vineri, mai 31, 2024
AcasăMass-mediaDragnea capturează Radio România. La microfon, noi voci pro-PSD: Corina Drăgotescu și...

Dragnea capturează Radio România. La microfon, noi voci pro-PSD: Corina Drăgotescu și soțul lui Sevil Shhaideh

-

Numirea la conducerea Radiodifuziunii Române a lui Georgică Severin, fost senator PSD, a fost un pas important spre acapararea totală de către partidul-stat a postului public de radio. Acum, când se apropie alegerile, Severin aduce pe post noi voci pro-PSD: Corina Drăgotescu și Akram Shhaideh.

Istoricul Alexandru Muraru, membru în Consiliul de Administrație din partea PNL, acuză conducerea Societății Române de Radiodifuziune că se înregimentează în campaniile electorale din 2019 și 2020. Muraru susține că liderul PSD, Liviu Dragnea, și directorul Radioului public, Georgică Severin, ar fi hotărât să treacă editorial instituția „sub propaganda PSD”.

Alexandru Muraru menționează, într-un comunicat, ultimele două achiziții ale instituției conduse de Georgică Severin:

- Advertisement -
  • jurnalista Corina Drăgotescu, prezentată drept apropiată de PSD – corespondentă din SUA pentru Radio România Actualități;
  • Akram Shhaideh, soțul fostului ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh – la Radio România Internațional.

Comunicatul lui Alexandru Muraru

Alexandru Muraru, membru în Consiliul de Administrație al Radioului public din partea PNL

„De când Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) este condusă la nivel executiv de dl Georgică Severin, și cel mai probabil având în vedere că urmează doi ani electorali, au început din plin «colaborările» editoriale cu oameni din zona PSD.

Domnii Liviu Dragnea și Georgică Severin au hotărât, potrivit unor surse din zona PSD, ca radioul public (alături de TVR) să fie puternic înregimentat în campaniile electorale din anii 2019 și 2020. Condiția ca dl Georgică Severin să-și ducă la bun sfârșit mandatul de PDG (Președinte Director General) al SRR este ca instituția să treacă editorial sub propaganda PSD, astfel ca cei 5 milioane de ascultători zilnici ai canalelor SRR să nu scape de mesajele PSD! Urmează doi ani foarte grei pentru jurnaliştii din SRR!

Numai în ultimele două săptămâni, presa a relatat cum Corina Drăgotescu – cunoscut jurnalist din zona PSD, marginalizată de media datorită reacțiilor sale inoportune și a ofensivei PSD-iste – și, mai nou, soțul PSD-istei Sevil Shhaideh, au găsit un loc călduț la Radio România Actualități, respectiv Radio România Internațional.

- Advertisement -

Este evidentă activarea unor comandamente pe linie de partid, de vreme ce altor jurnaliști profesioniști li s-au tăiat colaborările în ultimul an sub diverse pretexte. Alții, la fel de competenți, nici măcăr nu speră să prindă vreo audiență sau o discuție telefonică cu dl Georgică, așa cum aplaudacii PSD au avut parte.

Nu este importantă valoarea colaborării, ci faptul că cel mai mare trust media din România a devenit, sub dl Georgică Severin, o parcare a unor pseudo-jurnaliști care și-au pus cariera și numele în slujba PSD sau a altor camarazi din zona partidului de guvernământ.

Este, de asemenea, o adevărată nerușinare că, după plimbăreala de zeci de mii de euro pe bani publici, în lipsa oricăror proiecte de anvergură, și după prăbușirea audiențelor, mandatul dlui Severin, ca PDG al SRR, să continue prin transformarea radioului public în anexa PSD!

În acest moment, credibilitatea SRR este grav afectată! Sutele de profesioniști din SRR sunt astfel marginalizați și munca lor este calcată în picioare, prin aducerea unor no-name-uri sub diverse pretexte, dar cel mai probabil pentru a da satisfacție activului PSD și a impune mesajul PSD în studiourile și programele editoriale ale SRR.

Fac, astfel, un apel public către Dl Severin să renunțe la aceste colaborări care afectează prestigiul și imaginea SRR, aducând și mai mult arbitrariul, lipsa de transparență și mediocritatea în curtea SRR.

În ședință ordinară a Consiliului de Administrație a SRR, în calitate de membru al Consiliului de Administrație, voi solicita lista tuturor colaborărilor de când dl Severin a fost desemnat DG interimar și ulterior PDG al SRR!”

Corina Drăgotescu: „Voi fi freelancer pe Coasta de Vest”

Corina Drăgotescu

Corina Drăgotescu s-a stabilit de câțiva ani la Los Angeles, în California. Ea a declarat pentru „Adevărul”: „Există un corespondent al RRA în America şi nu se pune problema să fie înlocuit, pentru că este o persoană care lucrează cu RRA de foarte mult timp şi o face într-un mod admirabil. Este posibil ca uneori să transmit relatări de evenimente din California, la solicitarea RRA. Nu se pune problema să fiu angajată. Corespondentul actual, d-na Doina Saiciuc, este pe coasta de Est, însă concentrarea mare de comunităţi româneşti este în California/Arizona, deci la mii de kilometri de reşedinţa d-nei Saiciuc. Mai este o comunitate de români însemnată şi în New-York – Chicago. În acest context, dacă sunt evenimente în comunităţi de la care pot face relatări, postul este interesat să aibă materiale care să nu depăşească un minut. De asemenea, California are multe evenimente din zona socială şi culturală, dar şi din alt spectru, cum ar fi dezastrele naturale, incendiile din fiecare an sau criza de apă. Nu am semnat nicun contract de colaborare, dar dacă va fi, va fi unul de freelancer, aşa cum am avut pe vremuri colaborarea cu BBC, secția română”.

Akram Shhaideh, colaborator la secția arabă

Akram și Sevil Shhaideh

Akram Shhaideh a devenit cunoscut la sfârșitul anului 2016, când, după victoria în alegeri a PSD, Liviu Dragnea a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru postul de prim-ministru. Propunerea a fost refuzată de președintele Klaus Iohannis pe motive ce țineau de „rațiuni de stat” și securitate națională. RISE Project a scris că „Akram Shhaideh, soțul lui Sevil Shhaideh, este susținător al dictatorului sirian Bashar al-Assad, acuzat de comunitatea internațională de crime de război”.

Georgică Severin a confirmat pentru Hotnews că soțul lui Sevil Shhaideh are de câteva luni o colaborare la Radio România Internațional. „Mi-a trimis CV-ul și știam că e nevoie de oameni la secția arabă. A fost acceptat colaborator deoarece are competența necesară. E cadru universitar (…) La pregătirea universitară pe care o are – și ascultați-i vocea, are o voce deosebită -, nu mi-aș face nicio problemă. Este greu să găsești oameni pentru astfel de muncă, pe piața din România. La secția arabă sunt două tipuri de activități – oamenii fac traduceri din arabă când avem nevoie, plus că noi emitem pe unde scurte și pe internet pentru țările arabe, așa cum emitem și pentru alte regiuni, în alte limbi”.

Georgică Severin nu a putut spune ce venituri are Akram Shhaideh la Radio România, dar a spus că, în medie, un colaborator încasează în jur de 400-600 de lei.

CITIȚI ȘI:

Şandru + Cristache la TVR: 10.000 de euro pentru audienţă ZERO

TVR îi dă Laviniei Șandru 24.000 de euro pentru o emisiune. Ode lui Dăncilă

Ridiculizând-o pe agramata Dăncilă, Cristina Țopescu e atacată de Marina Almășan printr-un text agramat!

La trei zile după întâlnirea cu Ghiţă, Guşă e promovat la RTV. Dezvăluirile ziaristii.com se confirmă: au bătut palma!

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -