Deputat PNL: „PSD spală bani pentru plata la negru a unor jurnaliști pe care îi vedeți la Antena 3 și RTV!”

5
11448

Acuzații extraordinar de grave aduse astăzi de deputalul Florin Roman (PNL) la adresa partidului lui Liviu Dragnea. Roman a prezentat, într-o conferință de presă, o serie de informații și documente acuzatoare la adresa PSD.

 • „Îi acuz deschis de spălare de bani și deturnare de fonduri! Vă pun la dispoziție o copie după actul de control al Autorității Electorale Permanente (AEP). Este principalul motiv pentru care PSD a schimbat în regim de urgență conducătorul AEP și și-a pus acolo omul”.
 • „Acesta se face responsabil de spălare de bani și de deturnare de fonduri, în special pentru bani negri pentru partid și pentru plata la negru – și, în alte cazuri, prin firme – a unor jurnaliști pe care îi vedeți în studiourile centrale de televiziune, în special de la Antena 3 și România TV, care sunt prezentați ca analiști independenți, dar care beneficiază la greu de susținerea financiară a Partidului Social Democrat”.

Documente devastatoare

Deputatul Florin Roman a prezentat, în conferința de presă, o serie de documente despre care spune că fac parte dintr-o notă de informare a Autorității Electorale Permanente, după controlul la PSD. Potritiv acestora, în 2017 și 2018, PSD a plătit sume importante de bani unor firme care au legătură cu jurnaliști, în mod direct sau indirect.

În documente sunt precizate sume aproximative, „valoarea corectă fiind menționată după finalizarea misiunii de control”.

Nota de informare a AEP cuprinde și situații concrete de cheltuire ilegală a banilor. Un exemplu scandalos: achitarea de către partid a sumei de 1.770.344 de lei în contul unei persoane fizice, Corneliu Geană, în 2018. După declanșarea controlului AEP, ca urmare a dezvăluirilor din presă privind felul în care sunt cheltuite subvențiile de la stat de către PSD, Geană a returnat 1.681.754 lei, precizează documentul de la AEP.

Un alt exemplu: tot în 2018, din contul bancar deschis pentru încasarea subvențiilor de la stat „a fost retrasă în numerar o sumă de 290.000 de lei (care nu reprezintă salarii) și depusă în casă, cu precizarea că până la data suspendării controlului echipa de control nu a verificat operațiunile derulate cu numerar și consemnate în registrul de casă”.

Activitatea de control a fost suspendată la data de 23 ianuarie 2019, printr-o adresă semnată de președintele de atunci, Daniel Barbu. Acesta a demisionat din funcție în februarie „din motive personale”, dar sunt informații că el va candida pe lista ALDE la alegerile europarlamentare..

Liviu Dragnea a încercat să-l impună în această funcție, pe locul eliberat de Baniel Barbu, pe trezorierul PSD, deputatul Mircea Drăghici, care a girat personal cheltuielile respective, luându-și partea leului (circa un milion de euro, pentru el și pentru soție). Drăghici a fost validat și în CEx-ul PSD pentru șefia AEP, dar scandalul declanșat de această nominalizare a zădărnicit intenția lui Dragnea

Florin Roman aduce un nou set de acuzații grave:

 • „PSD a solicitat Autorității Electorale Permanente, pe 7 ianuarie 2019, refacerea notei de relații, acordând 10 zile echipei de control. Oamenii au constatat adevărul și n-au vrut să se oprească, și atunci au fost decapitați”.
 • „Este de o gravitate fără precedent, pentru că acești bani, conform legii, puteau fi folosiți cu o singură destinație: pentru funcționarea administrativă a partidului. Din acest motiv au și schimbat legea, astfel încât de anul ăsta cei 46 de milioane de euro să poată fi folosiți și în campania electorală”.
 • „Contractele cu mass-media nu acoperă doar campania electorală, ci erau semnate pe tot anul, pentru a continua acest practici de influențare”.
 • „Sunt anumite firme-paravan prin care banii ajungeau la clientela politică. Pentru un procuror ar fi foarte clar că este vorba despre spălare de bani”.

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

 1. Amândoi se pot lua de mâna și sa plece cât mai repede ca vor duce PSD-ul întâi la sub25% la europarlamentare și la alegerile din 2020 la sub 16% și adio PSD, adio guvernare! V-ați lăsat mânărit de acest analfabet politic , mediocru , fricos, răzbunător dar vorba proverbului Draga Liviu Dragnea ai săpat dumneata pe 4 președinți PSD și a venit timpul sa pleci și dumneata! Asta a fost politica de mucava făcută in cei trei ani și jumătate de când i-ați dat un vânt lui Victor Ponta care sigur la viitoarele alegeri locale și parlamentare va va lua fata , PRO ROMÂNIA va avea cel puțin 25% cât va lua PSD-ul la europarlamentare din 26 mai 2019! Ați dus domnule Liviu Dragnea acest partid , dumneata ai fost un adevărat cal troian ( venind de la PDL -ul Traian Băsescu ați avut ce învață numsi rele) și acest lucru și-a pus amprenta in sens negativ asupra partidului!

 2. Bravo dle Roman, aratati tuturor ce fac infractorii psd-alde cu banii care ar tebui folositi pentru cresterea nivelului de trai al celor necajiti si nu p[entru ghiftuirea ghiolbanilor care ne conduc acum!!!!

 3. Asta este PSDragnea, o adunătură absolut penală, de borfași ordinari, analfabeți, răi și proști. Dacă ăștia vor mai rămâne 2 ani la guvernare, vor îngropa România cu totul (și odată cu țara, și pe noi, să nu vă faceți iluzii). Această adunătură de infractori fură tot ce pot și nu-i bătut în cuie. Îngrijorător este că banda de jeguri a pus ochii și pe aurul României. Dacă le reușește planul (eu sper că nu) veți asista la jaful secolului XXI, când 100 de tone de aur ajung în labele câtorva inși (Dragnea, Vâlcov și câțiva apropiați de-ai lor) și vor dispărea imediat. Dar degeaba o să ai miliarde, Dragneo! Soarta ta va fi aidoma oricărui dictator de carton, semi-analfabet, îngust la minte și viclean.

 4. Marii politicieni vor avea întotdeauna cursanți din presă. Aşa e în America. Vina că morbidul constituit în dolari nu e una simplă. Fiecare ziarist poate produce milioane de lei dacă scrie adevărul ca pe o formă de bine uzual. Nu te poți supăra pe Ziariştii.com că scriu frumosul sau doar lumescul din fiecare zi cu patima unui om, unui senior liberal. Nu te poți rupe de Ziarişti și nici de stăpânii lor. Ar însemna un real regres de memorie Holocaust. Plata care li se alocă este primenirea de din vremuri tulburi a faimei nebunești. De a pierde un popor care nu intră în faliment care se va opune politicului slab democrat prin idei nobile şi prefaceri de moarte. Binele e multiplu de bine şi aroganța etice unde gramul de suplețe se vinde scump.

  A plăti bine intelectul e dorința mea. A face un bine din când în când e mai tare ca o bere de caramel în Phenian, ca fabricile de tancuri Abrams M1 sau de elicoptere Black Hawks în Phenian sau de avioane F-16 la Phenian. La fel la la unero Moscova. Prieteniile înseamnă banul şi munca de a menține teafără umanitatea. De asta e nevoie de gânduri rele şi chiar de unele fapte rele. A forma un pol de vedete unde crima să nu existe prin ea însăși. Ziua Z aparține tinerilor verzi.

  Eu sunt. Tu eşti. El este un mare subtil.

  9 Martie 2019 ora 19:42

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.