Liderii USR-PLUS se tem că, după Voiculescu, vor fi demiși și alți miniștri reformiști din Guvern: Drulă, Stelian Ion și Năsui

14
1385

Liderii USR-PLUS au semnale că, după Vlad Voiculescu, vor fi luați la rând și ceilalți miniștri reformiști din Guvernul Cîțu. Teama lor e că, pe rețeta deja patentată, Cătălin Drulă (Transporturi), Stelian Ion (Justiție) și Claudiu Năsui (Economie) vor fi, la rându-le, linșați mediatic, apoi demiși de premierul Cîțu, scrie G4Media, citând surse din Alianță.

Acesta ar fi motivul pentru care o parte a conducerii USR-PLUS insistă fie să fie schimbat premierul Florin Cîțu, fie ca Alianța să iasă de la guvernare.

Stelian Ion a avut câteva mici ciocniri cu unii PNL-iști, dar lucrurile s-au reglat, cel puțin pentru moment.

Cătălin Drulă a intrat “cu ranga” în mafia de la Transporturi (cazul Metrorex este elocvent) și, scrie G4Media, a înlocuit deja zeci de persoane din clientela PNL de la companiile de stat, aducând în loc oameni din mediul privat specializați în funcțiile respective.

Lui Claudiu Năsui i s-ar imputa că a făcut plângere penală pentru corupție la mecanismul guvernamental de sprijin al IMM-urilor.

Presiunea ieșirii de la guvernare este însemnată în interiorul USR-PLUS după demiterea intempestivă a lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Premierul Florin Cîțu a trimis ordinul de revocare direct la președintele Klaus Iohannis, apoi a anunțat că interimatul la Sănătate va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna (președintele USR). Acesta din urmă a refuzat însă și a anunțat, într-o conferință de presă, că primul-ministru nu l-a consultat sau informat înainte de demiterea lui Voiculescu, apoi a anunțat că preia interimatul fără să-l întrebe și pe el dacă e de acord.

Situația s-a degradat rapid și puternic în coaliția de guvernare. Liderii USR-PLUS au anunțat că nu mai au încredere în Florin Cîțu și au solicitat o ședință de urgență, pentru găsirea altui premier.

Liberalii s-au aliniat însă în spatele lui Cîțu. Ludovic Orban a declarat că nu se pune problema să fie schimbat premierul și că acesta din urmă s-a consultat cu el înainte să-l demită pe Vlad Voiculescu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

* De ce s-a zvârcolit Mafia să-l lichideze pe Vlad Voiculescu: a început concursul pentru numirea noilor șefi la CNAS. Miza: 45 de miliarde de lei

* Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

* Neculai Onțanu și nepoata lui Gabriel Oprea – condamnați definitiv: 3 ani de închisoare cu suspendare și 8 ani de încercare. Suma confiscată în dosar: 3.677.750 de euro

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

14 COMENTARII

  • Se pregătesc de MAZILIRE nu numai miniștrii (CU-ADEVĂRAT-)REFORMIȘTI (adică… cei ai U.S.R.-P.L.U.S.!), dar șiii… PRIMARII Alianței (din: Timișoara, Brașov, Bacău, Câmpulung-Muscel, sectoarele 1 și 2 din Capitală): vor fi suspendați din funcții, prin voturile cumulate ale consilierilor-locali ai… P.N.L., P.S.D., P.M.P., Pro-România, plus de pe la P.N.Ț.C.D., Partidul Neamul-Românesc și A.U.R. dacă există!

   • NU așa se lucrează într-o coaliție: cuuu… DEMITERI de miniștri din CELELALTE partide!!!

    Este un gest clar (OSTENTATIV, chiar!), o declarație deee…DE-RĂZBOI-PE-FAȚĂ (la adresa Alianței U.S.R.-P.L.U.S.), din partea P.N.L.!

    ĂSTA este P.N.L.-ul…, de 31 de ani e AȘA…, NU se MAI poate REFORMA…, NU… CU-ADEVĂRAT!

 1. Hai sa facem pariu, care ministru „rezist” va fi luat în colimator la televiziunile bandiților și apoi demis pentru ” a menține încrederea în instituțiile statului” ? Eu cred că Stelian Ion

  • Apropo, haznalele-tv susțin PCR-PSD, DIGI24 susține PNL (prelipceanu e chiar jenant de partinic) dar unde este televiziunea USR+ ? Aici e buba , cu televizorul bolșevicii au mințit poporul totdeauna !

   dar unde

   • „Digi24” este cu P.N.L., „Realitatea” este cu P.N.L. și cu P.S.D. (depinde de emisiune și de realizator, dar patronatul „joacă” cu ambele partide-mari!), „B1” este cu P.N.L., P.S.D. și…P.M.P.(cuuu… Băsescu, de fapt!) șiii… toate astea treei, plus TOATE „Latrinele” și „GuițăTV”, sunt… (ISTERIC!) ANTI-U.S.R.-P.L.U.S.!!!!!!

    Alianței U.S.R.-P.L.U.S. îi trebuie, NEAPĂRAT (!) o televiziune (NAȚIONALĂ!) IMPORTANTĂ, care măcar… SĂ N-O TERFELEASCĂ ÎNCONTINUU (!): dacă ar fi avut așa ceva anul-trecut, ALTA ar fi fost acum situația-politică, pe plan local și „central”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. „Bravo” Florin Cîțu, tocmai… TE-AU LĂUDAT P.S.D.-ii (!): Rafila, chiar și… Firea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  (Șiii… LISTA RĂMÂNE DESCHISĂ: se pregătește… u.s.L.-REDIVIVUS, se pare!!!!!!)

 3. Barfe de tip stiri pe scurse!!!Tocmai a iesit Stelian Ion si a spus ca trebuie mers mai departe,ca nu exista alternativa,etc,etc..Iar Drula a fost laudat de liberali-artivolul e pe site-ul digi24…mai cititi si altceva decat barfele de 2 lei ale colegilor vostri cu ochelari de cal de la g4….rusine!

 4. Pe CATASTROFA (!) de Lucian Bode (P.N.L.), PENIBILUL-și-NEPUTINCIOSUL de ministru al Administrației-și-Internelor, sau pe subordonatul acestuia, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (D.S.U.) , Raed Arafat, DE CE NU-I DEMITE Câțu??????!!!!!!

 5. Academicianul MIHAI ȘORA, pe contul său de „Facebook”, miercuri-seara:

  „Dacă tu, premierul României, nu faci față presiunii securiștilor conectați la resursele din sistemul de sănătate, dacă te lași convins de corupții din PSD și PNL, de vocile isterice din stradă, de populismul deșănțat al unor politicieni iresponsabili, și faci ce-ți dictează ei, nu conștiința ta, atunci poate că nu ai anvergura postului pe care îl ocupi, mai cu seamă în vremurile acestea grele; poate că umerii tăi sunt prea strâmți pentru costumul îmbrăcat, iar osatura prea fragilă pentru povara pe care ești chemat s-o duci.”

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • PRACTIC…, „dintr-un-foc”…, „liberalii” (Sic!) le-au dat satisfacție: Șoșoacei, Peiului, Simionului, DEMENȚILOR și CUMPĂRAȚILOR care „s-au mitingit” LA ORDINUL și PE BANII RUȘILOR (!!!!) în ultimul timp, P.S.D.-ului, „LatrinelorTV” și „GuițelorTV” ș.a.m.d.!!!

   Trebuie să fii nebun-de-legat ca să mai ai încredere săăă… pleci la drum cu P.N.L.-ul!!!!!

   Asta știu „liberalii”, asta fac:… ÎNFIG CUȚITE-N SPATELE NAIVILOR!

 6. Faceți ceva domnilor de la USR+, ca sunteți folosiți ca paravan în spatele căruia se regrupează Mafia care a jefuit Romania ! Ati văzut ce s-a întâmplat cu „reforma” în Politie și Jandarmerie ? Ati văzut ce s-a întâmplat cu „reforma” anticorupție ? Ati văzut ce s-a întâmplat cu „reforma” în Administrația locala și centrala? Vedeți acum „reforma” în Sănătate ? De fapt peste tot USL trăiește iar alianța PNL-USR+ este doar de fațadă .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here