duminică, mai 26, 2024
AcasăMass-mediaHackerii au spart serverele Antenelor lui Voiculescu. Au cerut sute de mii...

Hackerii au spart serverele Antenelor lui Voiculescu. Au cerut sute de mii de euro pentru a le debloca

-

Serverele grupului Intact au fost ținta unui puternic atac cibernetic, care a vizat rețeaua și bazele de date ale companiei, dezvăluie Paginademedia.ro. Hackerii au cerut o sumă de ordinul sutelor de mii de euro pentru a debloca serverele. Nu e clar dacă banii au fost plătiți, dar IT-iștii lui Voiculescu au preluat controlul asupra serverelor.

Atacul a fost declanșat săptămâna trecută, în ziua de luni, 23 noiembrie. Unele departamente au constatat că nu mai pot accesa serverele companiei, iar pe computerele lor a apărut mesajul că este opera unor hackeri.

Atacul a împiedicat o perioadă accesul la serverele televiziunii și la bazele de date conținute de acestea (materiale jurnalistice, dar și date financiar-contabile).

Angajații grupului au fost anunțați că situația dificilă este din cauza faptului că „sunt problemele cu serverele”. De altfel, chiar reprezentatul Intact la CNA a menționat, în ședință, că „a fost o problemă minoră, dar s-a rezolvat parțial”.

- Advertisement -

Conform surselor Paginademedia.ro, reluarea accesului la bazele de date ar fi fost condiționată de plata unei sume consistente, de ordinul sutelor de mii de euro. Nu e clar dacă „răscumpărarea” a fost plătită.

Cert este că, treptat, problemele de ordin tehnic generate de atacul cibernetic au fost rezolvate de departamentul IT al companiei, iar bazele de date au fost „restabilite”.

Autoritățile ar fi fost anunțate de situația din ultima săptămână.

- Advertisement -

Deși solicitați de jurnaliști, oficialii grupului Intact nu au făcut niciun fel de comentariu public.

Grupul deținut de familia lui Dan Voiculescu operează 5 televiziuni (Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Happy Channel, Zu TV), două posturi de radio (Radio Zu, Romantic FM), un ziar (Jurnalul), mai multe site-uri media (a1.ro, observator.tv, antena3.ro, zutv.ro etc.) și platforme de anunțuri (printre care lajumate.ro).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Relu Fenechiu își trage și „copiii” în pușcărie. Adomniței – 3 ani și 2 luni cu executare. Și Chiuariu a fost condamnat, dar cu suspendare

Soția-paravan a lui Tudorache garantează cauțiunea și pentru ea, și pentru el, cu case de peste 1.200.000 de euro!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -