Rușii au pregătit în Turcia lovitura de stat din Moldova. 80 de bărbați au fost instruiți să provoace dezordine și să genereze conflicte de stradă. Filmați la revenirea în Chișinău, agitatorii au devenit agresivi

0
248
Zdrahonii cât ușa veniți din Turcia n-au vrut să vorbească despre stagiul de pregătire unde au fost instruiți cum să provoace haos în confruntările cu forțele de ordine

Peste 80 de persoane, tineri moldoveni recrutați de ruși prin Partidul Șor, au primit pregătire specifică într-o tabără din Turcia, fiind instruiți cum să provoace dezordine, să genereze conflicte de stradă și să amplifice protestele, relatează Jurnal.md. Cei 80 au revenit la Chișinău la bordul unei curse de linie de la Istanbul, iar la vederea camerelor de filmat au devenit agresivi și au încercat să se ascundă.

Rusia pregătește răsturnarea violentă a Guvernului pro-european de la Chișinău, dar planul a fost descoperit din timp de ucraineni și de serviciile secrete moldovene. Descoperiți, rușii au organizat o amplă campanie de dezinformare, acuzându-i pe moldoveni și pe ucraineni că vor să atace Transnistria.

Autoritățile moldovene au aflat despre operațiunea Partidului Șor, deținut de oligarhul fugar pro-rus acuzat de furtul miliardului de dolari din băncile de la Chișinău. Cei 80 de bărbați antrenați în Turcia să acționeze pentru a răsturna Guvernul au făcut scandal când, la vamă, forțele de ordine le-au acordat o atenție sporită și i-au verificat suplimentar. În fața camerelor de filmat, indivizii și-au ascuns fața, au încercat să se ferească și au devenit agresivi.

Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, a anunțat că toți sunt monitorizați cu atenție, din acest moment, de serviciile speciale moldovenești.

Sursele Jurnal.md spun că în tabăra de antrenament din Turcia cei 80 de bărbați au fost antrenați cum să arunce cu pietre și fumigene pentru a genera cât mai multă confuzie și dezordine și cum să rupă cordoanele de poliție.

Devoalarea planului violent al Rusiei, care prevedea introducerea în Moldova a unor grupuri de sârbi, unguri, muntenegreni care să ia cu asalt instituțiile, a dat momentan peste cap strategia Moscovei. Ideea n-a fost însă abandonată și Partidul Șor a organizat mai multe proteste, plătind oameni din provincie pentru a participa la ele.

În România, televiziunea România TV, a unui alt oligarh fugar, Sebastian Ghiță, face propagandă pro-rusă și cheamă în prime-time lideri ai Partidului Șor, pentru ca aceștia să-și expună teoriile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Încă un narativ violent anti-occidental: chemări la boicot contra francezilor de la Auchan, după ce polițistul Godină s-a plâns că a ajuns să-și scaneze singur produsele, mințind că au fost dați afară casierii

* Minciuna lui Grindeanu: la 8 zile după ce „era pregătit” să măsoare Canalul Bâstroe, ministrul PSD amână până după 15 martie, pentru că nu are nave dotate corespunzător

* O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

* Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a creat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* Se conturează coaliția forțelor de dreapta pentru alegerile din 2024. USR ar urma să formeze, probabil cu PMP și Forța Dreptei, un „pol democratic“ care să se opună „mamutului USL 2“ (PSD-PNL)

* VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here