Acasă Politică USR și PLUS pot candida împreună! Decizia Înaltei Curți e definitivă

USR și PLUS pot candida împreună! Decizia Înaltei Curți e definitivă

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv vineri seara: Alianța 2020 USR-PLUS poate candida în această formulă la alegerile europarlamentare! Instanța Supremă a admis contestația depusă vineri dimineață de cele două partide și a anulat decizia Biroului Electoral Central (BEC).

Sentința de vineri seară a fost pronunțată de un complet de trei judecători.

La acest deznodământ s-a putut ajunge doar după ce Nicușor Dan s-a reînscris în USR, ca membru simplu.

Verdictul Înaltei Curți evită multe probleme cu care s-ar fi confruntat cele două partide, în caz că decizia BEC ar fi rămas neschimbată. Cea mai urgentă ar fi fost cea a semnăturilor: trebuia ca fiecare partid să strângă câte 200.000, deci în total 400.000 de semnături diferite, pornind de la zero. Acum, Alianța 2020 USR-PLUS are deja strânse câteva zeci de mii de semnături.

CITIȚI ȘI:

loading...

2 COMENTARII

  1. USR înseamnă mult în ecuația politică a anului 2020. Avem nevoie de forțe autentice de dreapta care nu fac alianțe politice de guvernare cu PSD şi Alde. E bine ca rolul de mediator să aparțină numai frumosului PNL ca pietre galbene sub unduirile razelor calde de soare.

    Avem nevoie şi de Dacian Cioloş. Să pună mâna pe lege şi s-o dezlege.Să facă legi bune ca faptele să fie bune şi trainice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările