marți, mai 28, 2024
AcasăMass-mediaMafia TVR Sport își pierde al doilea cap, în două luni: Marian...

Mafia TVR Sport își pierde al doilea cap, în două luni: Marian Olaianos a fost dat afară în prima zi de lucru, după aproape trei luni de concedii!

-

S-a încheiat și telenovela „Marian Olaianos”: comentatorul de la TVR Sport, care se comporta în televiziunea publică exact ca pe propria-i moșie, căpușând-o în interes propriu și refuzând „să pună osul” la treabă, a fost concediat astăzi, prin decizia directorului general al instituției, Dan Turturică.

Angajat la TVR Sport din 1999, Marian Olaianos (48 de ani) a plătit cu desfacerea contractului de muncă violențele repetate la care și-a supus o colegă din televiziunea publică, Nadine Vlădescu, care timp de două luni i-a fost și iubită (relație extraconjugală, în condițiile în care el este căsătorit și are doi copii).

Există informații – aflate la vedere, dar semnalate de colegi din Redacția Sport a TVR – că Olaianos, considerându-se infailibil, a folosit televiziunea publică, în ultimii ani, pentru a obține mari avantaje materiale, din colaborări externe. De fiecare dată, prin încălcarea unor legi sau reguli.

Olaianos este al doilea cap de la TVR Sport care cade în acest an. Pe 10 ianuarie, Cristian Oprean – responsabilul cu achizițiile de drepturi TV la Redacția Sport – și-a dat demisia, după ce a fost prins că făcuse o mega-bișniță cu bilete la Campionatul Mondial din Qatar.

- Advertisement -

Când au comis aceste fapte, Oprean și Olaianos îi aveau drept șefi pe Dorin Chioțea (redactor-șef interimar la TVR Sport) și Ramona Săseanu (producător general). Aceștia au de dat niște explicații.

Și în 1999, când a fost nevoit să plece de la Pro TV Brașov, Marian Olaianos s-a aflat tot în centru unui scandal cu colegii de redacție, în care a intervenit și poliția.

Telenovela „Olaianos”

Totul a pornit în luna august 2022, când Nadine Vlădescu, angajată de jumătate de an la Departamentul Cultural al TVR în urma unui concurs, a fost îndrumată spre Redacția Sport, mai precis spre Marian Olaianos, pentru a pregăti – în colaborare – o serie de emisiuni speciale în perioada Campionatului Mondial de fotbal (noiembrie – decembrie 2022).

- Advertisement -

Numai că, odată ajunsă în Redacția Sport, mai exact în biroul lui Olaianos, Nadine Vlădescu n-a găsit colaborarea dorită, ci un bărbat pus pe cuceriri! Comentatorul sportiv i-a făcut colegei sale de instituție, pe care o vedea pentru prima dată, avansuri directe și repetate, care după o vreme au avut succes. Aflată într-o perioadă vulnerabilă a vieții ei, după un divorț (inițiat de ea) și o relație toxică, ea a cedat asaltului hotărât al „familistului” Olaianos.

A urmat o relație de iubire intensă, dar scurtă. În două luni, Marian Olaianos deja o snopea în bătaie pe Nadine Vlădescu, aplicându-i și metode barbare, care aduc a tortură.

În tot acest timp, ea continua să-i solicite să-și țină promisiunea de a contribui la finalizarea proiectelor asupra cărora conveniseră (au fost trei la număr, tote eșuate din cauza lui). Olaianos a tot amânat-o, ținând-o astfel captivă într-o relație complicată, în care amesteca profesia cu viața privată.

În cele din urmă, Nadine Vlădescu i-a făcut plângere la conducerea TVR. Cazul a fost preluat de Comisia de cercetare disciplinară, care, la finalul audierilor, i-a recomandat directorului general al instituției desfacerea contractului de muncă al agresorului.

Comunicarea deciziei n-a fost posibilă până astăzi, întrucât Marian Olaianos a ținut-o o vreme în concedii de odihnă, apoi în concedii medicale.

Aceste „suferințe” nu l-au împiedicat să comenteze meciuri la Prima Sport, unde se deplasa cu voioșie, pentru banii rezultați dintr-o colaborare. Doar la TVR nu se putea deplasa, deși salariul și-l lua de la televiziunea publică.

Olaianos n-a avut acceptul Comitetului Director al TVR de a colabora cu Prima Sport. Așadar, a făcut-o abuziv și ilegal.

Tot ilegal colaborase anterior și cu agenția de pariuri Betano, neavând „verde” din partea conducerii TVR. Mai grav e că, în această colaborare, a folosit și emisiuni – inclusiv imagini de arhivă – care constituiau proprietatea TVR. O clasică și mioritică operațiune de căpușare. Carevasăzică, furt calificat.

După ce a fost scos de pe lista comentatorilor TVR ce urmau să se deplaseze în Qatar, la Campionatl Mondial de fotbal, Olaianos s-a plâns public, dar și într-o plângere penală făcută conducerii TVR, că urmare a acestei decizii „abuzive” a pierdut contractul de 5.000 de euro cu Betano. Avem, așadar, și dimensiunea beneficiilor ce-i reveneau jurnalistului din colaborarea bazată pe imagini furate din arhiva TVR.

Comunicatul TVR în „cazul Olaianos”

„TVR l-a concediat pe Marian Olaianos din motive disciplinare grave. Decizia are ca temei raportul comisiei de cercetare disciplinară constituită pentru a analiza incidentul sesizat de Nadine Vlădescu”

„Joi, 9 martie, reprezentanții SRTv i-au înmânat lui Marian Olaianos decizia de sancționare cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Decizia a fost emisă ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos – asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale.

Cercetarea disciplinară a fost demarată în urma sesizării primite de angajator de la Nadine Vlădescu şi în baza dispoziţiei Președintelui-Director General al SRTv, Dan Cristian Turturică.

Raportul comisiei de cercetare disciplinară a fost înaintat Preşedintelui–Director General, în data de 1 februarie 2023, cu propunerea de sancționare a lui Marian Olaianos prin desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Având în vedere faptul că, în perioada 19 decembrie 2022 – 8 martie 2023, Marian Olaianos s-a aflat în concediu de odihnă și medical, jurnalistul a primit decizia astăzi, 9 martie, când a revenit la serviciu.

Temeiul legal care a stat la baza emiterii deciziei constă în analiza unor documente medicale (certificatul medico-legal emis de IML), alte examinări medicale efectuate după actele de violență suferite de Nadine Vlădescu, înregistrări video care surprind cu claritate actele de violență, audieri ale martorilor, precum și alte înscrisuri relevante care certifică abaterile disciplinare grave ale lui Marian Olaianos.

Totodată, în cadrul audierii din data de 9 decembrie 2022, Marian Olaianos a declarat în fața comisiei următoarele: „Aflându-mă într-o stare de maximă tensiune emoțională, în încercarea de a mă apăra, am împins-o pe Nadine la perete, apucând-o de zona gâtului.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Restaurația statului mafiot: dosare compromise, achitări scandaloase. Deviza lui Dan Voiculescu, transformată în realitate de regimul Iohannis

* FOTO. Aeronava de lux închiriată pentru zborul lui Iohannis spre Tokyo a făcut un ocol până la Sibiu, ca s-o ia și pe „doamna Carmen”!

* Încă un narativ violent anti-occidental: chemări la boicot contra francezilor de la Auchan, după ce polițistul Godină s-a plâns că a ajuns să-și scaneze singur produsele, mințind că au fost dați afară casierii

* Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Turcescu: „PMP – partid mic, cu mulți tâmpiți”. Adoptat de clanul Pandele-Firea și îndrăgostit de AUR, Colonelul scuipă unde a lins

* Rușii au pregătit în Turcia lovitura de stat din Moldova. 80 de bărbați au fost instruiți să provoace dezordine și să genereze conflicte de stradă. Filmați la revenirea în Chișinău, agitatorii au devenit agresivi

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -