PNL a încercat să cumpere un deputat AUR, înaintea moțiunii. „Promovăm câțiva oameni unde vrei tu, nu știe nimeni. Ne spui unde, instituții deconcentrate”

Orban amenință că-și face partid! „Iohannis a rămas repetent. Parcă a fost înlocuit cu o sosie”

CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

Un dintre vedetele regimului Dăncilă-PSD, numită de Cîțu administrator la Aeroportul Otopeni. A absolvit Academia SRI

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here