Magistraţii din Europa, mesaj pentru Dragnea&Tăriceanu: Lăsaţi justiţia în pace! Nu mai daţi Ordonanţe!

2
789

Asociația Magistraților Europeni pentru Democrație și Libertăți (MEDEL) își exprimă îngrijorarea față de noile evoluții privind degradarea statului de drept în România și cere guvernului de la București să înceteze practica modificării legilor justiției prin ordonanțe de urgență și să garanteze independența judecătorilor și procurorilor. 

”Situația sistemului juridic din România a cunoscut recent încă un episod care relevă calea îngrijorătoare către degradarea statului de drept”, se arată într-un comunicat de presă citat de Hotnews.
Asociația își exprimă îngrijorarea față de modificarea a trei legi esențiale pentru sistemul juridic privind statutul magistraților, organizarea CSM, dar și propunerile privind codurile penale.
”Așa cum a arătat prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, încă din octombrie 2018, în Parlamentul European, aceste modificări pun în pericol independența și eficiența sistemului judiciar, mai ales în ceea ce privește lupta împotriva corupției. Independența justiției este unul dintre stâlpii de susținere ai statului de drept, iar legile care îl guvernează trebuie discutate în mod transparent, și nu prin ordonanțe de urgență”, atrag atenția membrii organizației.
Având în vedere evoluțiile de la București, MEDEL cere guvernului român:
  • să adopte o atitudine transparentă și responsabilă în ceea ce privește modificarea legilor justiției, să înceteze emiterea de ordonanțe de urgență și să promoveze dezbateri la care să participe toate părțile implicate, inclusiv reprezentanți ai societății civile;
  • să se asigure că CSM are timpul necesar pentru a consulta corpul procurorilor și judecătorilor în legătură cu propunerile de modificare a legilor pentru emiterea unui punct de vedere;
  • să respecte întru totul independența magistraților, astfel încât aceștia să fie feriți de orice presiune din sistem sau din afara lui, în acord cu recomandările organismelor internaționale și, în special, ale Comisiei Europene.

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Liviu Dragnea sjunge sa-ți auzim inepțiile tale de doi bani! Luați mâna de pe justiție! Dacă o sandidezi la prezidențiale ceea ce nu va doresc luați-va un certificat de la psihiatrie!
    Sau lăsați romanii , aveți un jalnic joc politic de dou bani! Dumneata oi fi bun la Teleorman dar la nivel național nu înțelegeți ce înseamnă politica! Și mai este ceva , arați-ne toate chitanțele cu care v-ați ridicat palatul din Alexandria! Alții lucrează in privat de ani întregi și nu au fost in stare măcar sa reinvestească și dumneata cu salariu de bugetar v-ați făcut un adevărat imperiu! Legea fireasca a societății soune ca pana la urma toate apucăturile dumitale de mic dictator ( chiar nu știu pe cine reprezinți dumneata )sa se termine odată! Plecați odată și romanii nu vor regreta niciodată aceasta decizie de om politic dar nu pentru România!

  2. Art.40, Alin.2 din Constitutie poate scoate PSD-ALDE in afara legii si arunca in puscarie pe viata pe Valcov, Dragnea, Tariceanu, Stefanescu, Nicolicea, Serban Nicolae si Teodorovici pt distrugerea economiei si inalta tradare. Aceste vome de balega rosie au urmat pasii stabiliti se criminalul Putin. Veti vedea ca vor cere RomExitul. Putina rabdare. Daca sediile PSD-ALDE, Antena 3 si RTv nu vor fi arse din temelie acesti criminali ne vor distruge…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here