Judecătoarea Prahancă, abia ieșită din facultate, a blocat ilegal recuperarea a 1,4 miliarde de lei de către statul român de la imperiul fraților Micula. Comisia Europeană ne somează să aplicăm legea

15
1832
Statul român dă din colț în colț, de 7 ani, cu recuperarea unui prejudiciu de 300 de milioane de euro de la imperiul fraților Ioan și Viorel Micula

O judecătoare începătoare, abia ieșită de pe băncile facultății, a blocat recuperarea de către România a 1,4 miliarde de lei (aproape 300 de milioane de euro) de la firmele fraților Micula, relatează Newsweek. Instanța condusă de Emilia-Maria Prahancă a suspendat provizoriu, fără cale de atac, executarea silită a celor doi „oameni de afaceri“, care beneficiaseră ilegal de ajutoare de stat colosale. Comisia Europeană face presiuni asupra României să-și facă treaba și să aplice legile.

Emilia-Maria Prahancă, salvatoarea fraților Ioan și Viorel Micula, a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în 2016 și a avut un acces foarte rapid în sistem. A făcut doar doi ani de practică, din care unul de stagiatură, apoi a fost numită – pe 1 ianuarie 2021 – judecătoare stagiară la Judecătoria Reșița. În luna mai 2022 a fost avansată judecătoare la Judecătoria Beiuș. În august primea deja pe mână dosarul fraților Micula.

În această calitate, ea a suspendat provizoriu și fără cale de atac executarea silită, de către Fiscul român, a celor 8 companii din imperiul mogulilor Ioan și Viorel Micula. Era vorba de 1,4 miliarde de lei, pe care România ar fi trebuit să le recupereze încă de acum 7 ani (!) de la frații Micula, suma reprezentând ajutoare ilegale de stat.

Aceste ajutoare încalcă și legislația UE, care prevalează în fața celei naționale. Comisia Europeană face presiuni ca statul român să-și facă treaba și să recupereze această pagubă de la frații Micula.

Mesajul trimis de Bruxelles vădește, sub o pojghiță subțire de politețe, exasperarea în fața manevrelor subterane din statul român. Practic, Comisia Europeană insistă ca autoritățile române să recupereze un imens prejudiciu adus propriului buget național!

„Serviciile Comisiei doresc să le reamintească autorităților române că deciziile Comisiei beneficiază de prezumția de legalitate și rămân obligatorii în toate elementele lor pe parcursul procedurilor în fața instanțelor Uniunii“

„Comisia reamintește României că o decizie a Comisiei adresată unui stat membru este obligatorie pentru toate organele statului respectiv, inclusiv pentru instanțele acestuia.

Autorităților române li se reamintește, de asemenea, că procedurile naționale nu pot fi utilizate ca pretext pentru a justifica neexecutarea recuperării în conformitate cu principiul supremației dreptului european.

Serviciile Comisiei remarcă faptul că, în pofida acțiunilor întreprinse de autoritățile române pentru asigurarea respectării deciziei Comisiei din 30 martie 2015, nu s-au înregistrat progrese în ceea ce privește recuperarea, iar suma de 1.109.512.163 RON (fără dobândă) rămâne restantă.

În plus, instanțele române au suspendat executarea recuperării în cadrul procedurilor naționale în curs. Această suspendare contravine obligației de a asigura executarea imediată și efectivă a deciziei Comisiei privind recuperarea.

În ceea ce privește suspendarea procedurilor decisă de instanțele române, serviciile Comisiei doresc să le reamintească autorităților române că deciziile Comisiei beneficiază de prezumția de legalitate și rămân obligatorii în toate elementele lor pe parcursul procedurilor în fața instanțelor Uniunii.

Prin urmare, serviciile Comisiei reamintesc României obligația sa de a efectua toate demersurile necesare pentru a asigura executarea imediată și efectivă a deciziei Comisiei din 30 martie 2015“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Restaurația statului mafiot: dosare compromise, achitări scandaloase. Deviza lui Dan Voiculescu, transformată în realitate de regimul Iohannis

* FOTO. Aeronava de lux închiriată pentru zborul lui Iohannis spre Tokyo a făcut un ocol până la Sibiu, ca s-o ia și pe „doamna Carmen”!

* Încă un narativ violent anti-occidental: chemări la boicot contra francezilor de la Auchan, după ce polițistul Godină s-a plâns că a ajuns să-și scaneze singur produsele, mințind că au fost dați afară casierii

* Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Turcescu: „PMP – partid mic, cu mulți tâmpiți”. Adoptat de clanul Pandele-Firea și îndrăgostit de AUR, Colonelul scuipă unde a lins

* Rușii au pregătit în Turcia lovitura de stat din Moldova. 80 de bărbați au fost instruiți să provoace dezordine și să genereze conflicte de stradă. Filmați la revenirea în Chișinău, agitatorii au devenit agresivi

15 COMENTARII

  • FRATII micula NE-AU SPOLIAT CU MANA ASA ZISULUI stat roman DE 1 MILIAR DE EURO. JUMATATE EI, JUMATET CREDITUL FACUT SA LE PLATIM.

   ACESTA ESTE UN JAF ORGANIZAT.

 1. Statul are toate mecanismele legale necesare sa recupereze prejudiciul de la magistrat. De ce nu o face in acest caz? De ce autoritatile competente nu analizeaza aceasta solutie data dubioasa unde exista suspiciunea de cumparere? Este probabil un smen agreat de fratii Micula cu factori de decizie din Statul Roman pentru a mai spala niste lovele.

  ATETIE: Toti magistratii trebuie sa raspunda pentru solutiile lor care creaza prejudicii! Nu mai traiti fratilor ca furnicile, uniti putem sa daramam toata aceasta constructie a USL-istilor. Puterea votul este una dintre ele. Daca USR avea 35% la alegeri in 2020, dupa ce in 2019 la europarlamentare ajunsele la 21% mai aveam o sansa sa curatam cacarezele. Trebuie o schimbare radicala chiar daca unora nu le convine.

  • SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE: „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’ ADICA TOATA PUTEREA”

  • USR este solutia. Adversarii stiu asta si il ataca, ii blocheaza initiativele in parlamment si prin intermediul CCR.
   Dar nu stiu romanii. La ei ajung informatii deformate, prin intermediul presei mercenare.

 2. „Abia ieșită din facultate” e doar un fel de a spune.
  Puteați spune și „in pragul pensionarii” și era la fel de adevărat ! 😂😂😂😂😂😂

 3. A vazut cineva motivarea deciziei?

  Eu as pune pariu ca judecatoarea a respectat legislatia romaneasca.
  Legislatia romaneasca nu este sau nu era in acord cu legislatia europeana.

  Cum legile NU sunt retroactive, judecatorul a judecat cf legislatiei Romanesti in vigoare la data declansarii procesului. Macar atat inteleg si eu.

  Este exact ceea ce comentam la un articol anterior.

  Legile Romanesti sunt inexistente, incomplete, tardive, contradictorii, sau depasite. Iar asta este „meritul” exclusiv al parlamentului Romaniei. Este meritul armatei de ciudati si exotici, oameni neverificati psihologic si psihiatriac, oameni fara meserii concrete. Imaginati-va ca acestia deleaga conceperea legilor unei alte armate de trepadusi fara experienta sau pregatire.

  Si acum aveti imaginea haosului parlamentar.

  Ma trec fiorii reci de groaza in ce situatie am fi fost fara NATO si UE, lasati pe mana incompetentelor partide Romanesti, la mana votului unor babe nebune si mosnegi nostalgici.
  Imaginati-va ca Sosoaca face legi. E senator si avocat. Mie mi se face rau.

   • Stepa si pustiu rusesc. Daca „desteptii” sunt plin de teorii si nu merg la vot, asta avem.

    Si mi-e teama ca la o furtuna mai mare nebunii chiar dau foc la tara ca asa le-a zis popa din sat, sosoaca si a3. Ma doare capul si imi vine sa vomit.

    Pai uitati-va la articolul asta. Proba de „Red Herring”. Ca parca fetisoara aia in roba e nebuna. Alea sunt legile pe alea le aplica. Dar presa Romaneasca nu vrea sa vada si sa publice motivarea. Ca de acolo trebuie inceput.

  • @ Dunn
   Bine, bine sa intelegem ca o actiune declansata cu 10 ani in urma este solutionata la ora sctuala conform legislatiei de atunci si nu a celei rectificate in prezent. Dar de ce se ignora legislatia UE si spelul acesteia de recuperare a prejudiciului? In fond nici nu
   le pasa imbuibatilor, lor le-ar fi chiar mai bine fara NATO si UE. Poporul este sclavul lor.

   • In primul rand fratii au castigat la Washington la un tribunal international. Cum recuperezi „prejudiciul” care de fapt sunt taxe incasate in contrdictie cu legislatia Romaneasca din acel moment?

    Domnule, am spus de mai multe ori ca legislatia este CONTRADICTORIE.

    De ce asta? Pentru ca avem parlamentul pe care il avem, cu secretarele, expertii parlamentari, sefii de cabinet, etc care ne fac legile.

    Pentru ca parlamentul pe deoparte isi ia niste angajamente internationale, iar pe de alta da legi in contradictie cu acestea, dar in conformitate cu interese personale si de banda infractionala.

    Si cand avem un caz concret care ne urla in fata, noi ce facem?

    Pai sacrificam tzapul (in cazul de fata capra) ispasitor pt ca suntem putin plecati pe urmele heringului rosu.

    Si uite asa ramanem blocati in neputinta dar cu orgoliul gadilat ca am pedepsit capra.

    Oameni buni, treziti-va.

 4. Recuperarea prejudiciilor sa se faca de cel care le-a stabilit,adica de Onorata INSTANTA ca atunci n-o sa-si mai dea cu stangul in dreptul,prin preluarea executorilor judecatoresti,iar,finantele au dovedit ca sunt executanti aproape de zero barat(cazul Voiculescu,si multe altele)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.