Premierul Cîțu preia portofoliul refuzat de vicepremierul Barna: ministru interimar al Sănătății. Președintele Iohannis a semnat decretul

5
1285
Florin Cîțu

După refuzul vicepremierului Dan Barna (USR-PLUS) de a accepta mandatul de ministru interimar la Sănătate, portofoliul a fost asumat de premierul Florin Cîțu (PNL). decretul de numire a fost semnat deja de președintele Klaus Iohannis.

Premierul Florin Cîțu va asigura interimar conducerea Ministerului Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Șeful Guvernului a anunțat miercuri seară, într-o scurtă declarație de presă la Palatul Victorie că, după refuzul lui Dan Barna de a asigura interimatul la Sănătate, i-a înaintat președintelui propunerea de a o face el însuși – premierul -, iar șeful statului a acceptat.

Florin Cîțu a precizat că a avut deja o întâlnire cu secretarii de stat din Ministerul Sănătății, iar mâine (joi) va avea o discuție cu șefii DSP și cu managerii de spitale.

De asemenea, premierul a anunțat că joi va avea loc o ședință de guvern. Cea programată pentru astăzi a fost amânată din cauza refuzului miniștrilor USR-PLUS de a participa.

Florin Cîțu: „Dimineață am trimis președintelui decretul de numire interimară la Ministerul Sănătății a domnului Barna. Având în vedere refuzul domnului Barna, am făcut o nouă propunere, în persoana mea. Preiau Ministerul Sănătății până când colegii de coaliție vor face o nouă prounere de ministru. Am avut deja o discuție în minister și mânie voi avea o discuție cu DSP-urile. Rămâne un obiectiv pentru noi să gestionăm această perioadă dificilă”.

În ședința de guvern de mâine ar trebui adopatate acte normative „extrem de imporante”. Precizarea premierului vine în contextul în care miniștrii USR-PLUS refuză în continuare să participe la ședința de guvern, atât timp cât Executivul e condus de Florin Cîțu.

Astăzi, prima decizie a lui Florin Cîțu ca ministru interimar al Sănătății a fost să revoce ordinul de ministru semnat marți de secretarul de stat Andreea Moldovan, document care a declanșat demiterile de la Ministerul Sănătății. Este vorba despre Ordinul pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, care a „trăit” astfel doar o zi.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu! Ministrului i-a fost fatal ordinul semnat pe șest de adjuncta sa, care pleacă și ea

* USR-PLUS condiționează rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu, după demiterea lui Voiculescu

* Miniștrii USR-PLUS au boicotat prima ședință de guvern fără Vlad Voiculescu!

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here