marți, mai 21, 2024
AcasăNewsLiderul AUR, retorică legionar-bolșevică la tribuna Parlamentului: “Refuzaţi să mai plătiţi biruri!...

Liderul AUR, retorică legionar-bolșevică la tribuna Parlamentului: “Refuzaţi să mai plătiţi biruri! Oricum, banii voştri vor ajunge să fie furaţi!“

-

În toată efervescența zilei de miercuri, una în care Puterea și Opoziția s-au înfruntat în momentul votării noului Guvern, o figură aparte a făcut liderul noului partid pseudonaționalist AUR, George Simion.

Populistul cățărat de Rusia și prelați ortodocși în Parlament a urcat la tribună împletind în discursul său citate din Adrian Păunescu – poetul de curte al lui Ceaușescu –, apeluri la români să nu-și plătească taxele și chemarea la luptă pentru redeschiderea școlilor.

Drama intrării în Parlament a unor iresponsabili care fac agenda unor puteri străine începe să se vadă. George Simion, personaj susținut din umbră de propaganda conspiraționistă și care a băgat în Parlament infractori și ofițeri acuzați că au tras în mulțime la Revoluție, a ținut acum un discurs extrem de agresiv.

„Voi, poporul român, sunteţi amendaţi, ameninţaţi, bătuţi, iar aici la ora 2.00 noaptea se vota abuziv conducerea Camerei Deputaților și stăteau unii lângă alții ca hienele, să atace ciolanul“

A fost un îndemn fățiș la revoltă, lipsind foarte puțin ca George Simion să nu instige direct la violențe.

- Advertisement -

Alocuțiunea a început cu câteva versuri scrise de decedatul Adrian Păunescu, poetul care-i închina ode lui Nicolae Ceaușescu: “Capul lui Mihai Vitezul de la Turda se ridică / Și întreabă de ce țara a rămas așa de mică / Și Câmpia Turzii tristă îi răspunde lui cu jale / Fiindcă astăzi ducem lipsa capului Măriei Tale”.

Au urmat fraze foarte dure, aducând foarte mult cu discursurile legionarilor și ale agenților bolșevici din perioada interbelică.

Prin gura unui român, vocea Rusiei a răsunat, instigatoare, chiar de la tribuna Parlamentului. Discursul lui George Simion a părut recitat de pe site-ul Sputnik: „Mesajul meu de astăzi este pentru poporul român – restaurantele din Parlament sunt deschise. Tot sectorul HoReCa trebuie deschis. Voi, poporul român, sunteţi amendaţi dacă purtaţi masca un pic mai la stânga sau la dreapta, suntem ameninţaţi, bătuţi, iar aici la ora 2.00 noaptea se vota abuziv conducerea Camerei Deputaților și stăteau unii lângă alții ca hienele să atace ciolanul. Azi am ajuns să ne împrumutăm cu un miliard pe oră. Îi mulţumim domnului Cîţu pentru acest lucru. Popor român, e timpul să redeschidem şcolile. Asta cerem noului Guvern! Banii voştri şi România împărţită ca o pradă. Vă doare. Ştiu că vă doare. O să vă doară din ce în ce mai rău. Popor român, refuzaţi să mai plătiţi biruri, să mai plătiţi taxe! Oricum, ne vor îndatora cât de mult pot ei. Oricum, banii voştri vor ajunge să fie furaţi. Luptaţi să redeschidem afacerile, şcolile. Nu mai acuzaţi străinii că ne taie domnitorii şi intimidează ţara cu guverne provizorii. Eu atât aş vrea să vă arăt şi să vă bat obrazul – oare unde au fost românii când era tăiat Mihai Viteazul?“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Cine crede că… „va-face-casă” (Sic!) cu… ETEROGENII de laaa… produsul-de-laborator (!!!!!) numit „A.U.R.”, pentru a încropi vreo iluzorie (și, mai ales, NEDEMNĂ!) majoritate parlamentară, este ori NEBUN, ori… „NU-GÂNDEȘTE” (un sinonim pentru DOBITIC!).

    Atenție… TUTUROR (!): „BALAMAUA” asta parlamentară este PERICULOASĂ! „Te-trec-strada” doar ca să aibă ocazia de a teeee… arunca în fața basculantei!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -