Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a creat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

4
1291
Marian Neacșu (plan secund, al doilea din dreapta) a inventat 26 de noi posturi de șefi la SGG doar în ultimele două luni

Secretariatul General al Guvernului (SGG), condus de PSD-istul Marian Neacșu, a „reorganizat” atât de bine activitatea, încât doar de la începutul anului și până acum a creat 26 de noi posturi de conducere, cu salarii care oscilează între 14 și 16.000 de lei/lună, dezvăluie PressHub.ro!

În timp ce, la nivel național și mondial, tot sectorul public trece prin restructurări de personal, scăderi de costuri și eficientizări, coaliția PSD-PNL-UDMR – aflată la guvernare în România – își continuă iureșul bugetofag.

Țara noastră era deja statul din Uniunea Europeană cu cei mai mulți bugetari – conform Știrilor ProTV – și cu cel mai mare procentaj din PIB alocat salariilor acestora, 37%, în condițiile în care media europeană este de 22,4%.

Ritmul în care cresc posturile în aparatul de stat românesc și cheltuielile cu acesta este unul accelerat, în contradicție cu promisiunile Guvernului. În ultimele luni s-au dat numeroase decizii prin care au fost crescute salariile angajaților din administrația centrală și cea locală, s-au dat noi sporuri și s-au creat noi posturi.

La ultima „reorganizare” a Secretariatului General al Guvernului, condus de Marian Neacșu, au apărut 26 noi posturi de conducere:

  • 2 directori;
  • 10 directori adjuncți;
  • 7 șefi de serviciu;
  • 7 șefi de birou.

Salariile sunt pe măsură. Retribuția lunară pentru un director adjunct este de 14.273 de lei, scrie PressHub.ro. La acești bani se adaugă, desigur, sporurile, care urcă veniturile la peste 16.600 de lei. În cazul directorului, veniturile sunt mult mai mari.

Marian Neacșu a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese – mai direct spus, nepotism – atunci când și-a angajat fiica la cabinetul său parlamentar. Între timp, cazierul i-a fost albit și Neacșu a fost băgat de PSD la SGG, unde își continuă treaba.

PressHub.ro notează că această umflare a schemei nu înseamnă doar cheltuieli bugetare mult mai mari, ci și mărirea birocrației și așa teribile. Deja total ineficientă, administrația guvernamentală nu va face decât să plimbe hârtii și să paseze de colo-colo deciziile, fără nicio finalitate concretă.

Creșterea cheltuielilor cu personalul SGG este năucitoare în ultimii ani: de la 68 de milioane de lei în 2018 la 135,7 milioane de lei în 2022. Pentru 2023, previziunile sunt explozive: 509,65 milioane de lei!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* Se pregătesc taberele în bătălia pentru București din 2024: USR, PMP și Forța Dreptei se îndreaptă spre Nicușor Dan, iar PSD și PNL – spre Gabriela Firea

* Cum a ajuns România, prin coruptul Severin, să facă propagandă rusească într-o comisie a OSCE. „Puterile autocrate reprezintă familia, religia, patria“, războiul e „pornit de Occident”, care e „în moarte clinică“

* Conectați la presa de la Budapesta, maghiarii din Ardeal au devenit comunitatea cea mai filorusă din România. Etnicii români au încredere în UE și Occident, maghiarii în Orban și FIDESZ

* A murit filosoful Mihai Șora, simbol al protestelor #Rezist. Avea 106 ani, 3 luni și 18 zile. „E frig fără tine, iubitule…”

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* VIDEO. Alberto Caraian, PSD-istul care a participat gol pușcă la ședința Consiliului Local, pleacă de la Primărie, dar rămâne la minister! Tot războindu-se cu Clotilde, el a pierdut bătălia cu propriul telefon

* VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

4 COMENTARII

  1. Fauna bugetara. Angajatorii considera Statul Roman propriul buzunar. In timp ce sectorul privat abia mai sufla toti neimplinitii se realizeaza prin pile la statul degeaba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.