Pierderi COLOSALE. Banca Naţională a calculat o gaură de miliarde, ca urmare a „Ordonanţei lăcomiei”

1
2901

Ordonanţele regimului PSD-ALDE nu distrug doar statul de drept şi scot România din lumea civilizată, spre care se îndreptase din 2007 până în 2016, dar fac praf şi mediul economic, finanţele publice.

Cea mai bună dovadă este celebra OUG 114, numită idiot „ordonanţa taxei pe lăcomie”, care a mărit taxele în mai multe sectoare (bănci, energie, comunicații) şi care sabotează atât interesele marilor companii în domeniu, cât şi pe cele ale bugetului României.

Banca Națională a României (BNR) a elaborat un studiu de impact al OUG 114/2018 (ordonanța lăcomiei), cu focus pe taxa pe activele financiare ale băncilor, potrivit căruia rezultatele pe următorii doi ani ar fi extrem de dure: pierderi de miliarde de lei în sectorul bancar, scăderea indicatorului de solvabilitate, reducerea creditării și scăderea creșterii economice.

Documentul, obținut de G4media.ro i-a fost prezentat joi lui Liviu Dragnea de către viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

Prognoza BNR referitoare la impactul taxei pe activele financiare ale băncilor pe următorii doi ani

Pentru anul 2019:

 • Rezultatul financiar net al sectorului bancar ar fi o pierdere de 1,2 miliarde de lei.
 • Indicatorul de solvabilitate ar scădea cu aproximativ 2 puncte procentuale (până la 17,9%).
 • 7 bănci, dintre care 2 instituții de importanță sistemică, ar consemna deficit de capital, necesitând majorări în suma de 0,6 miliarde lei.
 • Reducerea credității ar fi de 6 miliarde lei (din care 3,3 miliarde credite acordate sectorului real).
 • Creșterea economică ar scădea cu 0,64 puncte procentuale.

Pentru anul 2020:

 • Rezultatul financiar net al sectorului bancar ar fi o pierdere de 1,2 miliarde lei.
 • Indicatorul de solvabilitatea ar scădea cu aproximativ 1,2 puncte procentuale (până la 16,7%).
 • 14 bănci, din care 4 instituții de importanță sistemică ar consemna deficit de capital, necesitând majorări în sumă de 1,6 miliarde lei.
 • Reducerea creditării ar fi de 10,9 miliarde lei (din care 5,9 miliarde credite acordate sectorului real).
 • Creșterea economică ar scădea cu 1,07 puncte procentuale.

Ţara arde şi ei vor aurul

În timp ce marile companii se pregătesc să-şi facă bagajele din România, dacă guvernul nu opreşte atacul prin ordonanţe şi suprataxare, PSD şi ALDE pun la cale operaţiuni de imagine sau pur şi simplu de mare jaf naţional.

La opt ore de la anunțarea de către Parlamentul European a victoriei lui Kovesi în procesul de numire a procurorului european, o informație dinspre Senatul României ajunge în redacțiile agențiilor de știri. Liviu Dragnea și Șerban Nicolae, senator PSD, au depus un proiect de lege prin care cer aducerea aurului din rezerva BNR în țară, acesta fiind depozitat la Londra.

Florin Cîțu, economist și senator PNL, a declarat că: „… proiectul de lege este scris de doi oameni care nu au nicio legătură cu economia, unul dintre ei, Liviu Dragnea, care a mai propus TVA zero, de exemplu, neștiind că în UE nu poți să ai TVA zero. Proiectul de lege încalcă în primul rând Tratatul de Funcționare a UE semnat de România, articolul 130, care vorbește despre independența băncii centrale”, a declarat acesta la Radio France International.

Această strategie politică de a crea o problemă din nimic este folosită frecvent de reprezenții PSD pentru a genera o falsă dezbatere sau, mai mult, pentru a genera o criză pe care tot ei s-o rezolve.

Strategia are  scopul de a capta atenția publicului, atenție pe care sistemul de propagandă o folosește, apoi, pentru a atrage susținerea alegătorilor.

CITIŢI ŞI:

„Dragnea să spună dacă duce rezerva de aur direct la Moscova. Proiectul său a fost scris de propaganda rusă. Modelul a fost aplicat de Maduro în Venezuela”

1 COMENTARIU

 1. Liberalismul înseamnă mici şi mari afaceri şi impozitarea lor locală sau exterioară unui spațiu economic impus de legea organică a acelui spațiu. Conservatorism sau Liberalism ai de spus doar: iertare.

  Rusia abia acum se dezvoltă. Drumul american e greu. Europa blochează vizele pentru americani pentru Spațiul Schengen şi primeşte înapoi ceea ce merită. Dacă închidem fabricile americane din UE, Europa intră în colaps. Nu e bine dar e natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here