Încă un narativ violent anti-occidental: chemări la boicot contra francezilor de la Auchan, după ce polițistul Godină s-a plâns că a ajuns să-și scaneze singur produsele, mințind că au fost dați afară casierii

25
2552
Godină și Simion, cot la cot în lupta contra capitaliștilor veroși, care aduc mașini să îi lase pe români fără locurile de muncă

Un nou narativ vehement antioccidental a încins mintea românilor pe Facebook după ce influencerul Marian Godină s-a plâns, sâmbătă, că retailer-ul Auchan a dat afară casierii și l-a obligat să-și scaneze singur produsele la o casă self-service. Retorica de tip AUR a fostului polițist a detonat internetul, Godină a strâns peste 27.000 de aprecieri, dar și susținerea lui George Simion, care a preluat din mers discuția și a chemat la boicot împotriva „corporațiilor“ care „vor să elimine și locurile de muncă, prin digitalizarea excesivă și înlocuirea angajaților prin proprii clienți“.

Totul a plecat de la supărarea lui Marian Godină, fost polițist devenit influencer cu 613.000 de urmăritori și, mai nou, autor de cărți. Godină a fost foarte iritat că nu era nimeni „să-l servească“ la casele de marcar de la Auchan și, când a ajuns acasă, s-a plâns pe Facebook despre ticăloșii de capitaliști care vin să facă profit în România dând afară personalul și transformându-i pe clienți în casieri. Furios, influencerul a anunțat că nu se va mai duce la Auchan – un îndemn mascat de boicotare a retailerului francez.

Mai jos, postarea lui Marian Godină. Am subliniat mesajele care se regăsesc într-o altă formă (mai contondentă) în discursul preluat de George Simion, liderul AUR: capitaliștii occidentali de la Auchan „vor să facă profit”, „au transformat clienții în casieri”, „angajații au fost dați afară”, „nu mă mai duc la Auchan” etc.

Furia lui Godină: „Auchan m-a transformat în casier. Nu mă mai duc la Auchan”

Auchan nu a fost niciodată unul dintre magazinele mele preferate, întotdeauna l-am perceput rece și neprimitor, dar cu toate astea făceam uneori cumpărături și de acolo.

Ultima dată când am mers, am observat că nu mai există case. Aveam ditamai coșul plin ochi cu tot felul de produse pe care am realizat că va trebui să le scanez. Aveam opțiunea să abandonez coșul așa plin cum era și să îmi văd de treabă, dar nu am făcut-o gândindu-mă că un om va trenui să așeze la loc toate produsele alea adunate de prin tot magazinul.

M-am apucat să le scanez singur, stângaci, pentru că eu nu sunt casier, dar Auchan a ținut să mă transforme în unul. Nu știu ce s-a întâmplat cu acele doamne care lucrau la case, nu știu dacă au fost disponibilizate, dar sigur prin metoda asta magazinul face economie.

Economie care, cel mai probabil, se traduce în profit, cel puțin eu așa o văd.

Adică dăm afară casierii și îi punem pe clienți să fie casieri pentru noi, gratis. Măcar de erau produsele mai ieftine, dar sunt la fel ca înainte.

Așadar, eu nu vreau să fiu casier gratuit pentru nimeni, nici pentru Auchan, nici pentru mine.

Aaa, că se întâmpla să intru în ditamai magazinul doar pentru câteva produse, îmi și conveneaau casele alea unde îmi scanam singur o apă și un bax de scutece, dar când aveam un ditamai coșul plin preferam să stau la o casă clasică.

Acum vor spune unii că ăsta e progres, a avansat tehnologia. Eu consider că nu e așa, ci doar s-a schimbat omul care scanează produsele, adică din casierița care avea un salariu să facă asta, a devenit casier clientul, fără să fie recompensat nici măcar cu o reducere.

Dacă intram în magazin, umpleam coșul, ieșeam liniștit și primeam un mesaj că mi-a fost debitat contul cu contravaloarea produselor din coș, fără să trec pe la vreo casă, aș fi numit asta progres.

Dar soluția mea e simplă, nu mă mai duc la Auchan, la fel cum celor care le place asta pot merge în continuare, că doar e evoluția tehnologiei și «cost saving».

Aștept acum să apară restaurantele în care mergi în spate să-ți faci o omletă, iar la final te duci cu farfuria să o speli.”

Furia lui Godină, nemulțumit că nu mai există case cu casieri la Auchan. De aici a plecat un întreg delir antioccidental și anticapitalist, pe care propaganda rusă l-a preluat din zbor

Lupta cu mașinile: Godină și extremiștii de tip AUR exploatează o frică mai veche a oamenilor, cum că tehnologizarea va duce la creșterea șomajului, dar și obsesia comunistă conform căreia a face profit e ceva rău

Ilustrație a răscoalei luddiților din Anglia, în 1812, când muncitorii distrugeau utilajele crezând că acestea îi vor lăsa fără locuri de muncă. După 200 de ani, discursul îl regăsim azi, în România, la influenceri precum Godină și partide precum AUR

E greu de spus dacă discursul lui Godină reflectă modul lui real de a gândi, de tipul „uite ce ne mai asupresc occidentalii ăștia, ne iau banii și nici măcar nu ne dau de muncă“, sau pur și simplu a fost nervos că nu s-a simțit și el „domn“, să-l servească o persoană. Dar cert este că de la Godină a plecat imediat un nou fir antioccidental care i-a atras pe mulți. Povestea cu Auchan a venit după ce acum câteva zile a fost scandalul fabricat salariul casierilor de la Ikea.

În fond, Godină și, după el, propaganda rusească au speculat o teamă mai veche a oamenilor, care datează de peste 200 de ani – aceea că mașinile ne vor lua locurile de muncă.
Românii care merg în Occident știu că acolo tendința de automatizare datează de câteva decenii, fără ca asta să ridice șomajul. Casele self-service există de mulți ani în magazinele din Europa de Vest. La fel automatele de bilete.

Tocmai această eficientizare înjurată de Godină stă de 400 de ani la baza ascensiunii fulminante a civilizației occidentale. Capitalismul a făcut posibile toate descoperirile omenirii după 1700 încoace. Mașina de spălat pentru ca părinții să nu mai frece scutecele micuțului lui Godină de mână, cu săpun de casă, pamperșii și suzetele, laptele praf și încălzitorul pentru el, vaccinurile care-l salvează pe bebeluș de pericolul unor boli potențial mortale, mașina cu care se duce influencerul la Auchan etc – toate sunt invențiile unor capitaliști. Iar prețurile acestor produse cumpărate de Godină sunt relativ accesibile pentru că există preocuparea eficientizării. Henry Ford, alt capitalist, a avut ideea liniilor de asamblare care au redus masiv prețul mașinilor, ca să aibă Godină cu ce să se plimbe la munte și la mare în timp ce postează împotriva companiilor care vor să-și crească profitul – evident, de pe un telefon cu preț accesibil tot pentru că se produce într-o fabrică automatizată. E suficient să ne uităm la „How it’s made” ca să vedem cum e posibil ca acadeaua să coste 50 de bani și creionul 1 leu.

Muncile care presupun operații plicticoase și obositoare le revin tot mai mult mașinilor, pentru ca oamenii să se poată dedica unor îndeletniciri mai sofisticate.

Retorica Godină-AUR seamănă foarte mult cu povestea luddiților din Anglia anului 1812. Muncitorii s-au mobilizat atunci într-o mișcare violentă care pătrundea în uzine și distrugea utilajele. Temerea era că automatizarea îi va lăsa fără locuri de muncă. Această mișcare s-a transformat atunci în ceva mult mai agresiv, fiind comise și asasinate împotriva unor patroni de fabrici care introduceau utilaje moderne.

Comunicatul Auchan: Godină a dezinformat, n-a fost disponibilizat niciun angajat

Dincolo de aceste observații generale, există și date concrete. Ceva mai târziu, Auchan i-a trimis lui Godină un drept la replică în care dezmințea acuzațiile acestuia: angajații care lucrau la case n-au fost dați afară, ci lucrează în continuare în magazin.

Comunicatul companiei: „Stimate domnule Godină, vă mulțumim că sunteți clientul nostru. Ca urmare a mesajului dvs. din social media, dorim să vă oferim următoarele precizări, pe care să le preluați ca și punct de vedere Auchan în cadrul postării dvs. Informațiile de mai jos aduc clarificări unor afirmații ale dvs. pentru care, cel mai probabil, nu ați fost suficient de bine informat. Toți colegii noștri casieri sunt în continuare angajați și prezenți în magazin, disponibili să ofere suport în scanarea produselor. Odată cu implementarea noului sistem de case, meseria de casier evoluează de la activități de rutină tehnică către activități de relaționare, acompaniere și consiliere clienți. Astfel, colegii noștri din zona caselor rămân la dispoziția oricărui client care are nevoie de ajutorul lor și nicio persoană nu a fost disponibilizată. Ca urmare a unui amplu proces de modernizare a liniei caselor de marcat, o parte dintre magazinele noastre oferă acum clienților o soluție eficientă prin care toate casele de marcat sunt deschise permanent. Evitarea formării de cozi și reducerea timpului petrecut la casă sunt beneficiile principale pe care le oferim clienților noștri. Vă mulțumim, Echipa Auchan”.

George Simion a preluat din mers subiectul, a reîmpachetat ideile lui Godină cu alte cuvinte și a chemat la boicot împotriva „capitaliștilor occidentali ticăloși” care ne vor „și slugi, și cu banii luați”

Liderul AUR a preluat discursul lui Godină, l-a făcut mult mai dur și a acuzat corporațiile care vor să facă profit pe spinarea românilor

Sesizând potențialul distructiv al petardei aruncate de Godină, liderul extremist George Simion a preluat din mers subiectul în cursul după-amiezii de duminică. Președintele AUR a reîmpachetat mesajul influencerului, lansând aceleași acuzații dar în termeni mai duri și cu alte cuvinte. Subliminal la Godină, discursul „românii, colonia Occidentului“ și „ăștia vin să facă profit aici“ a fost prezentat fără ocolișuri:

Mai jos, mesajul cu care George Simion, pe urmele lui Godină, a strâns rapid 7.000 de aprecieri. Delirul e total – corporațiile vor să elimine locurile de muncă, fac digitalizare excesivă, vor să-și mărească profiturile, românii sunt „și cu banii luați și slugi“ etc.

Mesajul anti-occidental al lui George Simion

„Sunt alături de miile de români revoltați de inițiativa retailerului francez Auchan de a-i transforma, din clienți, în angajați neremunerați ai acestei corporații.

Auchan, ca și ceilalți retaileri veniți în România, realizează profituri uriașe și în mare parte, externalizează acești bani către țările lor. Când le-am criticat practicile, ni s-a replicat că punem în pericol locurile de muncă pe care le-au creat. Acum, după ce au luat banii românilor, iată că tocmai CORPORAȚIILE vor să elimine și locurile de muncă, prin digitalizarea excesivă și înlocuirea angajaților prin proprii clienți.

Aceste practici trebuie să înceteze! Auchan, ca și ceilalți retaileri, au profituri suficient de mari încât să-și permită să țină angajații plătiți, în cele mai multe cazuri, cu salariul minim pe economie. Explicația conform căreia casierii nu vor fi concediați și vor deveni «consultanți» este doar praf în ochi. O glumă. În realitate, dacă nu luăm atitudine, în 2-3 ani mii de oameni își vor pierde locurile de muncă.

Totul este doar despre intenția unora de a-și spori profiturile prin transformarea clienților români în angajați neremunerați ai «investitorilor strategici». Adică și cu banii luați și slugi!

De aceea, aceste atitudini trebuie sancționate și îi invit pe toți românii să BOICOTEZE Auchan și magazinele unde sunt eliminați angajații în favoarea «caselor self-service» sau unde se dorește așa ceva.

Să cumpărăm de la români și de la magazinele care oferă locuri de muncă românilor. Să fim solidari cu frații noștri care vor avea de suferit din cauza unor astfel de strategii distopice și patronatul străin să știe că România nu e sat fără câini! Să ne apărăm libertatea și drepturile, pentru că nimeni nu o va face în locul nostru”.

Am subliniat pasajele unde mesajele lui Simion se suprapun cu ale lui Godină, chiar dacă acesta din urmă folosește alte cuvinte și o spune mai voalat.

Godină a încercat să se distanțeze de Simion și de AUR cu o nouă minciună: după ce a scris clar că nu se va mai duce la Auchan, în următoarea postare scrie că n-a spus asta

Godină a dat înapoi când a văzut cât de tare seamănă discursul său cu cel al lui George Simion

La un moment dat, Marian Godină și-a dat seama că AUR îi parazitează succesul la public și a revenit cu o nouă postare, în care spune că nu e afiliat politic. Influencerul face apoi niște afirmații de-a dreptul ridicole, spunând că „mă îngrijorează profund faptul că s-ar putea interpreta că eu și domnul Simion avem păreri similare”, asta deși Godină și liderul AUR avuseseră exact același mesaj, doar că folosiseră cuvinte diferite!

Godină a mers și mai departe, spunând că n-a zis ce-a zis. După ce în prima postare a lansat un îndemn mascat la boicot spunând clar că „soluția mea e simplă, nu mă mai duc la Auchan”, acum spune că nici vorbă de așa ceva și că „ba mai mult, am spus și că e posibil să mai fiu văzut prin magazinele Auchan pentru eventuale cumpărături”!

Mai jos, postarea în care Godină încearcă să se distanțeze de AUR și de George Simion.

Replica speriată a lui Marian Godină

„Mi s-a atras atenția într-un comentariu că liderul partidului AUR, dl George Simion, tocmai a avut o postare în care cere românilor să boicoteze magazinele Auchan.

Țin să menționez că nu am nicio legătură cu acest domn și mă îngrijorează profund faptul că s-ar putea interpreta că eu și dl Simion avem păreri similare. De altfel, eu nu am cerut nimănui să boicoteze acest magazin și nici nu mi-aș permite să o fac, ba chiar am precizat că deciziile aparțin fiecăruia. Ba mai mult, am spus și că e posibil să mai fiu văzut prin magazinele Auchan pentru eventuale cumpărături.

Consider că dl Simion nu face altceva decât să se cațere pe un subiect din care a simțit că poate suge niște capital politic și vreau să mă delimitez clar de convingerile, părerile și practicile acestui domn, precum și de ale oricărui alt partid politic din România, întrucât nu am nicio legătură cu vreunul.”

Ulterior, într-un comentariu pus la propria sa postare, Godină a mai făcut un pas înapoi.

„Am fost radical ieri și am spus că nu mă mai duc la Auchan. Tot ieri am spus că și înainte foloseam casele self atunci când aveam foarte puține produse. Exprimarea corectă ar fi fost să spun că nu mă mai duc acolo atunci când voi avea de făcut cumpărături multe. Totuși, nu pot spune că voi boicota magazinul, asta ar însemna că dacă aș fi în zonă și aș avea nevoie de un produs, nu aș intra nici în ruptul capului, or nu e cazul pentru că recunosc că aș intra. Am spus azi într-un video că e posibil să mai fiu văzut prin Auchan. Nu mi-am schimbat părerea de ieri până azi, așa ca vântul, dar mi-am dat seama că ar fi posibil să fiu văzut vreodată prin Auchan și să mi se atragă atenția că am zis că nu mai calc pe acolo. Îmi asum că e o greșeală și că nu ar fi trebuit să afirm ieri că nu mai intru în acel magazin, ci doar că nu voi mai face acolo cumpărături cu coșul acela mare.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Minciuna lui Grindeanu: la 8 zile după ce „era pregătit” să măsoare Canalul Bâstroe, ministrul PSD amână până după 15 martie, pentru că nu are nave dotate corespunzător

* O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a creat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* Se conturează coaliția forțelor de dreapta pentru alegerile din 2024. USR ar urma să formeze, probabil cu PMP și Forța Dreptei, un „pol democratic“ care să se opună „mamutului USL 2“ (PSD-PNL)

* Conectați la presa de la Budapesta, maghiarii din Ardeal au devenit comunitatea cea mai filorusă din România. Etnicii români au încredere în UE și Occident, maghiarii în Orban și FIDESZ

De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* VIDEO. Bătăușul Olaianos e prea bolnav pentru a lucra la TVR, dar e suficient de sănătos ca să comenteze la Prima Sport! Un concediu medical dubios, care trebuie verificat

25 COMENTARII

 1. Va plateste Auchan? Pur si simplu nu ma pot gindi la altceva. De multe ori porniti vinatori de vrajitoare si ii acuzati de antioccidentalism pe cei care critica ceva ce ar avea legatura occidentul. A idolatriza occidentul fara spirit critic e nociv.
  Una e una si alta e alta. Una e Simion impreuna cu AUR si alta e clientul nemultumit. Paralela menita sa compromita clientul nemultumit mi se pare prea fortata.
  Nu stiu daca stiti insa Auchan face la fel si in tarile din occident. Si acolo exista tendinta de a transforma clientul in casier. Si acolo exista critici si rezistenta. Iar boicotul se practica. Si e dreptul clientului sa o faca. Doar ca asta se intimpla de mai mult timp si lumea a mai obosit protestind si iau lucrurile asa cum sunt.

  Cum sa preluati fara critica comunicatul firmei? Reducerea personalului nu se face numai prin darea afara. In loc sa mai angajeze personal cind creste volumul de munca, se preia personal de la caserie si ramine caseria cu minus de personal. Iar un singur casier poate supraveghea citeva puncte de auto-incasare. Asa se face economie de bani, firma evitind astfel sa mai angajeze personal. Ca nu cred ca au devenit brusc casierii lenesi si doar ii supravegheaza pe clienti.

  • În SUA; unde locuiesc de peste 35 de ani, auto marcarea s-a introdus pe scară largă în mai toate magazinele. Nu am auzit pe nimeni să spună tâmpenia asta cum că prin autoîncasare se răpește din timpul clientului. Ce prostie! Da, acest mod de a-ți marca singur produsele pe care le cuperi se aplică – cel puțin aici – pentru clienții care au în coș sau cărucior sub 20 de produse. Și e normal să fie așa. De ce ar trebui să stau la coadă, cînd am în coș trei produse, după unii care au cărucioarele pline? Să stau o jumătate de oră la coadă pentru că mi-am cumpărat trei chestii? Uite că ritelierii s-au gîndit la o formă superavantajoasă pentru noi cumpărătorii, așa că, dacă mi-am cumpărat zece produse, m-am dus la casa automată, mi le scanez singur și am scăpat în trei minute din magazin. Care-i treaba? Godină ăste e un mega-bou oricum, pentru ce spune.

   • E aici o eroare de logica. Adica la case e coada iar la punctele unde ti le scanezi singur nu e coada. Nu vad de ce la un astfel de punct nu ai sta dupa altii.
    In realitate nu depinde decit de numarul total de puncte de scanare, fie ale casierilor fie cu auto-scanare.
    Unde casele cu autoscanare sunt doar pentru cei cu produse putine se creeaza falsa impresie ca merge mai repede autoscanarea, insa e din cauza numarului de produse nu din cauza autoscanarii. Daca punctele unde e voie numai cu produse putine ar fi ”dotate” cu casieri ar merge la fel de repede, poate chiar mai repede pentru ca un casier profesionist face treaba mai repede.
    In plus nu in toate locurile sunt astfel de puncte cu autoscanare doar pentru produse putine. In multe locuri numarul de produse e nelimitat.

    E absurd sa crezi ca lipsa casierilor grabeste lucrurile.

    • Băi, băiatule, tot ce spui tu aici e pe invers. Nu numai că te contrazici pe tine, dar mai vii și cu niște (ne-)argumente care te face să devii pur și simplu ridicol, iartă-mă că-ți spun așa. Adică cum, be?, spui mata:

     „Daca punctele unde e voie numai cu produse putine ar fi ”dotate” cu casieri ar merge la fel de repede, poate chiar mai repede pentru ca un casier profesionist face treaba mai repede.”

     Adică, ce vrei să spui mata?, că o casieriță care nu are decît 8 clase primare poate scana niște căcaturi de bar coduri mai repede ca mine care am facultate? Ești jenant, tăticule. Îți repet, pentru mine, cu un coș de 6, 7, obiecte în coș, îmi ia vreo 20 de secunde să-mi scanez marfa, să-mi iau bonul și să ies afară din magazin, da? De ce trebuie să stau după cinci mocofani cu coșurile pline cărora le trebuiesc aproape o oră să treacă de o casieriță, plictisită, care-și face treaba în dorul lelii, scîrbită de propria-și viață. Mă uit la mine, aici, în St. Louis, unde locuiesc, și-mi fac de cele mai multe ori cumnpărăturile la Shnucks, da? Nu există vreun client care are coșul plin să nu apară o problemă, și casierița să cheme pe unul care să meargă printre rafturi să încerce prețul, care nu există pt. să este un produs nou, după care apare managerul, și… proștii stau la coadă și fac spume. Eu, ci zece produse, scap în 30 de wsecunde, da? Care-i problema matale, că eu tot nu o înțeleg?

   • Jumatate adevar, jumatate minciuna!
    Da, sunt case de auto incasare la scara larga, dar:
    1. Inca mai exista si ceva case cu casieri, deci poti alege.
    2. Exista casele asa numit de curtoazie, unde cei cu pina la 8 sau la unii 12 produse pot merge.
    3. Studii recente arata ca la magazinele cu multe case cu autoincasare a crescut foarte mult furtul la raft, fiindca sunt 6-8 case d-astea si un singur tiriplici de casier. SI cum magazinele n-au scazut pretul, omul pe buna dreptate socoteste ca face munca de casier si isi pune in cos cite ceva fara a scana.
    4. Cel mai enervant ca devii casier fiindca atunci cind cumperi legume si fructe astea nu au coduri de bare ci un cod numeric pe care casierii il invata si acum te obliga si pe tine. Cu cit sictir vin unii casieri sa-ti bata codul de legume. Adica te obliga sa inveti asa ceva…

    • Stelică, la punctul 3 nu ai dreptate. Acum, eu nu știu cum sunt casele de la Auchan, dar cele din SUA nu-ți permit să pui ceva în sacoșă dacă nu a fost scanat. Și în general, în SUA nu se prea ciordește din magazinele alimentare, da? Sunt camere peste toot. Autoscanarea mi se pare cea mai bună soluție pentru salvarea timpului pe care-l pierzi așteptînd pentru o casieriță, care de cele mai multe ori e o habarnistă și-și face munca cu sictir și lehamite.

     • Eu nu fur si nu am incercat asta, dar garantat se poate. Nu trebuie sa il pui atunci in sacosa, desi scanezi 3 conserve de pisica si pui 4, de exemplu.
      Si-i cred cind declara ca a crescut, fiindca vrei sa accepti sau nu, sub masca ca nu mai stai la coada, tu faci munca unui casier fara bani si nici n-au ieftinit produsele (Ca in pretul produselor ce le cumperi era si salariul casierilor si al celor ce pun pe raft si al pungileor ce ti le dadeau demult, ca doar nu suntem fraieri sa credem ca e ceva gratis. Acum am onoarea sa-mi scanez singur produsele.) Cum e si la banca, platesti lunar o suma de bani, dar tu faci operatiile bancare platind facturile ce-ti vin, etc. Si de ce mai platim administrarea de cont daca noi ne platim facturile? Ca banca cu banii ce-i tinem noi la ei in 2-3-5 zile face profit, ca doar nu stau la ei. Si-n plus nu prea mai sunt fizic, ci numai niste numere undeva.
      Magazinele o fac intai pentru profit, al doilea ca legea ii obliga ca in week-end sa aiba mai putini angajati si sa plateasca mai mult, deci tot profit si apoi pentru ca nu mai gasesc usor forta de munca. Si sub masca fericirii ce ne-o baga pe git mai cresc profitul. Si noi suntem fericiti ca fiecare casier are in grija 4-5-6 case d-astea automate si deci cozi mai mici la iesire, de parca 10 minute inseamna ceva in comparatie cu cozile de altadata sau de statul in ambuteiaje.

 2. Pai daca e asa de profitabila afacerea asta, cum de nu s-au repezit toti romanii sa deschida hypermarketuri ?
  Nu cumva e mai rentabil sa „muncesti” la stat si sa dai din fleanca ?

 3. Nu exista nici un boicot. Eu chiar simbata am fost la Auchan si era plin de clienti. Nu cred ca Godina si Simion au atita influenta incit sa determine un boicot.

 4. De obicei imi place sa il contrazic pe d-l Matei Udrea. Acuma aproape a nimerit-o.

  Acum 34 de ani erau cozi de peste 500 de oameni pt o paine. Paine ce mai continea uneori si cate un cui, un ciob de sticla sau un piciorus de sobolanel. Insa lumea era fericita si multumea din inima partidului si tovarasului secretar general.

  Acuma sunt cel putin 20 de sortimente de paine, integrala, alba, feliata, cu masline, graham, impletita, franzela, baghete pariziene, cu cartofi, cu maia, a padurarului, taraneasca, frantuzeasca, italiana, o ciabata de zici ca-i colacul facut de bunica, tocmai scos din cuptor. Romanii sunt nemultumiti, stramba din nas si le e frica ca-i otraveste dracu si cu tasu’.

  Adevarul e ca Auchan-ii au fost cumplit de fraieri la treaba asta. Trebuiau sa puna o taxa de 5 lei pt casele cu operator, 10 lei taxa pentru ajutor la pus in sacosa si 20 de lei la casa cu cea mai draguta casiera. Si zero lei la cele fara casier. Ce repede se lamureau lucrurile

  Lucrurile trebuie sa aiba pret. Altfel avem caraiala de asta de cucoane acre si vindicative.

  • ”Trebuiau sa puna o taxa de 5 lei pt casele cu operator”

   De fapt asta se intimpla. Salariile casierilor sunt bagate in pretul de cost al marfii. Peste tot nu numai la Auchan. Asa merge comertul.

   • Era vorba despre transparenta pretului. Daca nu apare in bon inseamna ca nu exista in mintea multora. Vreti casiera? 5 lei. E casiera frumoasa si cu decolteu? 20 de lei.

    La benzina, vrei sa-ti faca baiatul plinul? Sa spele parbrizul etc? Da-i 10 lei cat tu te hotaresti care casiera e mai draguta.

 5. Eu altă problemă am cu Auchan: nu vor să părăsească rusZnia!

  Au zis că vor rămâne acolo pentru a-i hrăni.
  Că, vezi dom’le, fără ei se instalează foametea în rusZnia…

 6. Eu am mare simpatie fata de Franta, ne mai critica ei, ne fac cersetori si tigani, dar in marile momente ale istoriei Franta a fost intotdeauna de partea Romaniei, iar poporul roman nu va uita.
  Afacerile sint afaceri, aici toti urmaresc profitul la fel si firma franceza Auchan, nu intotdeauna sint corecti. Eu pe unde prind o firma austriaca o boicotez urgent, cu firmele franceze nu pot face asta.

