sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăDezvăluiriLoteria Română nu are sistem de joc online, dar e condusă de...

Loteria Română nu are sistem de joc online, dar e condusă de un director PSD-ist cu 4 salarii, 4 terenuri, 4 apartamente și o casă în București. Venituri lunare de 6.500 de euro!

-

Pe 6 aprilie se vor împlini 3 ani de când Loteria Română anunța că va trece la implementarea „în cel mai scurt timp” a jocurilor în sistem online. Adică, să ofere posibilitatea jucătorilor să nu se mai deplaseze până la sediile agențiilor pentru a-și completa biletele la 6/49, 5/40 și Joker. Rezultatul? Ca la stat: încă o promisiune neonorată!

Foarte multe loterii europene (nu mai vorbim de cele din SUA) au introdus deja această procedură cu ani buni în urmă (printre ele se numără chiar și Ucraina). La Loteria Română, însă, e o indolență scandaloasă, care se traduce în lipsa de respect față de public.

Din aprilie 2020 s-a făcut un singur lucru vizibil și oficializat în această privință: semnarea „contractului cu Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) pentru dezvoltarea platformei informatice de comercializare a jocurilor loteristice online”, care a avut loc în septembrie 2020.

Dar de doi ani și jumătate – absolut nimic. Jucătorii la sistele Loteriei Române continuă să se deplaseze de două pe săptămână la agențiile loto pentru a-și completa numerele favorite în speranța câștigării marelui premiu.

- Advertisement -

„Marile” modificări s-au produs însă la nivel de conducere. Din 2020 și până în prezent s-au schimbat deja patru directori generali ai Loteriei Române:

 • Sebastian Iacob Moga: 10 ianuarie 2020 – 25 noiembrie 2021
 • Vlad Cristian Soare: 26 noiembrie 2021 – 28 februarie 2022
 • Bogdan Laurențiu Doru Pătru: 2 martie 2022 – 6 iulie 2022
 • Ionuț Valeriu Andrei: 7 iulie 2022 – prezent.

Directorul general al Loteriei Române care a semnat contractul cu Autoritatea pentru Digitalizarea României se numește Sebastian Iacob Moga. După cum se poate vedea, el a intrat de multă vreme în cartea de istorie a instituției.

Bun și la Comunicații, și la Muncă, și la Loterie. Primul său job, la 21 de ani: consilier în minister!

Despre actualul șef suprem al Loteriei se poate spune că a ieșit în evidență exclusiv prin bunurile pe care și le-a trecut în declarația de avere.

- Advertisement -

Ionuț Valeriu Andrei (36 de ani) a fost plasat de PSD la cârma Loteriei. Aflăm asta chiar de pe site-ul instituției, din rubrica unde este prezentată conducerea Loteriei Române.

Dar Ionuț Valeriu Andrei mai are o „calitate”: a fost parașutat pe scaunul de director general al Loteriei Române după ce l-a consiliat preț de câteva luni pe ministrul Muncii, Marius Budăi, între lunile aprilie și iulie 2022. Acum îi e subordonat ierarhic ministrului de Finanțe, Adrian Câciu.

Polivalența lui Ionuț Valeriu Andrei în mediul bugetar este însă mult mai amplă: nu se pricepe doar la Muncă și la Finanțe/Loterie, ci și la Comunicații. Dovadă stau alte două experiențe ministeriale, menționate în CV-ul său:

 • 2008-2011: consilier în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (sub miniștrii Gabriel Sandu și Valerian Vreme, de la PDL);
 • 2017-2019: secretar de stat în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (sub miniștrii Lucian Șova și Alexandru Petrescu, de la PSD.

De observat și precocitatea bugetară a lui Ionuț Valeriu Andrei. Primul job al acestuia, la 21 de ani, a fost cel de consilier în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale! Tânărul făcuse trei ani de facultate, iar în noiembrie 2008, la câteva luni după absolvire, era deja consilier într-un minister! Până atunci nu lucrase nicăieri.

O casă, 4 apartamente și 4 terenuri – toate în București

Ionuț Valeriu Andrei este originar din județul Gorj și, conform declarației de avere, deține patru terenuri intravilane în București, împreună cu soția sa:

 • de 254 mp, dobândit în 2013;
 • de 17,42 mp, dobândit în 2020;
 • de 34,49 mp, dobândit în 2020;
 • de 29 mp, dobândit în 2021.

În total, 334,91 metri pătrați în Capitală, ceea ce e o mică avere în sine.

Dar Ionuț Valeriu Andrei are și o casă tot în București. O locuință cu suprafața de 168 de metri pătrați, cumpărată în 2013.

Zestrea sa imobiliară este însă mut mai mare. PSD-istul din fruntea Loteriei mai deține și patru apartamente în Capitală, cu următoarele suprafețe:

 • de 64,90 mp, dobândit în 2020;
 • de 35,22 mp, dobândit în 2020;
 • de 35,22 mp, dobândit în 2020;
 • de 64,90 mp, dobândit în 2021.

Așadar, adunând suprafețele celor 5 imobile deținute de Ionuț Valeriu Andrei în București (o casă și patru apartamente), rezultă o suprafață totală de 368,24 metri pătrați. Asta chiar e o avere!

Patru salarii + dividende + chirii

Ionuț Valeriu Andrei pare să funcționeze în sistemul 4×4: nu are doar 4 apartamente și 4 terenuri, ci și 4 surse de venit!

În calitatea sa de cvadruplu salariat, PSD-istul a încasat în 2022 următoarele venituri:

 • 73.286 de lei – ca director general al Loteriei Române;
 • 19.032 de lei – de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale;
 • 3.428 de lei – de la SC IL Master Tranzit SRL Târgu Jiu;
 • 38.841 de lei – de la SC Innova Global Consulting SRL București.

În total, „a muncit” de 134.587 de lei.

Dar bunăstarea sa a fost sporită de veniturile obținute din chirii, că doar nu degeaba are atâtea apartamente: 86.975 de lei și pe partea asta.

Tot în 2022 a mai încasat și 163.255 de lei din dividende, de la SC IL Master Tranzit SRL Târgu Jiu.

Total venituri în 2022: 384.817 de lei (circa 78.300 de euro, la cursul de azi).

Asta înseamnă 32.068 de lei (6.525 de euro), în medie, pe lună.

Soția sa lucrează la ministerul PNL-istului Boloș

Dar cum un bugetar serios nu se „mufează” singur la bugetul generos al statului, ci se aplică tactica „mufării în grup” (sau în familie), Ionuț Valeriu Andrei are un sprijin de nădejde în soția sa, Luminița Daniela Andrei.

Aceasta este angajată la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (condus de PNL-istul Marcel Boloș), cu o leafă anuală de 89.182 de lei (18.150 de euro). În medie: 7.432 de lei (1.512 euro) pe lună.

În total, familia Andrei are un venit anual total de 473.999 de lei (96.450 de euro), adică 39.500 de lei (8.037 de euro) pe lună.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

Restaurația statului mafiot: dosare compromise, achitări scandaloase. Deviza lui Dan Voiculescu, transformată în realitate de regimul Iohannis-PSD

FOTO. Aeronava de lux închiriată pentru zborul lui Iohannis spre Tokyo a făcut un ocol până la Sibiu, ca s-o ia și pe „doamna Carmen”!

Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

Mafia TVR Sport își pierde al doilea cap, în două luni: Marian Olaianos a fost dat afară în prima zi de lucru, după aproape trei luni de concedii!

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

- Advertisement -

5 COMENTARII

 1. Sinecuri peste tot in timp ce sectorul privat este sugrumat de probleme. Statul Roman este plin de astfel de specimene pe toate nivelurile. Pariu ca o parte din bani ii da la partid pentru ca si-a cumparat postul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -