Kovesi se întoarce în forță! Procurorii săi au făcut percheziții în Bihor pentru o fraudă cu TVA de peste 10 milioane de euro

3
2176
Laura Codruța Kovesi

Procurorii Parchetului European, instituție condusă de Laura Codruța Kovesi, au făcut miercuri, 3 noiembrie, primele percheziții în România. Ei au descins la Oradea, unde, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Infracţiunilor Economice Bihor, au percheziționat locuinţele a trei persoane, cetăţeni români.

Acţiunea s-a realizat într-un dosar care vizează o posibilă fraudă cu TVA, „de tip carusel”, comisă în Germania, cu ramificații în alte patru state: Cehia, Slovacia, Italia și România.

Prejudiciul estimat depăşeşte 10 milioane de euro, informează Știrile Pro TV.

Reprezentanţii Poliţiei Bihor au refuzat să facă declaraţii pe marginea cazului, iar Parchetul European (EPPO) nu a făcut publice, încă, detalii despre investigaţie.

Potrivit site-ului oficial al EPPO, din 1 iunie, în acest an, data la care instituţia a devenit operaţională, ea a înregistrat peste 1.700 de sesizări de la statele membre și alte entități private. Aceste sesizări au dus deja la deschiderea a 300 de investigații. Prejudiciile aduse bugetului UE, descoperite până acum, se ridică la aproximativ 4,5 miliarde de euro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rareș Bogdan a „sperat” degeaba: Cîțu chiar s-a întâlnit pe furiș cu Ciolacu! Liderul PNL, șocat de cererile PSD: postul de premier și jumătate din ministere. Urmează întâlnirea oficială

* La întâlnirea cu USR, Cîțu a sugerat ca el să fie premierul noii coaliții! A fost refuzat politicos, iar la ieșire a spus că nu s-a discutat numele prim-ministrului

* VIDEO. Orban spulberă alibiul pro-PSD al „taberei Cîțu”: cei 15 parlamentari liberali demisionari vor vota un guvern PNL-USR, nu unul PNL-PSD! „Este o falsă scuză a manipulatorilor din «echipa câștigătoare»”

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Președintele PNL București: „Dacă ne aliem cu PSD, ne vom trezi cu mișcări de stradă împotriva noastră!” / „Eu nu deschid ușa unui ministru PSD!”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.