joi, aprilie 18, 2024
AcasăPoliticăLiberalii austrieci sunt cu dinții în jugulara lui Tăriceanu: afară din ALDE...

Liberalii austrieci sunt cu dinții în jugulara lui Tăriceanu: afară din ALDE european!

-

NEOS – Noua Austrie și Forumul Liberal, partielel liberale din Austria, insistă pentru excluderea ALDE România, partidul lui Călin Popescu Tăricean, din ALDE european. Noua solicitare a fost făcută la consiliul extraordinar care a avut loc sâmbătă la Berlin, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Lui Tăriceanu i se reproșează că partidul său nu a respectat recomadările Comisiei de la Veneția, deși liderul ALDE s-a angajat că le va transpune în legislația internă.

O decizie ar urma să fie luată în iunie, deci după alegerile pentru Parlamentul European, însă nu este prima dată când în ALDE european se pune problema excluderii partidului lui Tăriceanu, fără a fi luată vreo măsură în acest sens.

- Advertisement -

”S-a discutat o oră, dar Hans Van Baalen, liderul ALDE care a condus ședința, avea tot interesul să treneze. Se va lua o decizie în iunie, e un pas în plus față de precedentul consiliu de la Madrid. Există un calendar, un proces în desfășurare, se tranșează în iunie”, au punctat sursele citate.

Liberalii austrieci au mai cerut în august 2018 excluderea ALDE România din familia politică europeană la care este afiliat.

După solicitarea austriecilor, în cursul anului trecut, au apărut noi criciti la adresa ALDE România din interiorul familiei politice europene din care face parte partidul lui Tăriceanu.

- Advertisement -

Pe data de 25 septembrie, europarlamentarul olandez Matthijs van Miltenburg, membru al ALDE european, a povestit pe Twitter întâlnirea pe care grupul parlamentar a avut-o, cu ușile închise, cu președintele Senatului de la București: „Tăriceanu dă vina pe «statul paralel», pe serviciile secrete pentru toate deficiențele statului de drept din România. L-am întrebat ce măsuri intenționează să ia pentru a lupta împotriva corupției, a furtului și pentru dezvoltarea României”.

La o oră distanță, a venit și ultimul tweet: „Niciun răspuns concret din partea dlui Tăriceanu. Doar perdele de fum”.

CITIȚI ȘI:

Austria o susține pe Kovesi ca procuror-șef al Europei. „Nu există niciun dubiu că merită această poziție”

Cel mai tare pamflet la adresa diplomei de mediocru a lui Tudorel Toader. Dar și a agramaților din guvern

Dragnea capturează Radio România. La microfon, noi voci pro-PSD: Corina Drăgotescu și soțul lui Sevil Shhaideh

Tudorel Toader a fost un licean mediocru. Era să pice Bac-ul din cauza matematicii

Cum se prostitua tovarășul Tudorel Toader, procuror la Panciu, propagandist PCR în anii ’80. Cita din Marx, Engels și Lenin, lăuda Epoca Nicolae Ceaușescu și înfierara capitalismul

Tudorel i-a mințit pe nemți în stil de mare escroc: Nu eu am revocat-o pe Kovesi, Iohannis a făcut-o!

Tudorel o „înjunghie” pe Kovesi. Turbează că europenii au ales-o prima pentru postul de procuror-şef al UE. „Ei nu cunosc abuzurile comise de Kovesi”

„Ce face ministrul Justiției e defăimător pentru România! Sunt mândru să-i fiu coleg doamnei Kovesi”

Monica Macovei: „O votez pe Kovesi, e cea mai bună. Toader trădează interesele țării. Să-și dea demisia și să stea toată viața cu capul plecat!”

Campania PSD împotriva Codruței Kovesi îi crește acesteia șansele de a deveni procurorul-șef al Europei! „Teama oficialilor români pare un indicator al eficienței lui Kovesi”

Oficial german: „Deși au propriii candidați, Germania și Franța ar putea s-o susțină pe doamna Kovesi. E predestinată pentru această funcție”

Tudorel îi amenință pe nemți cu Kovesi-Dracula: „M-aș bucura dacă v-ar face și vouă ce ne-a făcut nouă!”

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Astia au toata puterea , deci pot face tot ce vor, n-au opozitie, pt.ca ei au majoritate in toate. Fiind incapabili , dau vina pe himere,stat paralel, inventat de ei sa-si scuze neputinta. Dati-va DEMISIA!!!

  2. Nu mai pot fura liniștiti,cum au făcut-o pana acum,de aia se răzvrătesc,scoși din minți.Nu mai are cine elimina pe cei care le pun in pericol profiturile de miliarde,normal ca își înfig dinții in jugulara oricui îndrăznește sa li se opună.Dar toate astea nu ar fi posibile fără sprijinul cozilor de câine din România.Si,din păcate,sunt cu miile.Stiu,sunt asistata PSD-Ista și toată lista de Inepții,dacă îndrăznești sa ai alta părere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -