Cel mai tare pamflet la adresa diplomei de mediocru a lui Tudorel Toader. Dar și a agramaților din guvern

6
7669

Tudorel Toader e un personaj tragi-comic, dar și un mare impostor. O calamitate pentru țara ce-l înalță în șaua puterii, dar mană cerească pentru scriitori. Un pamflet usturător, de foarte bună calitate, i-a dedicat Silviu Iliuță, pe site-ul Cronici pe bune.

Pornind de la diploma de bacalaureat a lui Tudorel Toader, care-i atestă mediocritatea adolescentină, autorul pamfletului îi ridiculizează pe toți imbecilii și agramații care populează guvernarea.

Pamfletul lui Silviu Iliuță

Eminentul profesor Toader – un amărât de nota 6

Newsweek: „1979, la Bacalaureat, junele Tudorel Toader era cât pe ce să pice examenul: la Matematică a luat doar 6. Nici clasa a XII-a n-a terminat-o mai «glorios»: media 6,33 la același obiect, 6,67 la Istorie, 5,67 la Chimie, 7,66 la Biologie și 7 la Engleză. Tot în 1979, Toader a fost respins la examenul de admitere la facultate, devenind student la Drept de-abia în 1982″.

 

Sunt mama elevului Petrișor din clasa a VI-a B și sunt disperată.
Aseară, când a venit cu nota 10 la lucrarea de Limba Română, era să intru în pământ de nervi. L-am luat pe bărbatu-meu în bucătărie și i-am zis:
– Bă, ce dreaq facem noi cu copilu’ ăsta? Nimic nu se lipește de el!
– Ce a mai făcut?
– A luat 10 la Limba Română!
Bărbatu-meu a căzut pe scaun, și-a scos basca de pe cap și a ras juma’ de bere, de nervi. Apoi a zis:
– Naiba ne ia! I-am tăiat meditațiile, l-am forțat să se uite la Capatos și tot degeaba.
Când i-am spus bunicii, a bușit-o plânsu’:
– Doamne, maică, săracu’, n-are nicio șansă!
După ce ne-am jelit jumătate de oră, l-am chemat în bucătărie pe Petrișor:
– Mă, băiatul mamei, nu vrei să ajungi și tu om mare? Chiar așa, nu ții deloc la noi, care te-am crescut?
– … la familia ta, a zis și Gigi, bărbatul.
– Maică, se poate?, bocea bunica în batistă.
Petrișor s-a așezat pe scaun, tăcut, și nu a zis nimic.
– Măi, copile, i-am zis, tu nu vezi că dacă vrei să ajungi om cu funcție trebuie să vorbești limba română foarte prost? Orice om care îi place cartea ajunge rău, mă!
– Uită-te la Toader Tudorel, tată, e ministru! Are 6 pe linie, a fost prostul clasei, a intrat la facultate din a patra încercare. Și uite-l ce bine e, îi zic toti „Eminența Sa”!
– Maică, a zis și bunica. Tăriceanu a fost repetent, abia ieșea din nota 5. Și a fost premier, maică! De tine prafu’ o să se aleagă!
– Cine te pune să înveți atât? Ți-am scos meditatorul, te-am lăsat liber la calculator câte ore vrei, ți-am dat bani să mergi la mall, iar tu… Te-ai uitat la WOWBiz aseară, cum te-am pedepsit?
– Da, trei minute…
– Tu vrei să ne nenorocești pe toți, Petrișor, nepotu’ lu’ bunica? Asta vrei? Nu te duci și tu să fumezi în timpul orelor, să te droghezi prin parc? Chiar așa, numai la învățătură îți stă capul?
– Unde o să ajungi tu cu note numai de 9 și 10? Unde?
Petrișor tăcea și se uita la noi. Copilul ăsta nu învață nimic din viață, sunt disperată. Dacă mai este vreun părinte în situația asta fără ieșire, vă rog să mă ajutați, chiar nu mai știu ce naiba să fac! Mă gândesc serios să-l retrag de la școală și să-l pun să facă home schooling cu doamna Dăncilă sau cu domnul Vanghelie, că tot e șomer. Credeți că vine?

Ca să fie și mai dramatică situația, acum un minut era să fac atac de cord, când Petrișor, cu lacrimi în ochi, mi-a zis:
– Mami, și la Matematică am făcut tot. Iartă-mă, dar cred că iau 10!

CITIȚI ȘI:

Tudorel Toader a fost un licean mediocru. Era să pice Bac-ul din cauza matematicii

Cum se prostitua tovarășul Tudorel Toader, procuror la Panciu, propagandist PCR în anii ’80. Cita din Marx, Engels și Lenin, lăuda Epoca Nicolae Ceaușescu și înfierara capitalismul

Tudorel i-a mințit pe nemți în stil de mare escroc: Nu eu am revocat-o pe Kovesi, Iohannis a făcut-o!

Tudorel o „înjunghie” pe Kovesi. Turbează că europenii au ales-o prima pentru postul de procuror-şef al UE. „Ei nu cunosc abuzurile comise de Kovesi”

„Ce face ministrul Justiției e defăimător pentru România! Sunt mândru să-i fiu coleg doamnei Kovesi”

Monica Macovei: „O votez pe Kovesi, e cea mai bună. Toader trădează interesele țării. Să-și dea demisia și să stea toată viața cu capul plecat!”

Campania PSD împotriva Codruței Kovesi îi crește acesteia șansele de a deveni procurorul-șef al Europei! „Teama oficialilor români pare un indicator al eficienței lui Kovesi”

Austria o susține pe Kovesi ca procuror-șef al Europei. „Nu există niciun dubiu că merită această poziție”

Oficial german: „Deși au propriii candidați, Germania și Franța ar putea s-o susțină pe doamna Kovesi. E predestinată pentru această funcție”

Tudorel îi amenință pe nemți cu Kovesi-Dracula: „M-aș bucura dacă v-ar face și vouă ce ne-a făcut nouă!”

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here