FOTO. Mii de ucraineni, în frunte cu Zelenski și conducerea militară, l-au condus pe ultimul drum pe legendarul comandant „Da Vinci”, pierit eroic în luptele pentru Bahmut

1
2361

Vineri, 10 martie 2023, ucrainenii au umplut centrul Kievului ca să-și ia rămas bun de la comandantul lor Dmitri Koțiubailo, supranumit „Da Vinci”, pierit eroic în luptele pentru apărarea orașului Bahmut din regiunea Donețk. Acesta a murit pe 7 martie, într-un bombardament al invadatorilor ruși.

La funeralii a participat întreaga conducere politico-militară a Ucrainei, în frunte cu Volodimir Zelenski (președintele țării), Aleksei Reznikov (ministrul Apărării), Valeri Zalujnîi (comandantul Forțelor Armate) și Kirilo Budanov (șeful Direcției Principale de Informații din Ministerul Apărării – GRU).

Koțiubailo avea 27 de ani. El luptase în mod activ împotriva ocupanților încă din 2014, de la vârsta de 18 ani, în Batalionul 1 mecanizat „Lupii lui Da Vinci”. În acest an, militarul-erou condusese unitatea în cele mai aprige bătălii de pe front

Trupul lui Dmitri Koțiubailo a fost depus inițial la Catedrala Sf. Mihail din Kiev, conform site-ului Obozrevatel.com, care a realizat și un grupaj foto de la fața locului.

La tristul eveniment a participat și premierul finlandez Sanna Marin, aflată într-o vizită oficială la Kiev. De la catedrală, convoiul funerar a trecut prin Piața Mihailovskaia, apoi s-a oprit în piața centrală a capitalei Ucrainei, Maidan Nezalejnosti.

Într-una dintre fotografiile surprinse de jurnaliști se poate observa cum toată conducerea armatei ucrainene îngenunchează în piața centrală a Kievului pentru Dmitri Koțiubailo.

Koțiubailo primise din partea președintelui Zelenski titlul de „Erou al Ucrainei”, cu premiul „Ordinul Steaua de Aur”, pe 30 noiembrie 2021.

Născut la 1 noiembrie 1995 în satul Zadnestrianskoe din regiunea Ivano-Frankivsk, Koțiubailo a fost rănit încă din primul său an petrecut pe câmpul de bătălie. Atunci, un fragment de schijă i-a zburat în față, spărgându-i buza și lăsându-l fără un dinte. Koțiubailo s-a ales și cu clavicula ruptă. Apoi, după recuperare, a revenit în prima linie.

În 2014, el a comandant inițial un pluton de voluntari, iar din 2015 – o companie de voluntari. Pe 17 martie 2016 a fost numit comandant al primei companii separate de asalt „Lupii lui Da Vinci”, transformată ulterior în batalion. În timpul războiului împotriva Rusiei teroriste, „lupii” au luptat ca parte a Brigăzii 67 mecanizate separate a Forțelor Armate Ucrainene.

Obozrevatel.com: „În anii războiului, Dmitri Koțiubailo a devenit, fără exagerare, o legendă. Meritele tânărului, un comandant voluntar extrem de talentat, au fost în cele din urmă recunoscute de stat: pe 30 noiembrie 2021 i s-a acordat cel mai înalt premiu de stat – titlul de Erou al Ucrainei, cu Steaua de Aur. După cum se menționează în decretul președintelui Volodimir Zelenski, înaltul titlu i-a fost acordat lui Dmitri Koțiubailo «pentru curajul personal demonstrat în protejarea suveranității statului și a integrității teritoriale a Ucrainei». A devenit astfel cel mai tânăr voluntar din istoria Ucrainei care a primit cel mai înalt premiu de stat în timpul vieții sale”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

* Loteria Română nu are sistem de joc online, dar e condusă de un director PSD-ist cu 4 salarii, 4 terenuri, 4 apartamente și o casă în București. Venituri lunare de 6.500 de euro!

Restaurația statului mafiot: dosare compromise, achitări scandaloase. Deviza lui Dan Voiculescu, transformată în realitate de regimul Iohannis-PSD

FOTO. Aeronava de lux închiriată pentru zborul lui Iohannis spre Tokyo a făcut un ocol până la Sibiu, ca s-o ia și pe „doamna Carmen”!

Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

Mafia TVR Sport își pierde al doilea cap, în două luni: Marian Olaianos a fost dat afară în prima zi de lucru, după aproape trei luni de concedii!

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.