VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

3
1513
Donald Trump - Vladimir Putin

La câteva zile după ce a spus, în stilul său de fanfaron, că dacă ar reveni la Casa Albă ar face pace între Rusia și Ucraina „în 24 de ore”, fostul președinte american Donald Trump a explicat cum reuși miracolul: ar permite Rusiei să ia cu forța unele regiuni din Ucraina! Se subînțelege că SUA, cu Trump președinte, n-ar mai livra arme Ucrainei să se apere.

Într-un interviu acordat luni la emisiunea radio a lui Sean Hannity, Donald Trump a explicat cum ar fi încercat să medieze un acord de pace între Rusia și Ucraina, în urma invaziei din 24 februarie 2022.

În încercarea de a obține nominalizarea din partea Partidului Republican pentru o nouă candidatură la Președinția SUA, în perspectiva alegerilor din 2024, Trump s-a lăudat că poate pune capăt războiului din Ucraina foarte rapid – „în 24 de ore, nu-mi va lua mai mult de o zi”.

În interviul needitat, difuzat la radio, Donald Trump a explicat cum ar fi convins Rusia să nu lanseze un atac în timpul președinției sale: Aș fi putut să negociez. În cel mai rău caz, aș fi putut face o înțelegere pentru ca Rusia să preia ceva, există anumite zone care sunt zone vorbitoare de limbă rusă… sincer, dar aș fi putut face o înțelegere”.

În 2014, Rusia a anexat peninsula Crimeea și o parte din regiunile Donețk și Lugansk (care formează bazinul Donbass), în estul Ucrainei. În acel moment, președinte al SUA era democratul Barack Obama.

În 2022, Rusia a lansat o invazie mai amplă, cu obiectivul de a răsturna Puterea pro-occidentală de la Kiev, urmând să impună un președinte-marionetă și un guvern-marionetă. În urma invaziei, trupele lui Vladimir Putin au ocupat parțial regiunile Herson și Zaporojie (în sudul Ucrainei) și au forțat – fără succes – preluarea totală a regiunilor Donețk și Lugansk (în est).

Printr-un decret emis de Putin, în urma unor referendumuri false și ilegale, toate aceste regiuni au dfost declarate regiuni ale Rusiei. Nici Ucraina, nici comunitatea internțională n-au recunoscut aceste anexări.

Kievul spune că ar negocia cu Moscova doar dacă Rusia și-ar retrage toate trupele de pe teritoriul Ucrainei.

VIDEO: Declarațiile scandaloase ale lui Trump

Fox News a cenzurat interviul, pentru a-l ajuta pe Trump

Fox News a preluat de la radio interviul lui Donald Trump, dar a editat comentariile fostului președinte, în pasajul în care acesta vorbea despre un acord de pace cu cedare de teritorii, scrie Insider. A fost un incredibil act de cenzură, în încercarea de a-l salva pe trump de la oprobrul public al americanilor.

Concret: când Sean Hannity a difuzat fragmente din interviu, în aceeași zi, în emisiunea sa de la Fox News, la o oră de prime time, pasajul critic a fost editat prin amputare. Fragmentul a fost tăiat după ce Trump spune „Aș fi putut negocia”.

Așadar, detaliile rușinoase ale negocierii – „În cel mai rău caz, aș fi putut face o înțelegere pentru ca Rusia să preia ceva, există anumite zone care sunt zone vorbitoare de limbă rusă… sincer, dar aș fi putut face o înțelegere” – nu au fost difuzate de Fox News.

Anul trecut, Trump l-a lăudat pe Putin, despre care a spus că a fost „inteligent” invadând Ucraina și declarând patru regiuni din această țară „independente”, pentru ca apoi să le anexeze ilegal.

Trump a fost criticat dur, în ultimul an, pentru refuzul său de a critica agresiunea Rusiei, precum și pentru comentariile sale laudative despre dictatorul Putin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Restaurația statului mafiot: dosare compromise, achitări scandaloase. Deviza lui Dan Voiculescu, transformată în realitate de regimul Iohannis

* FOTO. Aeronava de lux închiriată pentru zborul lui Iohannis spre Tokyo a făcut un ocol până la Sibiu, ca s-o ia și pe „doamna Carmen”!

* Încă un narativ violent anti-occidental: chemări la boicot contra francezilor de la Auchan, după ce polițistul Godină s-a plâns că a ajuns să-și scaneze singur produsele, mințind că au fost dați afară casierii

* Firea s-a făcut din nou de râs: a furat un citat din scriitoarea Virginia Woolf, dar a confundat zăvorul cu șurubul!

* Ministrul PSD de la Finanțe zice că nu mai e nevoie de reforma pensiilor speciale, chiar dacă ele ne costă 2,5 miliarde de euro în acest an și ne lasă fără miliardele din PNRR!

* Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* O nouă rușine a justiției române: Crin Bologa – de la șefia DNA, direct la pensie, la 51 de ani! Pensie specială, de peste 5.000 de euro pe lună

* S-a speriat Ghiță că-i poate fi închisă televiziunea din cauza propagandei pro-ruse „dirijată” de Ciutacu? Comunicat umil-mincinos: RTV își cere scuze, se declară „atașată valorilor europene” și asigură că „astfel de situații nu se vor repeta”

* Turcescu: „PMP – partid mic, cu mulți tâmpiți”. Adoptat de clanul Pandele-Firea și îndrăgostit de AUR, Colonelul scuipă unde a lins

* Mafia TVR Sport își pierde al doilea cap, în două luni: Marian Olaianos a fost dat afară în prima zi de lucru, după aproape trei luni de concedii!

3 COMENTARII

  1. Cea mai rapida pace s-ar obține dacă in loc de Ucraina, America ar înarma Rusia 😂😂😂😂😂😂😂😂
    Si un pic de ajutor de la China … gata pacea ! 😂😂😂😂😂😂

  2. Dar de ce sa se limiteze doar la Ucraina? Trump si Putler ca doi dictatori ce sunt, ar putea sa-si imparta lumea in doua. Inclusiv China. Sa te tii atunci pace vesnica pe planeta asta.

  3. Bietul idiot… cred ca tocmai a facut implozie. Incredibil cat de tolomac poate fi. Nici daca avea hamburger in loc de creier nu gandea asa ceva. Fantastic. A facut praf absolut totul si pe toti fraierii din jurul lui.

    Deja cred ca are dusmani mult mai puternici decat isi poate dori cineva. Si tocmai a pierdut voturile celor de origine est-europeana. Ceea ce i seamna ca nu mai poate castiga nimic semnificativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.