 7. oameni buni va inflamati degeaba, mergeti iar pe fenta auricilor etc!
  ne dorim automatizare, digitalizare si nu ne convine cand apare?!
  plangem in „hohote” impreuna cu auricii, feseneii falsi patrioti, militianul lenes godina ca dispar locuri de munca prost platite? nu ajunge ca tara e plina de lucratori comerciali in supermarketuri, case de pariuri, agenti de paza la tot pasul? acestea sunt oare visele romanilor?! nu ar fi mai bine sa apara slujbe calificate care aduc plus valoare societatii si implicit celor care le presteaza? ganditi-va un pic…

 8. Nivelul mass-mediei romanesti. Din orice rahat iese un breaking news.
  Uite asa m-am perpelit eu toata noaptea.
  Nici nu stiu cum o sa ma descurc la cumparaturi.
  Urmarind dezbaterile pe acest subiect,fara sa vreau,mi-am adus aminte de o intamplare traita in Singapore.
  Nemaiavand dolari singaporezi pentru taxi am hotarat sa iau metroul de la hotel pana la aeroport.
  Mi-a trebuit ceva sa inteleg sistemul de plata.
  Aveau automate de bilete cu harta opririlor.
  Plateai in functie de statia in care coborai.
  La coborare bagai biletul in alt automat ca sa poti iesi din statie.
  Si asta era acum 20 de ani. Tehnologia nu era atat de avansata.
  Cam pe aici suntem fratilor.
  Ne spargem creierii sa comentam niste lucruri de nimic.

 9. Periodic se trag astfel de basini puturoase de tot felul de indivizi care au diverse interese. Ma indoiesc ca Auchan obliga pe toata lumea sa plateasca cu card bancar, prin urmare cei cu numerar vor plati ca si pana acum la casier. Iata cum am demontat rapid puturoasa lui Godina trasa puternic in piept de gibonul Simion si P$D. In loc sa ne inflamam pentru lucruri care ne duc in jos precum recentele achitari in justitie a mai multor masoni si barosani, cancerul USL 2.0, jaful in banul public, se sta la coada la mirosit ciorapii lui Godina. Faptul ca are 650.000 de urmaritori care probabil il considera un formator de opinie imi demonstreaza pe deplin unde se educa romanii. Unul n-ar pune mana pe o carte de cultura generala, casca gura si traiesc viata altora. Daca in trecut de prostul satului radeau toti, acum cu Facebook si TikTok prostul satului are opinie.

  • Corect. Din pacate asta e meteahna noastra a romanilor. Ne pierdem vremea si ne consumam energia cu nimicuri.
   Orice problema o tratam cu superficialitate.
   Avem o problema,e simplu, in loc sa sapam la temelie sa vedem daca o piatra,o caramida,e pusa gresit, noi tragem o spoiala si am rezolvat -o. Stim noi mai bine.
   In loc sa vorbim de reorganizarea administrativ-teritoriala,de exemplu,unde consumam aiurea resurse extraordinare, noi discutam de casiere la supermarket.

 10. Hm. o aburiti de data asta,inteleg si motivatia, AUR.. dar realitatea este ca nu toti cei ce comenteaza la aceasta poveste sunt si anti occident /europeni, de fapt majoritatea suntem PRO occident, insa, Auchan a facut o mizerie, a scos TOTI casieri ,, daca lasa cativa , pentru cei cu cosul mare si mai ales pentru batrani ce nu se mai pot adapta la acest „nou” nu comentam de loc si consideram toata povestea asta ca pe ceva normal. Asa insa , Si da este normal sa boicotezi ceva cu care nu esti deacord, chiar daca il dispretuiesc pe „celebrul george [g mic intentionat] si partidul lui de hauristi, nu am sa mai trec pragul acestui „magazin ” cu toate ca stiu clar ca o persoana doua , sau un procent mic de posibil cumparatori ce nu le trec pragul nu o sa fim considerati un bai mare de ei, si nu au sa schimbe nimic Nesimtirea celor de la Auschan este deja celebra despre prostia celor ce apara aceasta „manevra” nimic de spus,, mno..romanistan.. pe voi ziaristii va inteleg cumva,, HAUR [ tinta voastra] si bani,[reclame pe bani grei etc ca si acest articolas de doi bani ]
  , deh doua lucruri importante pentru cei ce isi inchiriaza pana ca sa spun asa..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.