IPS Teodosie s-a împiedicat și a căzut pe scări după ce s-a urcat pe cisternă, în odăjdii lungi și grele, ca să sfințească apa la slujba de Bobotează

4
3885

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, s-a împiedicat și a căzut pe scările Catedralei “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, marți, la capătul operațiunii de sfințire a apei. În cadrul aceleiași slujbe, prelatul a urcat și pe cisterna de apă, pe care, de asemenea, a sfințit-o.

IPS Teodosie a a făcut marți, în ajunul Bobotezei, o slujbă identică aceleia de miercuri, 6 ianuarie, când se sărbătorește, de fapt, Boboteaza.

Imaginile cu prelatul, îmbrăcat în odăjdii lungi și bogate, călare pe cisterna cu apă, au făcut turul rețelelor de socializare.

În ciuda celor anunțate cu doar o zi în urmă, până la urmă tot a fost înghesuială de nedescris marți, la Constanța, când zeci de oameni s-au bulucit să ia apă din butoaie. IPS Teodosie anunțase că apa va fi îmbuteliată, dar credincioșii n-au mai ținut cont de nimic și s-au repezit spre butoaie, îmbrâncindu-se nerăbdători.

Imaginile filmate de posturile TV surprind scenele și protestele a numeroși oameni, care se apărau și le reproșau celor din spate că nu respectă distanța.

O femeie care încerca să se ferească de drepcredincioșii încrâncenați să ajungă mai repede la butoaiele cu apă se apăra argumentând că are soțul bolnav de diabet și de aceea se protejează.

Sărbătoarea Bobotezei este una deosebit de importantă pentru creștini. Pe 6 ianuarie se presupune că Iisus Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul.

Boboteaza este urmată, pe 7 ianuarie, de sărbătoarea Sfântului Ion.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

* Revelionul TVR – o producție sinistră. Conspiraționiștii Garcea și Bittman. Atacuri grobiene la Iohannis

* Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

4 COMENTARII

 1. Exact ce se anticipa: Teodosie cheamă 10.000 de oameni în Portul Turistic „Tomis”, din Constanța!
  Mai mult: dă ORDIN tuturor preoților parohiilor din Arhiepiscopia Tomisului (adică din întreg județul Constanța) să procedeze la fel: cât mai mulți oameni, strânși-grămadă, la „apă-sfințită”, dată… „la-liber”!

  Iar Poliția, CA ÎNTOTDEAUNA,… TACE-MÂLC!
  În timp ce nătărăul de șef al Jandarmeriei locale (reamintim: una cu… mare șiii… foarte contondentă – ! – contribuție la gazarea și bătaia din 10 august 2018, în Piața Victoriei, din București!!!) zice (public!) că… manifestările religioase ar fi excluse de la aplicarea regulei… GENERAL-NAȚIONALE (!), aceea cu… MAXIMUM 100 (UNA SUTĂ!) de persoane la adunările publice!
  (Oare ministrul de Interne, liberalul Bode, ce părere are????!)

 2. Este abia ora 10 și DEJA la Constanța Teodosie a ÎNCĂLCAT GROSOLAN regulule OBLIGATORII antipandemice: ÎN INTERIORUL (!) Catedralei Arhiepiscopale, la slujba de Bobotează, credincioșii stau înghesuiți, bot-în-bot, unii cu mască, mulți fără!
  (A se constata urmărind ÎN DIRECT pe site-ul și contul de Facebook ale Arhiepiscopiei Tomisului!)

  CA DE OBICEI, Poliția și Jandarmeria… NU-ȘI FAC DATORIA, NU-ȘI ÎNDEPLINESC OBLIGAȚIILE PROFESIONALE!
  (Ministrul liberal Bode ce face????!)

  STATUL-în-STAT (!!!!!!!!!!!!) Teodosie are… planuri-MARI, în continuare! Iată programul OFICIAL al Bobotezei „teodosiene”:
  ” Ajunul Bobotezei – marți, 5 ianuarie,
  – ora 5.15, va oficia Liturghia Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, urmată de slujba de Sfințire Mare a apei, la ora 7.00, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează. Apa sfințită va fi apoi îmbuteliată în 120.000 de PET-uri ce vor fi oferite credincioșilor constănțeni de Bobotează;
  – ora 14.00, Arhiepiscopul Tomisului va poposi la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Hârșova (din parcul de la Dunăre). De aici se va pleca în procesiune către malul Dunării Port. Slujba de Sfințire Mare a Apei va fi oficiată la ponton, apoi ierarhul va arunca trei cruci în apa Dunării, ce vor fi recuperate de către tineri curajoși.
  Botezul Domnului – miercuri, 6 ianuarie,
  – ora 8.30, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, urmată, la ora 11.00, de tradiționala Procesiune de Bobotează, de la Catedrală până în Portul Tomis, unde, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei. La sfârșitul acesteia, IPS Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului.
  – ora 14.45, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Sfințire Mare a apei la debarcaderul din localitatea Ovidiu (str. Primăverii);
  – ora 17.00, IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Techirghiol (str. Plantelor, nr. 3, lângă Grădinița nr. 2). „

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.