Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

7
1342
Gabriela Firea crede că nu-i poate pune nimeni „șurub“ libertății de gândire

În goana sa după like-uri și emoții stoarse pe Facebook, Gabriela Firea s-a făcut din nou de râs. Titulara de la Ministerul Familiei a furat un citat al scriitoarei Virginia Woolf, pe care l-a postat pe contul său, dar l-a tradus prost. Hoțomănia a strâns peste 4.500 de aprecieri și inimioare de la membrii de partid și de la cei ușor de impresionat, dar și nenumărate ironii din partea acelora care s-au prins că e vorba de vorbele altcuiva, pe care Firea le-a tradus aiurea.

Citatul corect din eseul „A Room of One’s Own” (în română „O cameră separată”, editura Univers, tradusă în 1999), al Virginiei Woolf, este:

„There is no gate, no lock, no bolt that you can set upon the freedom of my mind”.

Ceea ce înseamnă:

„Nu există nici o poartă, nici o încuietoare, nici un lacăt, nici un zăvor pe care să-l poți pune la libertatea minții mele”.

Gabriela Firea a luat fragmentul, cel mai probabil cu Google Translate, și a rezultat o gogomănie pe care s-a repezit s-o pună pe Facebook, fără să citeze sursa:

„Nu există poartă, lacăt sau șurub pe care le poate pune cineva asupra libertății gândirii”.

Confuzia între zăvor și șurub provine de la faptul că „bolt” înseamnă, în engleză, deopotrivă „zăvor” și „șurub”. Google Translate n-a știut să-i pună în context „duamnei” varianta potrivită și a rezultat un non-sens pe care Firea nici măcar nu l-a „mirosit”: cum ar putea să pună cineva șurub libertății de gândire?!

În mod normal, un om care filtrează prin propria-i minte informațiile ar fi sesizat că e ceva în neregulă. N-a fost cazul consoartei lui Pandele, care nu e la prima astfel de gafă.

Tot în acest an, pe 3 ianuarie, într-una din obișnuitele sale postări mistice, prim-vicepreședinta PSD a scris pe Facebook:

„Cine crede în Mine să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie”.

Fără ghilimele și fără citarea sursei, mesajul a șocat: ce pățise Gabriela Firea, cine se credea și cine voia s-o urmeze?

De fapt, era un citat incorect din Evanghelia după Marcu, unde scrie:

„Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie”.

În fața criticilor, ceva mai târziu – după ce se va fi trezit, probabil, din euforia Revelionului –, Gabriela Firea a editat textul, punându-l între ghilimele.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Minciuna lui Grindeanu: la 8 zile după ce „era pregătit” să măsoare Canalul Bâstroe, ministrul PSD amână până după 15 martie, pentru că nu are nave dotate corespunzător

* O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a creat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* Se conturează coaliția forțelor de dreapta pentru alegerile din 2024. USR ar urma să formeze, probabil cu PMP și Forța Dreptei, un „pol democratic“ care să se opună „mamutului USL 2“ (PSD-PNL)

* Conectați la presa de la Budapesta, maghiarii din Ardeal au devenit comunitatea cea mai filorusă din România. Etnicii români au încredere în UE și Occident, maghiarii în Orban și FIDESZ

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

7 COMENTARII

  1. Cind esti constient de propriile limitari iti iei un consilier destept. Duamna Firea e atit de afundata in propriile minciuni de propaganda incit a ajuns sa le creada. Chiar isi inchipuie ca e capabila si inteligenta.
    Google pe de alta parte e din ce in ce mai prost, nu mai livreaza ceea ce cauti cum o facea altadata. Compania are aproape un monopol pe motoarele de cautare si isi permite sa aloce mai putine resurse informatice. Ar fi fost usor pentru Google sa afle de unde vine textul si sa-l puna in context.
    Cind se intilnesc prostia umana cu prostia inteligentei artificiale rezulta grozavii.
    Sa vedem ce va rezulta din inteligenta lui Ciuca si Ion – IA.

  2. Nu sint nici bucurestean nici USR-ist dar il sustin pe Nicusor Dan la Primaria Capitalei.
    Daca bucurestenii o aduc iar pe aceasta doamna la Primarie inseamna ca iar „isi dau foc la valiza”. Sa nu ziceti ca nu v-am spus!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.