Dragnea cere Europei să-i lase „micul lui colț de lume” în care să fure liniștit. Liderul PSD exersează discursul de dictator sud-american

2
3658
Dragnea la Slobozia, printre PSD-iști

Astăzi, la Slobozia, unde s-a întâlnit cu PSD-iștii ialomițeni, Liviu Dragnea a continuat pe linia mesajului naționalist, rudimentar, de tip latino-american, așa cum făcuse recent la Reșița și Târgu-Jiu.

Câteva crâmpeie din discursul liderului PSD sunt edificatoare. „Traducerea” lor e obligatorie.

 • „Sunt un european convins și un pro-american mult mai convins”. (Indubitabil! Europa fuge de el ca de un ciumat, iar America nici viză nu-i dă. Confundă America și Europa cu rusia și Turcia.)
 • „Noi am vrut să intrăm în Uniunea Europeană pentru o viață mai bună, pentru mai multă libertate, nu pentru a ne întoarce la frică și teroare. Am vrut să intrăm în UE pentru a avea acces la dezvoltare și a avea un minim respect”. (Vrea libertate totală, inclusiv pentru hoți!)
 • „Nu cerem mai mult respect decât dăm noi, decât oferim noi”. (De atâta respect oferit, umblă păzit de gărzi de corp.)
 • „Ne-am purtat și ne purtăm frumos în continuare. Cerem doar dreptul de a fi ascultați și a pune pe masă niște argumente”. (Adică, nu le-au spart vitrinele la Bruxelles, nu au tras cu mitraliera în Parlamentul European.)
 • „Nu se poate ca tot ceea spunem noi, tot ceea ce facem noi să fie criticat, lovit, blocat, și ce spun ceilalți, care înseamnă o listă întreagă de minciuni, să fie luate de bune, fără o minimă verificare. Este mult ceea ce cerem, este mult că ne dorim și noi micul nostru colț de lume?” (Asta era: un mic colț de lume, o enclavă, măcar o Belină în care să poată fura liniștiți, în care legea să nu-i ajungă; altfel, vor fi nevoiți să-și caute „mici colțuri de lume” prin Brazilia, Costa Rica, Serbia, Madagascar…)
 • „Este naționalism nebun dorința de a începe reindustrializarea României?” (Întreabă unul care participă la dezindustrializarea României. De două decenii, singura industrializare – atâta câtă e – o fac multinaționalele, companiile occidentale.)
 • „Noi nu avem dreptul nici la patriotism, nu avem dreptul nici la a ne iubi țara?” (Ba, dar iubiți-o din pușcărie!)
 • „Vreți să rămânem în continuare sclavi în propria țară?!” (Nu, nu vrem să rămânem în continuare sclavii voștri! Nu vrem „libertatea” de tip Teleorman!)

  Cămășile albe PSD-iste

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

 1. Liviu Dragnea vorbește mult şi neagă mult sistemul de justiție american. Pare a fi un mongol cu pielea albă care, împiedicat să mai fure, după ce în 2018 a stins cu unero Gabriela Vrânceanu Firea lumina în marele Bucureşti şi în Secuimea de bun simț, om sau animal acest nefericit al capitalului vede lumina de la capătul tunelului în forma desuetă a cuvintelor memorabile spuse de marele istoric Nicolae Iorga care spunea despre politică şi corupție doar ce ne trebuie zilnic: vara faci sanie şi mereu faci haine cu multe buzunare. Se întâmplă la Stockholm. Apoi murea de glonțul sec al Legiunii. Garda Legionară e SRI-ul de azi. Un mare şi important mesaj de care merită să ne aducem aminte. Omenirea are nevoie de exemple. Dar legea nu era mai departe atunci ca în zilele de azi. Vedem lumea cu ochii mari necomuni. Vedem drama din privirea lui. Ca în timpul lui MTO Victor Ponta. Oameni care merg?

  Nu. Oameni care ne dor zilnic. A pune preț pe oamenii care fac ceva e deja doar doar aducere aminte. Simțim forma de rău din ei. Vedem ce nu trebuia văzut niciodată. Un om care face numai rele este un biet uman ce vrea cu orice preț bogăția unui neam modest, primim lecții nemăsurate şi pare că demonizăm, suntem şi mari eroi.

  Eu sunt un om optimist. Am scăpat de PASOK şi de rădăcinile sale rele din „Libertate sau Moarte”, am rupt legea pe dîn două şi am distrus şi PODEMOS care împungea cu coarne de demoni al răului spre naltul cerului. Eram doar un om bun. Am devenit ceva ca un neînțeles. Filozof.

  Liviu Dragnea a pierdut lupta mai demult. Vine glonțul şi pentru el. Musai Interpol.
  Liniștea vine ca soarele după ploi mari. Firea cade după el. Apoi cinăm şi vedem lumea cu alți ochi. Frumos şi mare bine. Bietele plute se sperie de curajul malurilor. Bietele femei democrate visând lumea. Eu sunt viu. Sunt real şi pornit pe înaintare. Dezvoltare şi nu stagnare. Visul lui era…

  9 Martie 2019 ora 21:49

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here