Dinamo – Politehnica Timișoara. Avancronică pentru o calificare eroică?

0
357

Dinamo București este foarte aproape de a prinde play-off-ul din liga secundă și de a lupta pentru promovare! Toate meciurile ultimei etape din sezonul regulat se dispută duminică, de la ora 13.00.

Înaintea ultimei etape din sezonul regulat, ”alb-roșiii” sunt pe locul 6, cu 30 de puncte. Calculele sunt clare pentru echipa lui Ovidiu Burcă: dacă învinge duminică, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, în meciul cu Politehnica Timișoara, Dinamo va fi sigur în play-off, nemaidepinzând de celelalte rezultate din runda ale cărei partide se joacă – toate – la aceeași oră.

Găsești aici oferta de cote și pariuri pe etapa decisivă a diviziei secunde. Fii responsabil cu alegerile tale!

Oaspeții au un sezon foarte rău, fiind pe penultimul loc (19 din 20), cu numai 12 puncte în 18 meciuri. Un eventual eșec le-ar complica și mai mult viața timișorenilor în partea a doua a campionatului (play-out), când vor lupta pentru evitarea retrogradării.

Fotbalul în templul rugby-ului

Arena va fi plină în duelul de duminică, având în vedere importanța acestei partide pentru gazde, dar și rivalitatea dintre cele două galerii. Practic, este primul meci între Dinamo și actualul club ”alb-violet”. Dar ce meci! Unul decisiv pentru gazde, pe un gazon care găzduiește și cele mai importante meciuri de acasă pentru rugby-ul românesc.

În ultimii ani, dinamoviștii s-au descurcat bine contra echipelor timișene. În toamna lui 2021, Dinamo a trecut de Ripensia, la Timișoara, în Cupă, pe când încă era în SuperLiga (1-0). În actualul sezon regulat, Dinamo a învins-o iar pe Ripensia (1-0), respectiv Dumbrăvița (4-1), ambele jocuri disputându-se în Capitală.

3 din 3 pentru Dinamo

”Alb-roșiii” se află într-o formă remarcabilă, având acum trei victorii la rând. În etapa precedentă, Dinamo a obținut o victorie esențială pentru play-off: 2-1 la Șelimbăr, în Sibiu. Astfel, bucureștenii au ajuns la 21 de puncte în ultimele 10 etape, recuperând spectaculos după ce aveau doar 9 puncte în primele 8 etape.

Detaliu interesant: ”alb-roșiii” au doar 13 puncte obținute pe teren propriu și 17 în deplasare, dar în ultima vreme au început să fie mai eficienți în meciurile de acasă. Ultima înfrângere suferită în București, în Liga 2, datează din septembrie 2022: 1-2 cu CSA Steaua.

Important pentru pariori: Dinamo a fost condusă la pauză într-un singur meci din cele 18 jucate în actualul campionat, chiar dacă finalmente a pierdut 6 partide!

Cel mai slab atac din Liga 2

Echipele timișorene Politehnica și Ripensia sunt singurele formații care nu au câștigat nicio deplasare în acest sezon al de Ligii 2, aducând doar câte 3 puncte de pe terenuri străine! Până și ultima clasată, Unirea Constanța, a reușit un succes în deplasare (1-0 la Slatina).

Ultima victorie în deplasare a Politehnicii Timișoara, în eșalonul secund, datează din 22 aprilie 2022: 4-2 la Dacia Unirea Brăila.

Mai mult, Politehnica Timișoara are cel mai slab atac din actuala ediție a Ligii 2, cu doar 12 goluri marcate.

Politehnica a pierdut ambele meciuri din 2023, cu același scor, 1-3: în deplasare la vecinii de la Dumbrăvița, respectiv pe propriul teren cu Politehnica Iași.

Amănunt notbil: 4 din ultimele 5 meciuri de Liga 2 ale Politehnicii Timișora au avut ”GG” și ”Over 2,5 goluri” la final.

Instalează aplicația Superbe și inspiră-te responsabil pentru bilete de pariuri, direct în chatul evenimentului, în SuperSocial!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.